Сб, 2024-04-20, 18:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 19 » Порошенко закликає "не вірити міфам про загрозу суверенітету"
20:39
Порошенко закликає "не вірити міфам про загрозу суверенітету"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Закон про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей не набуде чинності, якщо Росія і підтримувані нею терористи не виконають узяті на себе зобов'язання до кінця грудня 2015 року.

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Там написано, що він не набуде чинності, якщо не будуть проведені вибори і якщо не будуть виконані всі необхідні пункти. Не те, що ми його введемо або не введемо. Він не набуде чинності", - сказав Порошенко.

Президент роз'яснив положення, які, начебто, з'явилися в Конституції в останній момент. Так, вони повністю відповідають Мінським домовленостям, які всім світом визнані як єдино можливий план привнесення миру в Україну.

"У Конституції України є навіть більш жорстка норма. Не про особливості місцевого самоврядування, а про статус. Наприклад, статус Києва визначається окремим законом. Це означає, що Київ виділиться з України? Ні. Статус Севастополя визначається окремим законом. А тут написано лише про особливості місцевого самоврядування - повноваження місцевої влади", - пояснив він.

Порошенко також підкреслив, що ця норма не є нормою політиків, які періодично з'являються у Верховній Раді, це позиція президента, як гаранта суверенітету і територіальної цілісності держави.

"І навіть, якщо хтось спробує внести зміни, не узгоджені з принципом суверенітету і територіальної цілісності, я як президент, і будь-який інший президент, обов'язково скористається правом вето і не дозволить створити загрозу або зловживання. Не вірте міфам - ніякі загрози не можуть виникнути, тому що існує ціла низка заходів", - резюмував глава держави.

"Майдан закордонних справ": Мінські домовленості ніяк не стосуються санкцій проти Росії

Голова правління "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко заявив, що Мінські домовленості ніяк не стосуються санкцій проти Росії, а "президент маніпулює і перекручує".

"Порошенко каже, що відхід від Мінських домовленостей означав би кінець міжнародної коаліції на підтримку України. Якщо під міжнародною коаліцією мається на увазі усі держави, які запровадили санкції проти Росії, то президент маніпулює і перекручує. Ця коаліція і усі діючі на сьогодні санкції були вперше запроваджені до Мінських домовленостей не на підставі якихось звернень України, а через не бажання відповідних держав потурати політиці Кремля. Отже Мінські домовленості до санкцій проти Росії ніяк не стосуються", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Яременко зазначив, що програми фінансової допомоги були розпочаті у 2014 році фактично відразу після Революції гідності і з початком чи ходом війни з Росією ніяк не пов'язані.

"Якщо йдеться про військову допомогу, то ніякої коаліції взагалі не існує. Як і ознак того, що якась з держав перегляне свою політику, якщо Україна вийде з Мінських домовленостей", - пише Яременко.

Нагадаємо, на сайті українського парламенту 15 липня був оприлюднений президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади з позначкою "доопрацьований".

Порошенко заявив, що внесений ним до Верховної Ради проект змін до Конституції України в частині децентралізації не передбачає ніякого "особливого статусу "Донбасу, країна залишиться унітарною.

16 липня Верховна Рада направила до Конституційного Суду проект змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№ 2217а) для отримання висновку про відповідність вимогам статей 157 і 158 Основного Закону. За це рішення проголосували 288 народних депутатів.

Повністю не підтримали проект депутати фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Також за це рішення проголосувала лише один депутат від "Сапопомочі" - Ганна Гопко.

Порошенко засмутився тим, що деякі представники коаліції відмовилися голосувати за проект змін до Конституції, і розцінив це як атаку на його мирний план. "Відбулася спроба торпедувати реформу децентралізації, торпедувати мій мирний план", - сказав президент.

Відповідаючи на публічні звинувачення глави держави партнерів по коаліції в атаці на мирний план, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що президент України Петро Порошенко не мав повноважень виносити на "торги" в Мінську питання конституційного устрою країни, що є у виключній компетенції парламенту і народу України.

"Україна не програвала війну і не підписувала акт капітуляції, щоб дозволяти зовнішнім силам - Москві, Вашингтону, Берліну та Парижу - диктувати нам наш внутрішній устрій і конституційний лад", - написав Ляшко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: не вірити міфам про загрозу суверен, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ