Чт, 2024-04-25, 21:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 25 » Посол Росії Михайло Зурабов прибув до Києва
12:03
Посол Росії Михайло Зурабов прибув до Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Новий посол Росії в Україні, спецпредставник президента РФ з питань торговельно-економічної співпраці з Україною Михайло Зурабов прибув в аеропорт "Бориспіль" близько 11.00 у понеділок.
Його зустріли представники МЗС України та посольства РФ в Україні, передає Інтерфакс-Україна.

По прильоту в аеропорт Зурабов заявив журналістам, що він обіцяє докласти максимум зусиль для реалізації потенціалу україно-російських відносин.

"Для мене велика честь і відповідальність представляти президента Росії і народ РФ в Україні. Керівництво Російської Федерації переконане в тому, що російсько-українські відносини мають значний потенціал розвитку", - сказав посол.

Він запевнив, що докладе максимум зусиль для реалізації цього потенціалу. Свою заяву Зурабов повторив і українською мовою.

Планується, що після прильоту Зурабов зробить заяву для преси, після чого о 15.00 вручить копії вірчих грамот в українському МЗС.

Міністерство закордонних справ України в п'ятницю ввечері отримало ноту посольства Росії щодо прибуття посла, спеціального представника президента РФ з питань торговельно-економічної співпраці з Україною Зурабова. Прес-служба МЗС України підтвердила, що прибуття посла РФ на Україну очікується вранці 25 січня 2010 року.

"У ноті міститься прохання до МЗС України посприяти у зустрічі Зурабова в міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітниками посольства РФ в Україні". Відповідно до усталеної протокольної практики, у зустрічі Зурабова візьмуть участь співробітники відповідних підрозділів МЗС України", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Зурабов був призначений на цю посаду замість Віктора Черномирдіна на початку серпня минулого року. Однак через кілька днів після підписання указу президент РФ Дмитро Медведєв направив відкрите послання президенту України Віктору Ющенку, звинувативши його в проведенні антиросійського курсу і оголосивши про рішення поки не направляти посла в Київ.

Минулого тижня, після першого туру президентських виборів в Україні, президент РФ доручив Зурабову приступити до виконання обов'язків, призначивши його також своїм спецпредставником з розвитку торговельно-економічних відносин з Україною.

За підсумками першого туру виборів в Україні визначилися два претенденти на президентське крісло - лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Ющенко вибув з гонки. Другий тур призначений на 7 лютого.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в минулу п'ятницю заявив, що підсумки першого туру президентських виборів в Україні дають підстави вважати, що Київ перегляне ставлення до розвитку співпраці з Росією.

"Тепер, коли ми знаємо, хто вийшов до другого туру президентських виборів в Україні, у нас є підстави вважати на основі тих заяв, які два кандидати роблять, що ставлення України до розвитку співпраці з Росією зміниться, що це ставлення буде набагато менш ідеологізованим. Сподіваюся, що ідеологія взагалі піде з наших взаємовигідних зв'язків ", - сказав Лавров.

Тим часом, в кінці тижня повідомлялося про те, що адміністрація Ющенка має намір рекомендувати МЗС країни не приймати у Зурабова копії вірчих грамот, оскільки в них, за інформацією Києва, не вказано ім'я українського президента, якому ці грамоти посол буде вручати.

Лавров, відповідаючи на питання на прес-конференції, запевнив, що новий посол РФ в Україні буде вручати свої вірчі грамоти строго у відповідності з дипломатичним протоколом.

"Що стосується вірчих грамот, то Росія завжди пунктуально слідувала тим протокольним традиціям, які в дипломатії існують, і, запевняю вас, що так буде і цього разу", - сказав глава МЗС РФ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1167 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ