Пт, 2024-04-19, 07:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Поступово США повертається до звичного життя після пережитого буревію "Сенді"
13:16
Поступово США повертається до звичного життя після пережитого буревію "Сенді"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У США триває ліквідація наслідків шторму "Сенді", що обрушився на початку тижня на Східне узбережжя країни. Нью-Йорк у середу, 31 жовтня, поступово почав повертатися до звичайного життя. Хоча досі не працює метро і не відновлено рух приміських електричок, на Манхеттені вже відкрилися театри і музеї, а в будинки дали електрику. Відновлено електропостачання і всіх жителів столиці США Вашингтона, повідомляє NEWSru.com.

За даними ЗМІ, "Сенді" у США забрав життя щонаймеше 72 людей. Раніше повідомлялося про 64 загиблих, зокрема 22 - у Нью Йорку. Проте влада зазначає, що всі ці цифри поки що попередні. Більшість жертв загинули в результаті падіння повалених сильним вітром дерев.

Без електрики залишаються понад 6 млн людей на Східному узбережжі країни. Затоплено кілька міст у штаті Нью-Джерсі. Найбільше від стихії постраждали Західна Вірджинія, Нью-Джерсі, Нью-Йорк і Коннектикут. Як стало відомо, влада компенсує оренду житла американцям, які постраждали від "Сенді".

Нью-Йорк оживає після розгулу стихії

У середу, 31 жовтня, багато жителів Нью-Йорка вийшли на роботу, а туристи, які перечікували удар стихії в готелях, почали оглядати визначні пам'ятки міста. Запрацювали ресторани і кафе, бутики і великі торговельні центри.

Комунальні служби відкачують воду із затоплених тунелів метро і намагаються підключити будинки до електромереж. Влада стверджує, що на це піде від 4-5 днів до тижня. Проте представник однієї з електромережних компаній міста заявив, що відновлення подачі електрики в повному обсязі, найпевніше триватиме до трьох тижнів. Енергопостачання вже відновлено у багатьох районах на півночі Нью-Йорка. В середу ввечері світло дали в ряді будинків у Бронксі.

Деякі жителі Нью-Йорка, paдi, що найгірше позаду, в середу вирішили відсвяткувати Хелловін. Мер мегаполіса Майкл Блумберг пообіцяв, що традиційний парад на честь Дня всіх святих обов'язково відбудеться, але наступного тижня.

У зв'язку з ліквідацією наслідків розгулу стихії мер наклав заборону на в'їзд на Манхеттен автомобілів, у яких перебуває менше трьох осіб. Це пов'язано з тим, що в мегаполісі не працює метро і не повністю відновлено рух приміських поїздів. Через це багато жителів міста вирушили в середу на роботу автомобілем, що призвело до утворення величезних заторів на основних магістралях, що з'єднують Манхеттен з іншими районами міста, а також на центральних вулицях міста.

Раніше губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо повідомив, що роботу міського метро частково відновлено вже в середу, проте поїзди будуть ходити тільки до 34-ї вулиці на Манхеттені. Нижче неї практично вся частина міста далі знеструмлена. Нью-йоркська "підземка" не працює вже четвертий день. У результаті удару стихії затопленими виявилися сім тунелів.

У вівторок, 30 жовтня, увечері почав функціонувати міський наземний транспорт. Проїзд у всіх рейсових автобусів нині безкоштовний.

Через обрив ліній електропередачі та аварії на одній з міських підстанцій без електрики і досі залишаються понад 640 тис жителів Нью-Йорка. Близько 6,3 тис людей, евакуйованих з низовинних районів мегаполіса через наближення шторму, поки що перебувають у притулках, обладнаних переважно в будівлях шкіл.

Мер міста оголосив, що міські школи будуть закриті до кінця тижня - насамперед через те, що що не відновлена робота транспорту.

Вашингтону дали світло

Енергетики поновили енергопостачання всіх споживачів у столиці США, що залишилися без електрики в понеділок і вівторок через буревій, повідомила представник енергетичної компанії Pepco, що обслуговує столичний регіон.

У столичному окрузі Колумбія руйнувань не було, проте ураган порвав дроти на численних лініях електропередач, внаслідок чого до 400 тисяч людей залишалися без світла два дні у Вашингтоні і штатах Меріленд і Вірджинія.

Разом з тим у найближчому до Вашингтона великому місті і найбільшому населеному пункті штату Меріленд і досі без електрики 25 тисяч абонентів.

У середу, 31 жовтня, столичний громадський транспорт відновив роботу в звичайному режимі. Приміське сполучення також відновлено. Почали ходити поїзди далекого прямування, приміські електрички, а також міжміські автобуси.

Аеропорти у Вашингтоні працюють у звичайному режимі. Рейс "Аерофлоту" з Москви, який прибуває у четвер, 1 листопада, в столичний аеропорт імені Джона Даллеса, аеропортові служби обіцяють прийняти без проблем і затримок.

Як повідомлялося, потужний буревій "Сенді" обрушився на північний схід США у ніч проти вівторка, 30 жовтня.

Найбільше постраждав від стихії Нью-Йорк, де загинули 22 людей. Президент США Барак Обама оголосив штат Нью-Йорк зоною лиха і розпорядився почати надавати федеральну допомогу постраждалим районам. Прямі збитки від урагану вже оцінили в 20 мільярдів доларів, однак ця сума може істотно збільшитися через втрати від вимушеного простою економіки регіону.

Національну гвардію США закликали на допомогу жертвам урагану "Сенді".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: Сенді, США, звичного життя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ