Чт, 2024-04-25, 02:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 7 » "Потяг до Яремче" експериментує: театралізовані казки, відеопоезія та презентація музичних новинок
15:10
"Потяг до Яремче" експериментує: театралізовані казки, відеопоезія та презентація музичних новинок
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Наприкінці липня в рамках святкування Дня міста Яремче відбудеться фестиваль сучасної української культури - "Потяг до Яремче". Прикметною рисою фестивалю є рівноцінне поєднання літературної, музичної та художньої частин, а також численні майстер-класи, змагання, нічний відеоперегляд українських мультфільмів та багато іншого, повідомляють організатори.
Цьогоріч фестиваль, який відбуватиметься вже втретє, триватиме два дні - 23 та 24 липня, традиційно - в центральній частині Яремчого.

Родзинкою фестивалю "Потяг до Яремче" 2010 стане конкурс "Смачна гуцульська кухня", в якому змагатимуться народні кухарі, які незмінно дивують стравами Гуцульщини.

Центральну алею Яремчого заповнить феєрична програма "Музичний ґанок", в якій братимуть участь різні вуличні артисти, серед яких музиканти, танцювальні колективи, етно-музики, ансамблі та інші творчі колективи. І все це відбуватиметься просто неба під смачні гуцульські страви на тлі карпатських краєвидів.

Основна частина літературної програми пройде у звичному для фестивалю "Потяг до Яремче" форматі - тандемних зустрічей, коли на одній сцені зустрічаються два автори, які самі обирають для себе тему розмови та хід свого виступу.

На них гості зустрінуться як з уже відомими "метрами", так і з молодими, однак не менш талановитими авторами. З кола літераторів можна буде побачити та почути Тараса та Юрка Прохаськів, Юрія Винничука, Юрка Іздрика, Олександра (Фоззі) Сидоренка.

Молодих авторів репрезентуватимуть Григорій Семенчук, Мирослав Боднар, Юрій Завадський, Тарас Жеребецький. Також у рамках літературної частини в перший вечір фестивалю (23 липня) відбудеться арт-корпоратив під назвою DRUMТИАТР за участю Юрка Іздрика, Грицька Семенчука та if-ro, що поєднує в собі тексти, візії та музику. Експериментальною частиною стануть клубні виступи літераторів, що передбачатиме літературний слем за участі молодих авторів.

Музична частина фестивалю "Потяг до Яремче" буде ширшою, аніж зазвичай. Вперше в цьому році перший день фестивалю (23 липня) буде конкурсним, під час якого молоді гурти змагатимуться за звання найкращого на великій сцені фестивалю (попередня реєстрація проходить на сайті фестивалю www.fest.if.ua).

Також на завершення цього дня виступатимуть івано-франківський гурт "Фліт" та відомий луцький гурт "ФлайzZzа". Наступного дня (24 липня) гості фестивалю матимуть змогу побачити на сцені переможців першого конкурсного дня, а також київський гурт "Антре" (екс-"Н.Три"), завжди загадкових і неймовірно драйвових "Даха Браха" і на завершення - отримати порцію свіжих хітів від "ТНМК", які презентуватимуть пісні зі свого нового альбому, та інших.

Незмінною частиною "Потягу до Яремче" будуть театралізовані казки та майстер-класи з гуцульського ремесла. І вже традиційно - "арт-розвага" від Яреми Стецика - звичайний боді-арт у незвичному виконанні.

Цьогорічною новинкою фестивалю стане ще один майстер-клас - створення короткометражних мультиків, взяти участь в якому зможе кожен охочий, а наприкінці концерту - перегляд українських мультфільмів на основній сцені фестивалю - "Cartoon під оберегом Чугайстра".

Серед приємних новинок-несподіванок нинішнього фестивалю - "Велика Школа Дискусії" між представниками бізнесу і творчими людьми. Вони дискутуватимуть про те, як можуть впливати емоції на розвиток бізнес-середовища. Тому тему окреслено так: "Для успішного бізнесу необхідне домінування Романтики над Прагматикою - так/ні?". Передбачається участь справжніх гуру бізнесу з одного боку, та найяскравіших представників літератури, мистецтва та музики - з іншого.

Із 30 липня по 1 серпня на території гірськолижного комплексу "Вишгора", що за 15 км від Києва, також відбудеться Фестиваль культур народів світу "Свірж", на якому виступлять фолк- і рок-групи, пройдуть майстер-класи з танців народів світу. Заплановані численні виступи вуличних театрів і фаєр-виконавців, а також нічна дискотека на березі Київського моря.

А вже найближчими вихідними у столиці України пройде фестиваль "Країна мрій" і цьогоріч він вперше буде платним.

Найтриваліший в Україні і світі фестиваль проходить в селі Копачів Обухівського району Київської області. Це - III міжнародний фестиваль "Парк Київська Русь". Цього року фестиваль триватиме з 24 квітня по 17 жовтня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1038 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ