Ср, 2024-04-24, 20:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 13 » Поваленого президента Єгипту і його синів заарештували
11:25
Поваленого президента Єгипту і його синів заарештували
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Генпрокуратура Єгипту винесла ухвалу про затримання колишнього глави держави Хосні Мубарака на 15 діб, повідомляє з посиланням на інформацію у мікроблозі Twitter відомства агентство "Ассошиейтед Прес".

Згідно з повідомленням, щодо екс-президента ведеться слідство за епізодами, пов'язаними із розстрілом співробітниками силових структур учасників антиурядових демонстрацій. Слідчі з'ясовують, чи віддавав Мубарак вказівки використовувати силу проти демонстрантів. Крім того, щодо колишнього голови держави ведуться справи про зловживання службовими повноваженнями в особистих цілях.

Крім того, поліція Єгипту затримала на 15 діб синів колишнього голови держави Хосні Мубарака для з'ясування їхньої можливої причетності до корупції та кривавого придушення антиурядових демонстрацій на початку року, повідомляє РИА "Новости".

За словами генерал-майора служби безпеки Мухаммеда аль-Катіба, який виступив у курортному місті Шарм-ель-Шейх перед натовпом демонстрантів, обидва сини 82-річного Мубарака Аля та Гамаль будуть під вартою в Каїрі, поки йде розслідування.

Наразі екс-голова Єгипту перебуває у міжнародній лікарні Шарм-ель-Шейха, куди його було госпіталізовано напередодні через високий тиск і порушення серцебиття.

У свою чергу слідчі генеральної прокуратури Єгипту допитали екс-президента прямо в лікарні. Крім того, співробітники прокуратури поспілкувалися і з двома синами екс-президента Гамалем і Аля. За даними єгипетського телебачення, допит президента та його родичів продовжиться 13 квітня. При цьому місце і час проведення допитів не повідомляється з міркувань безпеки.

У рамках розслідування можливих злочинів минулого режиму слідчі також допитують багатьох колишніх і чинних високопоставлених чиновників.

Після того, як новина про госпіталізацію Мубарака потрапила до ЗМІ, біля лікарні пройшла демонстрація супротивників екс-президента і тих, хто йому співчуває. Одні закликали його покинути місто, побоюючись, що в цей курорт прибудуть демонстранти з інших районів Єгипту, що може відлякати туристів. Інші, навпаки, закликали з повагою поставитися до віку та стану здоров'я Мубарака, який очолював країну майже 30 років.

У понеділок міністр внутрішніх справ в перехідному уряді країни Мансур аль-Ісаві повідомив, що Мубарак і його сини Гамаль і Аля отримали повістки до суду.

Колишнього голову держави та членів його сім'ї підозрюють у незаконному збагаченні, корупції, розшукують його рахунки і нерухомість за кордоном. Крім того, Мубарака хочуть звинуватити в підбурюванні до вбивства демонстрантів під час заворушень, жертвами яких сталі сотні єгиптян. Екс-президент вже виступив зі спростуванням цих звинувачень і погрозив судом всім, хто поширює неперевірену інформацію.

Нагадаємо, Хосні Мубарак подав у відставку з посади президента 11 лютого, передавши владу армії. Його відходу передували деградація економічної та соціальної ситуації, а також обвал в системі внутрішньої безпеки країни. За час масових протестів і сутичок в Єгипті в січні-лютому загинуло 365 осіб, більше п'яти тисяч отримали поранення.

Водночас акції протесту в Єгипті все ще тривають. Так, днями там пройшла одна з найбільших демонстрацій за останній час. Демонстранти вимагали пришвидшити судові процеси у справах колишніх керівників країни, які ще й досі залишаються на волі.

Крім того, в Каїрі пройшла демонстрація із закликом притягнути до суду екс-президента, а також повернути державі гроші, які нібито лежать на рахунках Мубарака та його сім'ї за кордоном.

Як повідомлялося раніше, родина Мубарака має на рахунках в іноземних банках від 1 до 5 млрд дол. У ЗМІ також з'явилися повідомлення про те, що за 30 років перебування у влади Мубарак і його родина накопичили статки у розмірі від 40 до 70 млрд дол. Проте реальна сума, ймовірно, значно нижча.

Зазначимо також, що нещодавно молодший син Мубарака Гамаль спробував отруїтися, коли до нього прийшли представники правоохоронних органів для конфіскації майна.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ