Чт, 2024-03-28, 23:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 4 » Повернути Тимошенко після лікування назад в колонію зможе тільки Євросуд
10:26
Повернути Тимошенко після лікування назад в колонію зможе тільки Євросуд
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У разі відправлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування за межі колонії, повернути її у виправний заклад матиме право лише Європейський суд. Про це заявив правозахисник Євген Захаров в ефірі "5 каналу".

Він уточнив, що у разі, якщо Тимошенко буде вивезено з колонії на лікування до стаціонарного закладу, то буде виконано припис Європейського суду з прав людини в рамках 39-го регламенту Євросуду.

"Повернути назад до колонії її можна тільки з дозволу того ж таки Європейського суду, надавши документи щодо її стану здоров'я. Суд має визначити, що вона вже не потребує лікування, і дати дозвіл, щоб її повернули", - пояснив правозахисник.

При цьому Захаров розповів, що "були випадки коли засуджені перебували в лікарнях дуже довго, навіть медики намагалися їх здихатися, але не могли, бо не було рішення Європейського суду".

Як відомо, Тимошенко було запропоновано лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" у Харкові. А донька Тимошенко хоче, щоб клініку для її мами обрали німецькі лікарі.

У лікарні "Укрзалізниці" готуються зустрічати екс-прем'єра

На п’яти вікнах дев’ятого поверху Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" (Харків), де планують лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко, встановили ґрати. Про це у вівторок повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вікна поміняли на нові, зі спеціальним світловідбивним напиленням.

За словами пацієнтів лікарні, ці роботи проводили у вівторок, а підготовка до них розпочалася в суботу.

На під'їздах до лікарні також ремонтують дорожнє покриття.

Близько 18.00 вівторка під'їхали МАЗи зі щебенем, бульдозер і грейдер. Робітники почали засипати глибокі багаторічні ями.

За словами робітників, асфальтувати дорогу не планується.

Раніше повідомлялось, що Юлія Тимошенко не є політичним в'язнем. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. "Насамперед, хто такий "політичний в'язень", на мою думку. Це той, хто політичними засобами намагався змінити або спосіб управління країною, або методи запровадження демократичних цінностей у ситуації, коли їм загрожує небезпека", - зазначив він.

Німецькі лікарі поки що не виявляли бажання відвідати ЦКЛ №5, де планується лікувати Тимошенко

Німецькі лікарі клініки "Шаріте" не зверталися з проханням про відвідування Центральної клінічної лікарні №5 (ЦКЛ) у Харкові, де планується лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко, повідомила заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко.

"На сьогодні німецькі лікарі з таким проханням до Міністерства охорони здоров'я не зверталися. Я про це як голова міжнародної комісії нічого не знаю", - сказала Моісеєнко журналістам у ЦКЛ №5 у середу.

Вона також висловила готовність надати можливість зарубіжним медикам ознайомитися з умовами лікування в лікарні, якщо таке звернення надійде.

Моісеєнко нагадала, що Тимошенко дала згоду на стаціонарне лікування, але не погодилася на лікування саме в ЦКЛ №5.

ЗМІ: у палату для Тимошенко привезли ліжко за 30 тис і телевізор на всю стіну

За словами заступника міністра охорони здоров'я Моісеєнко, Юлія Тимошенко дала попередню згоду на переїзд в стаціонар до лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. Вже на підході до лікарні можна помітити, що всередині повним ходом йде ремонт. Чути свердління дрилів, стукіт молотків, поруч з корпусом і в приміщеннях - інструменти та обладнання будівельників, пише "Сегодня".

У фойє на першому поверсі біля ліфта не проштовхнутися. Чоловіки і жінки в дорогих офіційних костюмах, залізничній та міліцейській формі.

"Відійдіть від ліфта. Мені терміново потрібно на 9-й поверх", - командним тоном медсестра відігнала від ліфта пацієнтів і завела в кабіну трьох чоловіків, одягнених в роби. "Другий день додому не потраплю. Знову на ніч з вами доведеться залишатися", - скаржиться робітникам медсестра.

Неофіційно медики розповідають, що на 9-му поверсі буквально місяць тому вже робили ремонт. Але зараз знову реконструюють відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії. Біля входу складені мішки з цементом. Співробітники лікарні пліткують, що будівельникам відвели всього три дні, щоб підготувати палату: мовляв, до вечора 4 квітня все має бути готово.

"Вчора (3 квітня) вдень як почали стукати, щось ремонтувати, так і не зупиняються до сих пір. Всю ніч шуміли, спати не давали", - скаржиться пацієнт Віктор.

Не зважаючи на те, що всі пацієнти лікарні вже з нетерпінням очікують відому сусідку, в лікарні офіційного підтвердження словами МОЗ поки не дають. "Так, нашу лікарню вибрали, як одну з тих, де, можливо, будуть лікувати Тимошенко. Але ремонт, який робиться на 9-му поверсі, у відділенні реанімації з екс-прем'єркою ніяк не пов'язаний. Я працюю тут не один десяток років, і постійно тут щось ремонтується. Буквально днями ми отримали в реанімацію нове сучасне обладнання, і саме для нього готуємо приміщення", - запевнила працівниця приймальні головлікаря Алла Бельгефер.

На 9-му поверсі почали встановлювати металеві ґрати на вікна - мабуть, заради кращого збереження обладнання. Але у пацієнтів - своя версія. "За одними ґратами буде палата Тимошенко, за іншими двома для їй будуть проводити процедури. З чуток, вчора (3 квітня) привезли дві машини з речами Тимошенко. Але поки ще не розпаковували їх. Також привезли якесь круте ліжко за 30 тис грн і плазмовий телевізор - шириною у всю стіну", - розповіла пацієнтка Світлана.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Євросуд, колонію, Повернути Тимошенко після лікування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ