Пт, 2024-03-29, 13:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 28 » Повертають евакуатори на вулиці Києва
11:58
Повертають евакуатори на вулиці Києва
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

На столичні вулиці можуть знову повернутися евакуатори: нещодавно Верховна Рада проголосувала за зміни до закону щодо безпеки дорожнього руху, який дозволяє патрульним поліцейським евакуювати на штрафмайданчики припарковані у недозволених місцях автомобілі, навіть без присутності водія, пише "Сегодня".

Закон "Про вдосконалення регулювання відносин у сфері безпеки дорожнього руху" має набути чинності найближчим часом. Втім, поліцейські вже зараз викликають евакуатори і прибирають з міських вулиць машини, які суттєво заважають дорожньому руху – наприклад, припарковані на трамвайних коліях.

За словами експертів, повернення евакуаторів на вулиці – правильна ідея. Наприклад, в КП "Київпастранс" скаржаться, що через покинуті на рейках авто по кілька разів за день зупиняється рух трамваїв, і іноді пасажирам доводиться навіть самостійно зрушувати машину.

"Були випадки, коли через неправильно припарковану машину на годину зупинявся рух трамваїв і тролейбусів. А евакуатор може переставити машину з рейок за 5 хвилин!" – кажуть у "Київпастрансі".

"Схема буде діяти гранично просто. Якщо машина суттєво заважає дорожньому руху та порушує правила стоянки, поліцейський викличе евакуатор, і машину відвезуть на штрафмайданчик. Щоб забрати її, водієві доведеться сплатити штраф і заплатити за послуги евакуатора. Особисто я до цього нововведення ставлюся позитивно. Але головне – не перегнути палицю, як це було кілька років тому, коли евакуювали все підряд, тільки щоб заробити грошей", – каже експерт з транспорту Богдан Аганін.

Такої ж думки дотримуються і столичні водії: "Іноді якийсь "геній" як запаркується – весь рух зупиняється! Такі авто потрібно евакуювати. Але важливо, щоб відвозили авто справді порушників, а не ті машини, які дорожчі і на яких заробити можна", – вважає водій Андрій Самченко.

За те, щоб забрати авто, доведеться заплатити суму штрафу за порушення ПДР. Так, порушення водієм правил стоянки тягне за собою штраф від 255 до 340 грн, якщо ж порушення правил стоянки створює перешкоду дорожньому руху або загрозу безпеці руху, то штраф становитиме вже 680 грн. Якщо через порушення правил стоянки станеться аварія, то водієві загрожує штраф від 680 до 850 грн або позбавлення прав водити авто на термін від 6 місяців до 1 року. А от скільки коштуватимуть послуги евакуатора, наразі невідомо.

Зараз тарифи на послуги евакуатора по місту залежать від класу авто: легкові автомобілі – 170 грн, а джипи і мікроавтобуси – 200 грн.

Втім, експерти запевняють, що якщо водієві-порушникові хоча б один раз доведеться забрати авто з штрафмайданчика, то надалі він своє авто поперек вулиці або на трамвайних рейках вже не кине.

У прес-службі нової поліції підтвердили, що вже почали прибирати з вулиці авто. Але роблять це не масово, а суто з метою профілактики.

"Поки закон не набув чинності, ми не можемо проводити евакуацію авто, які порушують правила стоянки. Але поліцейським довелося кілька разів вдатися до допомоги евакуаторів, коли машини порушників злісно заважали проїзду транспорту. Ми чекаємо, коли законопроект набуде чинності", – сказали в поліції.

Нагадаємо, ще восени 2014 року адміністрація Віталія Кличка розробила нову систему паркування в Києві: блокування коліс, повернення евакуаторів і невідворотність плати за паркування.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: вулиці Києва, евакуатори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ