Сб, 2024-04-20, 13:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Повінь у Бангкоку забрала вже 289 життів. ВІДЕО
19:13
Повінь у Бангкоку забрала вже 289 життів. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Влада Таїланду намагається зупинити паніку в столиці Бангкоку, спровоковану зростаючою загрозою повені. "Рівень води стабільний і не підвищується. Я б хотіла, щоб люди перестали панікувати", - заявила в п'ятницю прем'єр-міністр Таїланду Їнглак Чинават.

Тривогу у жителів Бангкока викликала заява одного з членів уряду, який повідомив напередодні, що багато кварталів на півночі столиці може бути затоплено, якщо дамбу прорве, передає NEWSru.com.

- Селі та зсуви загрожують районам поблизу туристичних зон Таїланду
- Експерти: місцева влада порушила роботу національної системи управління водними ресурсами
- У всьому регіоні вже загинули понад 650 осіб

"Міністр хотів лише поінформувати людей про сформовану ситуацію, щоб вони не хвилювалися. Він говорив про те, що могло статися, але не відбулося", - наголосила прем'єр-міністр.

Однак, незважаючи на заяву прем'єра, жителі північних районів Бангкока буквально обривають телефони муніципальної влади. У місті утворилися багатокілометрові пробки через те, що автовласники почали переганяти свої автомобілі в найбільш безпечні місця.

На даний момент через тривалі дощі вже затоплено третину провінцій Таїланду, збиток понесли близько 10 млн осіб. Згідно з офіційними даними, з початку липня жертвами повеней стали 289 осіб.

У країні повністю непридатні до пересування транспорт і перекрито 225 шосейних доріг в 26 провінціях півночі, північного сходу і центру країни. Таїланд адміністративно розділено на 77 провінцій.

Триметровий земляний вал, який захищає аеропорт від води, одночасно сприяє затопленню східного Бангкока. Уряд і міська адміністрація свідомо пішли на цей крок, намагаючись убезпечити як аеропорт, так і центральні райони міста.

У середу прем'єр-міністр Чинават оголосила про зміну тактики в боротьбі з повінню. За її словами, "прийшла пора перестати кидати всі сили на стримування стихії, тому що часто зусилля виявляються марними, і сконцентруватися на порятунку людей у постраждалих районах".

В організованому урядом Центрі по боротьбі з повінню у старому міжнародному аеропорту Дон Міанг, будівлі якого були порожні до початку роботи Центру, тисячі волонтерів щоденно сортують і упаковують комплекти гуманітарної допомоги, які потім всюдиходами і вертольотами розвозяться в потерпілі райони. По всьому Таїланду йде акція збору коштів, одягу, продуктів харчування, ліків та питної води для жертв повені. У будинках провінційних адміністративних служб стоять величезні черги евакуйованих громадян, які отримують урядову компенсацію (близько 200 доларів на особу). У ті райони, де потерпілі продовжують жити в своїх затоплених будинках, компенсацію виплачують на місці чиновники провінційної адміністрації, які привозять на човнах гуманітарну допомогу від державних організацій та приватних донорів.

Експерти вважають, що якщо розчищення засмічених щоденними дощами відвідних каналів у східному і західному Бангкоку закінчиться в строк, тобто до вечора п'ятниці, у центру столиці Таїланду є хороший шанс залишитися сухим, а східний Бангкок "відбудеться легким переляком" у вигляді 50-сантиметрового затоплення.

Колишній гендиректор Департаменту іригації Таїланду Прамот Майклад впевнений, що потужності розчищених каналів вистачить, щоб прийняти і переправити в море всю масу води, що йде на Бангкок з переповнених північних водосховищ, навіть незважаючи на те, що в суботу розпочнеться приплив і вода в Сіамській затоці до 17-18 жовтня підніметься на 1,2 метри.

"Не варто надто турбуватися за центральний Бангкок - сама будівля вулиць і прийняті урядом і міською адміністрацією заходи сприяють тому, що повінь омине центр міста. При сильних дощах можуть виникнути осередки затоплення в районах Сукхумвіт, Ладпрао і Банг Капі, однак дренажна система з ними швидко впорається", - заявив експерт.

Ряд кварталів у названих Майкладом центральних районах Бангкока розташовані нижче рівня моря.

Селі та зсуви загрожують районам поблизу туристичних зон Таїланду

Центр з попередження природних катастроф міністерства внутрішніх справ Таїланду оголосив на вечір четверга, п'ятниці та суботи попередження про загрозу селів у ряді регіонів, включаючи території, розташовані поблизу туристичних зон на сході і півдні країни.

Сход селевих потоків і зсуви ймовірні на острові Чанг в провінції Трат, в районах Тхаланг і Кратху на острові Пхукет, а також в межах міста Пхукет, в районі Такуя Па провінції Пханг і в районі Кхао Пхан провінції Крабі та місті Крабі. Текст заяви директора центру Вібуна Сангуанпхонга опубліковано увечері в четвер електронними ЗМІ Таїланду.

Всі надзвичайні служби провінцій, перелічених у заяві, переведено в режим постійної готовності, йдеться у документі.

Експерти: місцева влада порушила роботу національної системи управління водними ресурсами

Таїландський монарх - автор і головний організатор виконання проектів створення системи великих іригаційних водосховищ, що затримують воду для поливу полів в сухий сезон і запобігають повені в сезон дощів. З 1957 року ці водосховища, розташовано, в основному, в північній, північно-східній і північно-західній частині країни та пов'язані між собою системою річок і каналів з шлюзами і загородженнями, що по черзі ставали до ладу. Саме вони стали головною причиною того, що в останні 50 років, до осені 2011 року, в країні не відбулося жодної катастрофічної повені національного масштабу.

Експерти вважають, що те, яке розпочалося в двохтисячному році будівництво невеликих місцевих дамб і водоймищ, розпочате місцевою адміністрацією провінцій і ніяк не пов'язане із загальнонаціональною системою управління водними ресурсами, призвело до порушення балансу водних ресурсів, який підтримувала вибудувана королем система національних водних резервуарів.

Оглядач газети Bangkok Post Суранан Ветчачива, колишній міністр кабінету в уряді прем'єра Таксіна Чинавата (2001-2006), зазначив у своїй колонці кілька днів тому, що саме порушення нормальної роботи національної іригаційної системи за рахунок збудованих без узгодження з центром невеликих місцевих дамб стало основною причиною повені, заливши в цьому році одну третину території країни. Оглядач зазначив також, що обсяг опадів, що випали в липні-жовтні 2011 року, хоча і аномальний, однак не перевищує обсягу опадів тих же місяців 1995 і 2002 років, коли теж сталися повені, які, однак, не перетворилися на національну катастрофу і швидко закінчилися , завдяки безперешкодному стоку надлишків води в море через систему річок і каналів.

У всьому регіоні вже загинули понад 650 осіб

Усього в регіоні більше 650 людей загинули в результаті повеней і тайфунів, що обрушилися на Південно-Східну Азію з вересня поточного року. Удар стихії припав на такі країни, як Таїланд, Камбоджа, В'єтнам, Лаос і Філіппіни.

Найбільше від удару стихії постраждали Таїланд і Камбоджа, і "як очікується, ситуація буде погіршуватися під впливом дощів, припливів і потопів", прогнозованих на ці вихідні.

У Таїланді під водою знаходяться 26 провінцій країни, ще в 12-ти включаючи шестимільйонну столицю країни Бангкок, оголошено високу ступінь готовності до злив і які виходять з берегів річок. Число постраждалих людей в королівстві оцінюється в 2,4 млн осіб, з яких 700 тис - діти.

У Камбоджі з населенням 13 млн чоловік від удару стихії постраждали 1 млн осіб. У В'єтнамі повінь, викликана сезонними дощами, затопила 60 тис будинків і призвела до економічних втрат в розмірі 55 млн доларів.

На Філіппінах близько 4 млн людей потерпіли від тайфунів, з яких допомоги потребують 254,4 тис людей. Близько півмільйона людей скривджені повенями та зсувами в Лаосі. Затоплено 64 тис гектарів родючої землі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 845 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ