Ср, 2024-04-24, 10:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 20 » Повний текст позову України проти російського агресора Міжнародний суд ООН оприлюднив
23:33
Повний текст позову України проти російського агресора Міжнародний суд ООН оприлюднив
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародний суд ООН оприлюднив повний текст позовних вимог України до Росії. З повним текстом позову, зареєстрованого в суді 16 січня 2017 року, можна ознайомитися на офіційному сайті організації.

Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії у зв'язку з порушенням РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Офіційний Київ "просить визнати у рішенні суду, що Російська Федерація "...порушила зобов'язання в рамках Конвенції щодо фінансування тероризму...", надавши допомогу незаконним озброєним формуванням, які "беруть участь у здійсненні терористичних актів в Україні".

До таких формувань Україна відносить в першу чергу "ДНР", "ЛНР", група "Харківські партизани" та пов'язані з ними групи та особи.

Найбільший блок претензій в українському позові стосується порушень прав кримських татар та українців з боку російських окупантів.

У позові Україна просить Міжнародний суд ООН на час розгляду справи, в якості заходу забезпечення позову, заборонити РФ здійснювати будь-які кроки, що погіршують нинішню ситуацію.

Окрім того, у своєму позові до РФ Україна вимагає, щоби російська влада припинила всю підтримку збройних формувань на українській території; здійснила репарації всім, хто постраждав через дії проросійських збройних формувань; повністю відновила в правах українську та кримськотатарські громади на окупованій території України, а саме в Криму та Севастополі.

Нагадаємо, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою залучення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму й дискримінації протгяом її незаконною агресії проти України.

Як наголосив президент Петро Порошенко, протягом трьох років проросійські бойовики здійснили численні терористичні атаки, жертвами яких стали сотні тисяч невинних людей, котрі змушені були залишити свої домівки.

Загалом в межах цього позову було проведено 5 засідань й направлено 45 нот.

Ще одна позиція в українському позові стосується застосування Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації, у зв'язку з чим також було проведено три засідання й понад 20 нот.

До того ж голова держави доручив МЗС та Мін'юсту подбати про супровід поданих проти РФ позовів, спрямованих на захист інтересів українських державних компаній..

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: повний текст позову України, Міжнародний суд ООН, російський агресор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ