Пт, 2024-03-29, 07:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 28 » Повстанці кажуть, що Асад застосував фосфорні бомби. Десятки загиблих
10:08
Повстанці кажуть, що Асад застосував фосфорні бомби. Десятки загиблих
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Представники сирійської опозиції звинуватили сили Президента Сирії Башара Асада в тому, що 26 серпня вони провели бомбардування мирних жителів з використанням фосфорних і напалмових бомб в околицях сирійського міста Алеппо. У результаті, як стверджується, щонайменше 10 людей загинули і десятки отримали поранення, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Військовий літак Асада завдав удару по густонаселених районах з використанням заборонених в застосуванню фосфорних і напалмових бомб", - йдеться в заяві опозиції.

Раніше США і їх партнери озвучили можливість дій у відповідь на нібито вчинену раніше офіційним Дамаском хімічну атаку в передмістях столиці. Риторика Заходу щодо Сирії посилилася після повідомлення про проведення сирійською владою хіматаки, в результаті якої загинули сотні мирних жителів.

Отримати підтвердження інформації на даний момент не представляється можливим. Раніше також з'являлися повідомлення про те, що офіційний Дамаск вдавався до використання фосфорних бомб в ході сирійського конфлікту.

Зброя, що містить білий фосфор, поширює запалав речовина, температура горіння якого перевищує 800 градусів Цельсія, по значній території, площа якої може досягати декількох сотень квадратних метрів. Така зброя може викликати особливо тяжкі і болісні каліцтва або ж спровокувати повільну і болісну смерть. Для лікування таких поранень потрібно спеціально навчений медичний персонал, який може також при роботі отримати фосфорні рани.

Застосування білого фосфору дає комплексний ефект - не тільки дим і полум'я, а й психологічний шок. За свідченням дослідників характерною рисою застосування фосфорної бомби є обвуглювання органічних тканин при збереженні одягу, а при вдиханні палаючої суміші - випалювання легенів.

При використанні проти військових цілей, розташованих усередині або в околицях населених областей, зброю, що містить білий фосфор згідно з Протоколом до "Конвенції про конкретні види звичайної зброї", має застосовуватися з обережністю для запобігання жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, що 21 серпня в результаті ймовірної хімічної атаки в передмісті Дамаска загинули сотні людей. Розвідка США практично не сумнівається, що хімічна зброя була застосована військами Асада. В даний час в Сирії перебувають інспектори ООН, які намагаються розібратися в обставинах газової атаки. Західні країни дали зрозуміти, що готові до силового втручання в сирійський конфлікт в обхід Ради безпеки ООН з метою запобігти подальше застосування хімічної зброї.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що Штати готові до операції в Сирії. Але за його словами активні дії будуть зроблені тільки за наявності доказів застосування хімічної зброї.

Захід може завдати удару по військах Башара Асада в Сирії в найближчі дні. Про це емісари західних держав повідомили лідерам сирійської опозиції на закритій зустрічі в Стамбулі. Телеканал NBC з посиланням на джерела в Білому домі повідомляє, що ракетні удари по Сирії можуть бути нанесені вже 29 серпня. Удари будуть мати обмежений масштаб і, ймовірно, продовжаться три дні.

27 серпня Washigton Post з посиланням на Адміністрацію Президента США повідомляв, що Вашингтон, швидше за все, зробить обмежену ракетну атаку, яка триватиме не більше пари днів.

В цей же час британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Збройні сили Сполученого Королівства підготували надзвичайний план дій в Сирії.

Вашингтон і Лондон є самими рішучими критиками чинного сирійського президента Башара Асада, від них же виходить головна загроза військового вторгнення. Також про намір підтримати інтервенцію в Сирію заявили Туреччина і Франція.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: асад, фосфорні бомби, десятки загиблих
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ