Сб, 2024-04-27, 03:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 25 » Повстання машин. Незабаром у всіх куточках Землі: роботи йдуть вбивати людей
09:32
Повстання машин. Незабаром у всіх куточках Землі: роботи йдуть вбивати людей
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Активісти з усіх куточків планети запустили кампанію під назвою "Зупинити роботів-вбивць". Машини, що володіють штучним інтелектом, можуть встановити свої порядки на планеті і знищити всіх, хто стає на їхньому шляху. Цього побоюються творці проекту. Їхній головний страх: повторення подій, викладених у культовому "Термінаторі".

Як пише Вести.Ru, посилаючись на Sky News, серйозну тривогу організаторів викликає той факт, що, за деякими оцінками, через 20-30 років армії будуть повністю складатися з розумних роботів. Їх розробники запевняють, що нові технології дозволять вести війни без крові і суттєво знизять кількість людських жертв. Проте активісти ставляться до цього з недовірою, припускаючи, що машини вийдуть з-під контролю.

"Не хочу, щоб мене знищила запрограмована машина", - заявила Джоді Вільмс, засновниця Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін. За свою діяльність у 1997 році вона була удостоєна Нобелівської премії миру. Вільмс впевнена, що виробництво "машин смерті" порушує основні принципи гуманності і права людини.

Противники роботів сподіваються, що вони будуть повністю заборонені поряд з касетними бомбами і протипіхотними мінами. При цьому варто відзначити, що поки жодна країна не повідомляла про винахід технології, яка може діяти без всяких команд від людини. Хоча подібні розробки, одним з результатів яких є, наприклад, безпілотники, ведуться в багатьох державах, зокрема і в Росії.

Перші передумови до того, що бойові машини стануть володіти людськими якостями, вже існують. Так, науковці з Технологічного інституту Джорджії розробили програму, яка дозволить роботам обманювати одне одного. "Подібна тактика може бути використана для роботів, що охороняють військові склади або боєприпаси на полі бою, - розповіли фахівці. - Це допоможе їм обдурити ворога і виграти час до підходу підкріплення".

Команда інженерів зі Швейцарії створила робота-саламандру, який здатен бігати, стрибати і літати, подібно до свого родича з живої природи. "Земноводне" оснастили подобою спинного мозку. Раніше фахівці вже висловлювали побоювання з приводу механічних армій, які можуть з'явитися через кілька десятиліть.

Фахівці Harvard Law School і Human Rights Watch опублікували розлогу доповідь під назвою "Втрата людяності: справа проти роботів-вбивць" наприкінці 2012 року. Вчені з Центру дослідження потенційних загроз в Кембриджі також припустили, що повстання машин може призвести до загибелі людства.

У всьому світі фахівці ведуть суперечку, чи впливає антропогенний фактор на зміни клімату. Деякі наукові моделі в галузі палеогеографії свідчать, що на Землі починається новий льодовиковий період і вплив людини не такий і масштабний.

Проте інші фахівці стверджують, що тепла течія Гольфстрім, яка визначає клімат майже всієї північної півкулі, перестала досягати північних широт в результаті великої екологічної катастрофи на нафтовій платформі в Мексиканській затоці, яка сталася 20 квітня 2010 року. Розлив нафти з аварійної свердловини фахівці змогли зупинити лише через п'ять місяців, застосовуючи штучно створені метанотрофні бактерії, отримані шляхом біоінженерії.

Науковців турбують наслідки від застосування неконтрольованих наукових досліджень у галузі нанотехнологій і секретних військових розробок. Найбільший страх викликає проникнення таких роботів-вбивць у ґрунт і воду, що може призвести до їхньої незворотної зміни і загибелі біосфери.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: куточки Землі, Повстання машин, вбивати людей, роботи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ