Нд, 2024-04-28, 22:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Пожежа у в'язниці забрала життя 377 осіб. ВІДЕО
13:23
Пожежа у в'язниці забрала життя 377 осіб. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Загиблими в результаті сильної пожежі у в'язниці міста Комаягуа в Гондурасі оголошено 377 осіб, повідомила генеральна прокуратура цієї центральноамериканської країни. Як з'ясували журналісти, охорона в'язниці стріляла по арештантах, які намагалися вибратися з охопленого полум'ям будинку виправної установи, передає РИА "Новости".

"Коли почалася пожежа, ми стали кричати охороні, у якої були ключі, щоб нам відчинили двері, але вони не тільки відмовилися випустити нас з вогню, але ще й стріляли по нас", - наводить видання Heraldo слова одного з ув'язнених, котрі вижили. Охорона поки що не дала жодних пояснень з цього приводу. Однак на оприлюдненому на сайті газети і на YouTube відеозаписі пожежі виразно чутно численні постріли.

Пожежа у в'язниці міста Комаягуа спалахнула о 22.50 15 лютого за місцевим часом. Кількість поранених і обпечених оцінюється в кілька десятків чоловік, проте точних цифр влада поки що навести не може. Раніше повідомлялося, що внаслідок пожежі постраждали 272 людини. Всього у виправній установі в момент загоряння перебували близько 850 ув'язнених.

Серед можливих причин загоряння розглядаються коротке замикання і навмисний підпал. Губернатор департаменту Комаягуа Паола Кастро повідомила, що їй надійшов дзвінок від одного з ув'язнених, який повідомив про підпал. "Він сказав мені, що його співкамерник вже влаштував пожежу (за деякими даними, підпалив матрац), і зараз все горить, вони помирають", - сказала губернатор.

Губернатор віддала наказ рятувальним службам і пожежникам відразу після цього дзвінка, однак протягом довгого часу ті не могли увійти на територію в'язниці. Кастро не змогла назвати причини такої затримки, раніше повідомлялося, що пожежники, які під'їхали, близько півгодини не могли приступити до ліквідації вогню, оскільки на території пенітенціарної установи лунали постріли. В результаті майже повністю згоріли кілька житлових модулів в'язниці.

Влада припускає, що кількість загиблих може ще зрости. Зараз біля тюрми перебувають близько 300 родичів ув'язнених. Вони вже зробили спробу прорватися до будівлі в'язниці через оточення і вимагають від офіційних осіб будь-якої інформації про своїх близьких.

Міністр безпеки країни Помпейю Бонілья, коментуючи інцидент, підкреслив, що ще в 2010 році голова держави констатував колапс у виправній системі Гондурасу через велику перенаселеність тюрем країни. На думку експертів, величезна кількість арештантів, яка більш ніж удвоє перевищує розрахункову місткість в'язниці, і призвела до такої великої кількості жертв.

Всього в Гондурасі 24 пенітенціарні установи, розраховані на 8 тис осіб, проте в них розміщено більш як 13 тис ув'язнених.

Президент країни Порфіріо Лобо вже пообіцяв провести ретельне розслідування обставини трагедії і покарати винних. Крім того, Організація американських держав ухвалила рішення направити до Гондурасу спеціальну комісію для розслідування обставин події.

Президент також повідомив, що тимчасово усуває від виконання обов'язків керівництво не тільки в'язниці, а й усієї системи управління виправними установами країни до закінчення розслідування.

Поки ж що влада звернулася до родичів ув'язнених з проханням надати інформацію про їхні особливі прикмети (шрами, татуювання), щоб судові медики могли розпізнати загиблих. На допомогу місцевим експертам відряджено групу судових медиків з Чилі.

Пенітенціарні установи в місті Комаягуа є одночасно і сільськогосподарським комплексом, де в'язні вирощують овочі й розводять свиней. В'язниця розташована за 80 кілометрів на північ від столиці країни Тегусігальпи в безпосередній близькості від американської військової бази Palmerola.

До інциденту в Комаягуа сильна пожежа в місцях позбавлення волі сталася в Гондурасі в 2004 році. Тоді у в'язниці міста Сан-Педро-Сула, на північ від столиці, загинули 107 осіб. Роком раніше у в'язниці Ла-Сейба пожежа забрала 68 життів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: в якій загинули 377 осіб, Пожежа у в'язниці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ