Сб, 2024-04-27, 00:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 13 » ПР обурилася ультиматумом Путіна і обіцяє адекватну відповідь
15:35
ПР обурилася ультиматумом Путіна і обіцяє адекватну відповідь
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна більше не буде жити за бажаннями Російської Федерації або Європейського Союзу, заявив народний депутат від фракції Партії регіонів, член української частини Комітету з парламентської співпраці між Україною і Європейським Союзом Олег Надоша, коментуючи вчорашній візит прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Вчорашній візит показав, що нарешті Україна почала переважно думати про свої проблеми, а не про імідж чужих держав. Ми дали свою оцінку пропозиціям з Митного союзу (МС), і ведемо перемовини щодо Зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом", - наголосив Надоша.

Нардеп пояснив, що ЗВТ з ЄС Україну не влаштовує через квотування основного українського експортного товару, а у відносинах із Росією - потрапляння у велику залежність від російської економіки.

"Тому Янукович і запропонував форму співпраці з МС "3+1", яка свідчить про те, що ми готові мати відносини з уже створеним МС, підписуючи договори у тих випадках, коли нам це вигідно. Такий економічний прагматизм відрізняє вчорашні перемовини від всіх інших", - зазначив Надоша.

Відповідаючи на запитання, чи зможе Україна зберегти багатовекторність, враховуючи фактичний ультиматум Путіна - або Росія, або Євросоюз, "регіонал" зазначив: "Будь-який ультиматум не може бути остаточним виходом із ситуації. Усі політичні перемовини ведуться за формою торгу, так що, я думаю, відповідь буде адекватна".

"Сьогодні першорядне завдання для української влади - економічні вигоди для нашої країни. Доти, поки український інтерес не буде остаточно захищений і затверджений на перемовинах із Заходом і Сходом, ніяких рішень ухвалено не буде", - наголосив Надоша.

12 квітня Україну відвідав голова уряду Росії Володимир Путін. На зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим він навів аргументи на користь співпраці Києва з Митним союзом, попередивши, що інакше - якщо Україна віддасть перевагу ЗВТ з Євросоюзом - РФ буде змушена "вживати захисних заходів".

Прямий вступ України до Митного союзу припинить переговори про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом, вважає посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот.

Нагадаємо, у Європарламенті прогнозують підписання договору про ЗВТ з Україною до кінця року. Як повідомлялося, Європейський Союз у рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі пропонує Україні квоти, які значно перевищують її нинішній рівень торгівлі сільськогосподарськими продуктами.

Раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що підготовка й підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом гальмується тим, що з боку ЄС висувається вимога про запровадження квот на українську продукцію.

Глава МЗС Костянтин Грищенко заявляв, що Україна не планує вступати у Митний союз, оскільки вже однозначно визначила для себе пріоритет - входження в Євросоюз. Україна не може бути членом Митного союзу і водночас створювати зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Але в уряді України планують підписати угоди про створення ЗВТ з країнами СНД у травні цього року. Крім того, Європейський Союз непокоїть можливість долучення України до Митного союзу. Хоча президент України вважає, що Україна може приєднатися до Митного союзу Росії, Бєларусі і Казахстану після зміни Конституції.

Торік Янукович заявив, що пропоновані Європейським Союзом умови створення зони вільної торгівлі малоприйнятні для України, бо пов'язані зі значними витратами й одночасно втратами державного бюджету.

Зауважимо, раніше прем’єр РФ Володимир Путін уже заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів.

Довідка. Митний союз

З 1 січня 2010 року в рамках Євразійської економічної співдружності діє Митний союз Росії, Бєларусі і Казахстану. 6 липня 2010 року набув чинності Митний кодекс Митного союзу.

1 липня 2011 року митні кордони між Росією і Казахстаном, а також між Росією і Бєларуссю мають повністю зникнути. З 1 січня 2012 року країни об`єднаються в Єдиному економічному просторі, на якому застосовуватимуться єдині принципи роботи бізнесу. Крім того, лідери країн планують створити єдиний валютний простір на території Митного союзу.

Україна не може піти на прямий вступ у Митний союз, оскільки ціни зростуть, як у Бєларусі та Казахстані, вважає Єфремов

Україна не може піти на прямий вступ у Митний союз Росії, Бєларусі та Казахстану, оскільки ціни одразу зростуть, як це було в Бєларусі і Казахстані, заявив народний депутат України, лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов у прямому ефірі Луганського обласного телебачення 12 квітня, відповідаючи на запитання про його ставлення до Митного союзу.

"Нас дуже цікавить Митний союз цих трьох країн, але ми розуміємо, що у нас є двосторонні відносини, які зараз прописані. Ми не хочемо, аби це перекладалося на Митний союз. Ми пропонуємо формулу "3+1" - секторальний митний союз. У нас розвивається авіація і машинобудування. Ми братимемо сектори і вибудовуватимемо наші відносини таким чином. Це дасть змогу працювати з Євросоюзом, і ми збережемо співпрацю з Росією й іншими братніми країнами", - сказав Єфремов.

Лідер фракції Партії регіонів також акцентував увагу на історичних економічних зв'язках України з Росією. За його словами, за 2010 рік товарообіг України з Росією перевищив 41 млрд доларів. "За минулий рік ми покрили все відставання за кризу. Цього року товарообіг з Росією становить більш як 7 млрд доларів. Завдання, яке обговорюватимуть президенти, - це можливість досягти товарообігу в 50 млрд доларів", передає УНІАН.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 927 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ