Чт, 2024-04-25, 08:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 3 » Працювати з Хорошковським в боротьбі з наркотрафіком Європа відмовляється
19:57
Працювати з Хорошковським в боротьбі з наркотрафіком Європа відмовляється
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Незадоволеність європейських спецслужб низькою ефективністю протидії наркотрафіку в Україні призвела до скорочення спільних спецоперацій, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Керівництво СБУ, дуже залучене в бізнесові і внутрішньополітичні з'ясовування стосунків в Україні, не користується достатньою довірою європейських колег", - стверджує автор статті Юрій Бутусов.

Як наголошується в статті, в основі роботи спецслужб лежить обмін оперативною інформацією, в розголошенні і витоку якої джерела не зацікавлені. Часто ця інформація пов'язана з політичною ситуацією в сусідніх країнах. Передаючи ці секретні відомості для використання в спільних операціях із спецслужбами сусідніх країн, європейці хочуть бути впевнені, що ці дані не будуть використані в особистих і комерційних цілях. Такої впевненості стосовно Валерія Хорошковського, який не приховує своїх бізнес-інтересів і політичних поглядів, в Європі немає. Жодну європейську спецслужбу не очолює офіційний мільярдер і господар фінансово-промислової групи.

На думку професіоналів, спецслужби, з якими спілкувалося "Дзеркало тижня. Україна", для завдання реальної шкоди наркомафії звітувати про успіхи в боротьбі з наркотиками варто не стільки "перекритими каналами" постачання і вилученими партіями, а засудженими організаторами постачання. Для цього організовуються так звані контрольовані постачання - коли виявлення партії вантажу не супроводжується до певного часу вилученням. Виявлений вантаж ведуть, і відстежують постачальників, розповсюджувачів, склади, кораблі, схеми фінансування. Потім слідують арешти.

Коли іноземні спецслужби говорять про маршрути транспортування наркотиків, вони оперують не суб'єктивними оцінками, а конкретними фактами. Контролюючи постачання наркотиків з Латинської Америки і Афганістану до Європи, західні спецслужби отримують інформацію про шляхи проходження вантажів. Але далеко не завжди українські колеги інформуються про ці постачання. Зарубіжні спецслужби цікавить, чи є у наркомафії спільники в державних органах транзитних країн, які пробої в режимі контролю відкриті на кордонах.

І за даними Інтерполу, один з основних маршрутів проходить через Україну.

"Центральна роль в транспортуванні героїну і кокаїну відведена порту Одеси. Заплановане введення безвізового режиму з Україною може сприяти збільшенню трафіку через чорноморський маршрут", - заявив Роб Уейнрайт, голова Європолу - поліцейської служби Європейського союзу.

"Заява Європолу свідчить, що контрольовані європейськими спецслужбами постачання, про які не оповіщаються державні органи України, в більшості випадків проходять безперешкодно, причому обсяг і кількість таких постачань зростає. Інакше б Європол не почав називати конкретний маршрут через Одесу. Це по суті неофіційне прохання до влади України перекрити дірки в транзиті наркотиків через конкретний порт", - відзначив "Дзеркалу тижня. Україна" один із співробітників української спецслужби.

28 січня 2009 року президент України Віктор Ющенко призначив Хорошковського першим заступником голови СБУ. 18 березня 2009 року Хорошковський призначений керівником Антитерористичного центру при СБУ.

З 1 березня 2010 року у зв'язку з відпусткою на той час глави СБУ Валентина Наливайченка Хорошковський тимчасово виконував його обов'язки.

Верховна Рада України призначила Хорошковського головою Служби безпеки України 11 березня 2010 року. Хорошковський також є державним радником митної служби України.

Як відомо з джерел в ЗМІ, на сьогоднішній день в Україні найбільша частка телетрансляції опосередковано зосереджена в руках глави СБУ Валерія Хорошковського ("Інтер" і ще 8 телеканалів).

Нагадаємо, що раніше в червні в пресі з'явилася інформація, що в уряді виношують плани щодо об'єднання Митної і податкової служби можуть під єдиним началом нинішнього голови СБУ Валерія Хорошковського.

Як повідомлялося в п'ятницю, 2 вересня, прем'єр-міністр Микола Азаров наполягає на прискоренні процесу об'єднання податкової і митної служб.

Хорошковський є основним акціонером телеканалу "Інтер" через холдинг U.a. Inter Media Group Limited (Кіпр), який володіє ТОВ "Український медіа проект" (61% акцій УНТК). ВАТ "Суспільне російське телебачення" (РФ) належить 29% акцій компанії, ТОВ "Пегас Телебачення" (Київ) - 10%.

У 2007 році U.А. Inter Media Group Limited здійснила низку придбань.

Зокрема, компанія купила 60% в ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (телеканал НТН, Київ), а декілька раніше - придбала через ООО "Прайм Медіа Груп" (Київ) ще низку каналів: ВАТ "Київтелемонтаж" (телеканал "К1"), ЗАТ "Телерадіокомпанія "Інтервідео-киев"" (телеканал "К2"), ТОВ "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс" (телеканал "Мегаспорт").

Окрім вказаних телеканалів, U.A. Inter Media Group Limited належить 90% ТОВ "КІНО-ТБ (телеканал "Ентер Фільм") ", 90% ТОВ "МУЗИКА-ТБ ("Ентер Музика") ", а також ряд інших медіаактивів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ