Сб, 2024-04-20, 13:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 16 » Правою рукою Порошенка стане Турчинов. У РНБО
11:29
Правою рукою Порошенка стане Турчинов. У РНБО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посада секретаря Ради національної безпеки і оборони України, яка була вакантною від 7 серпня, з того часу, як у відставку попросився Андрій Парубій, буде заповнена у найближчі дні, ще до нового року.

 Про це заявив згадуваний Парубій, нині - перший віце-спікер парламенту. Прізвище нового секретаря не назвав, але журналісти зі своїх джерел у владі дізналися, що йдеться про Олександра Турчинова, голову фракції “Народний фронт”, який донедавна був Головою Верховної Ради і виконувачем обов’язків президента.

Нове призначення Турчинова виглядало би логічним. За плечима цього політика великий досвід організаторської роботи. У заслугу йому експерти ставлять те, що у найскладніші для країни дні, коли почалася російська агресія проти України  (лютий-березень-квітень), йому вдалося загальмувати “зелених чоловічків”, мінімізувати наші втрати, сковуючи ворога “тихим”, беззбройним  опором на дальніх підступах, підготувати кілька ліній оборони на південному сході, розпочати реанімацію армії, відродження Національної гвардії, запровадити таке ефективне нововведення, як  добровольчі батальйони.

Якщо Турчинов і піде секретарем РНБОУ (здавши депутатський мандат), то тільки за умови, що на новій посаді матиме достатньо повноважень для впливу на ситуацію щодо захисту країни.

Ця посада має перестати бути церемоніальною, стати інструментом вирішення нагальних справ у державі. Саме для цього, очевидно, зараз у парламенті  удосконалюють законопроект “Про РНБО”.

Він пройшов перше читання, а у найближчі пленарні дні його ухвалять в цілому. Це зробить праву руку президента стратегічним державним управлінцем з можливістю оперативних дій у сфері національної безпеки і оборони.

Секретар РНБОУ координуватиме і контролюватиме роботу всіх органів влади, силових структур, підприємств військово-промислового комплексу при виконанні рішень цього органу.

Організовуватиме роботу Ставки Верховного головнокомандувача (у разі її створення), його думку враховуватимуть при кадрових рішеннях. При розробці держбюджету секретар РНБОУ подаватиме свої пропозиції, які стосуються фінансування оборонних видатків. Іншими словами, Турчинов стане куратором усього, що стосується захисту держави.

Є і політичний сенс у призначенні Турчинова на високу державну посаду. Таке рішення зміцнило б зв’язки президента з політичним партнером і водночас конкурентом - “Народним фронтом”.   

Сергій ТАРАН

директор Міжнародного інституту демократій

Свого часу будучи на чолі держави, коли ймовірність прямої агресії Путіна була найвищою, Турчинов зробив для захисту України все, що у той момент можна було зробити. Це непогана кандидатура на посаду секретаря РНБОУ, Турчинов готовий організувати безпеку країни. Водночас, якщо йдеться про реформу політичної системи, хотілось би, щоб посади у нашій державі, зокрема “силові”, не використовували у вузьких цілях партій, які входять у коаліцію. Щоб ці посадовці не працювали в інтересах певних олігархів. Бо це теж питання національної безпеки. Важливою є прозорість роботи РНБОУ.           

Якщо Олександр Турчинов стане секретарем РНБОУ, під його контролем будуть всі силові органи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: правою рукою Порошенка, Турчинов, РНБО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ