Чт, 2024-04-25, 22:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 22 » Прем'єра серіалу "Дім Дракона" відбулася: де знімали приквел "Гри престолів"
21:31
Прем'єра серіалу "Дім Дракона" відбулася: де знімали приквел "Гри престолів"
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Серіал знімався відразу на декількох мальовничих локаціях в Європі, які точно зацікавлять туристів.

Стрімінговий сервіс HBO 21 серпня 2022 року випустив перший епізод довгоочікуваного фентезі-серіалу "Дім Дракона" (House of the Dragon).

Серіал, знятий на основі книги Джорджа Мартіна "Вогонь і кров", є приквелом популярного серіалу "Гра престолів" і розповідає про розквіт дому Таргарієнів – за 200 років до подій основного серіалу.

Перший епізод отримав в цілому позитивні відгуки: на IMDb у нього оцінка 9,1 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 85% схвалення від критиків і 89% від широкої аудиторії, а на Metacritic – 69 балів від кінооглядачів і 8,6 від глядчів.

Одночасно, як і у випадку з "Грою престолів", глядачі відразу ж почали проявляти інтерес до локацій зйомок серіалу, щоб в майбутньому відвідати їх з туристичною метою, пише The Independent.

Так, за роки виходу "Гри престолів" помітно виріс інтерес до відвідування Північної Ірландії та Хорватії, де знімали серіал. У підсумку в місті Банбрідж в Північній Ірландії на початку лютого 2022 року навіть запустили тури по кіностудії, де свого часу знімали серіал. Цілком можливо, новий серіал також породить такого роду "паломництво".

Де знімали серіал "Дім Дракона"

Графство Корнуолл. Ця мальовнича, покрита зеленими скелями територія розташована на крайньому південному заході Англії на частині півострова Корнуолл і прилеглих островах. Корнуолл є батьківщиною найголовнішого персонажа британської міфології – короля Артура. Також це потужний центр кельтської культури, казок і переказів, з відповідною архітектурою. В першу чергу місцевість використовували для натурних зйомок.

Монсанту. Це історичне селище на сході Португалії відоме в першу чергу завдяки однойменному середньовічному замку 12 століття.

Пік-Дистрикт. Ця піднесена місцевість в центральній і північній Англії ще має назву "скелястий край", і з її численними скелями і печерами також займає вагоме місце в англійському фольклорі. Особливо привертають увагу руїни замку Певеріл, зведеного в 11 столітті.

Трухільо. Це місто-фортеця на південному заході Іспанії, також відоме як Касерес, вже давно є важливим туристичним центром, що привертає екскурсантів численними пам'ятками середньовіччя. На вершині пагорба височить мавританський замок Алькасаба, побудований в 9 столітті, перебудований в 15 столітті й відновлений в 19 столітті, піднятися до якого можна лабіринтом мальовничих старовинних вуличок

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 418 | Додав: adminA | Теги: прем'єра серіалу Дім Дракона, де знімали приквел Гри престолів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ