Чт, 2024-03-28, 18:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » Президент Сирії припинив усі військові операції в країні
12:05
Президент Сирії припинив усі військові операції в країні
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Сирії Башар Асад оголосив про припинення всіх військових операцій з придушення антиурядових виступів. Таку заяву Асад зробив у ході телефонної розмови з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, повідомляє Lenta.ru.

Генсек "висловив тривогу з приводу останніх повідомлень про тривалі широкомасштабні порушення прав людини і надмірному використанні сили сирійськими службами безпеки проти мирних жителів по всій Сирії, включаючи район Аль-Рамель в місті Латакі, де проживають кілька тисяч палестинських біженців".

- Асад відповідно до волі народу в країні проведе реформи

"Генеральний секретар підкреслив, що всі військові операції і масові арешти повинні негайно припинитися, - йдеться в повідомленні. - Президент Асад сказав, що військові і поліцейські операціі зупинені", повідомляє ИТАР-ТАСС посилаючись на прес-службу ООН.

Пан Гі Мун "також закликав президента Асада провести реформи з метою здійснення всеосяжних змін, які б викликали довіру". У відповідь сирійський президент "перерахував ті реформи, які він має намір зробити в наступні кілька місяців, включаючи перегляд конституції і проведення парламентських виборів". У зв'язку з цим генсек ООН вказав на "необхідність швидкого здійснення реформ, що виключає нове втручання військових".

Генсек подякував сирійську владу за згоду прийняти місію ООН з оцінки гуманітарної ситуації. Президент Сирії заявив, що "місія отримає доступ до різних місць в Сирії".

Нагадаємо, що вчора, 17 серпня, ООН відкликала допоміжний персонал із Сирії, де вже п'ять місяців тривають масові протести проти режиму президента Башара Асада.

Протести в Сирії почались у середині березня в місті Дераа на півдні країни, а потім перекинулися на інші регіони. За даними сирійських правозахисників, за цей час у сутичках з силами безпеки загинули понад 1,35 тисячі осіб, майже 3 тисячі осіб пропали безвісти.

Асад відповідно до волі народу в країні проведе реформи

Програма реформ, яка в даний час реалізується в Сирії, "розпочата не на вимогу міжнародного співтовариства і не під тиском зовнішніх сил, а відповідно до волі сирійського народу". Про це заявив в середу президент Башар Асад, виступаючи перед членами правлячої в країні партії арабського соціалістичного відродження (ПАСВ або Баас) та активістами громадських організацій.

Глава сирійської держави вказав на "необхідність участі в процесі перетворень представників різних груп суспільства". "Сирія залишиться сильною, вона буде чинити опір і не поступиться ні своєю гідністю, ні суверенітетом ", - пообіцяв Асад. На його думку, країна "стала мішенню через свою роль в арабському світі, прагнення до супротиву і захисту прав людини".

"Сирійський народ зможе відстояти позиції своєї країни, і буде робити це, яким би масштабним не був зовнішній тиск", - заявив президент. Він також додав, що активізація ролі громадянського суспільства та реалізація реформ можливі лише в умовах відновленого порядку та забезпечення безпеки в республіці.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 856 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ