Пт, 2024-04-26, 10:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 2 » Президент США підписав закон про секвестр
11:25
Президент США підписав закон про секвестр
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент США Барак Обама 1 березня підписав указ про скорочення бюджету на 85 мільярдів доларів у поточному фінансовому році, який завершиться 30 вересня, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на Agence France-Presse.

Раніше 1 березня Обама зустрівся з лідерами Конгресу США для обговорення секвестру бюджету. Однак, як і очікувалося, політикам не вдалося досягти угоди, яке дозволило б уникнути серйозного скорочення бюджетних витрат. У провалі переговорів президент звинуватив республіканців, які відмовляються підвищувати податки для громадян, дохід яких перевищує 1 мільйон доларів на рік. Республіканці, за словами Обами, згодні на скорочення бюджету, яке завдасть економіці США величезної шкоди, але не готові перекрити лазівки в оподаткуванні для заможних громадян і корпорацій. Як заявив президент, така позиція республіканців призвела до "безглуздого" скорочення бюджету.

Тим часом, спікер Палати представників Конгресу республіканець Джон Бейнер підтвердив, що його партія не буде підтримувати збільшення податків. На його думку, для вирішення проблеми необхідно не збільшувати податки, а скорочувати витрати.

Початково скорочення витрат на 85 мільярдів доларів обговорювалося в якості заходу, покликаного підштовхнути Конгрес до ухвалення компромісного рішення щодо бюджету. І республіканці, і демократи сходяться на тому, що секвестр бюджету - занадто грубий спосіб для скорочення витрат, оскільки він не робить відмінностей між важливими і другорядними державними програмами. Так, Барак Обама, говорячи про бюджетний секвестр, порівняв його з м'ясорубкою.

За даними аналітиків, в результаті секвестру бюджету в 2013 році ВВП США може вирости всього на 1,4 відсотка. Між тим, в 2012 році значення ВВП зросло на 2,2 відсотка. Як заявив Обама, "кожного разу, чуючи новини про економіку, поки діє секвестр, ми будемо знати, що ці новини могли б бути кращими, якби Конгрес зробив необхідні дії".

Більша частина суми, на яку скоротиться бюджет США, припадає на Пентагон: бюджет військового відомства буде урізаний на 46 міліардів доларів. Новий глава Пентагону Чак Гейгел заявив, що це негативно вплине на здатність військового відомства виконувати свої завдання. Як очікується, Пентагону доведеться скоротити близько 800 тисяч держслужбовців.

Крім того, скорочення бюджету торкнеться спеціальних освітніх установ для дітей з фізичними вадами. Проте програм соціального забезпечення, таких як виплата пенсії та медичне страхування, зміни не торкнуться.

27 березня закінчується термін тимчасового бюджету США. Якщо Конгрес до цього часу не ухвалить новий бюджет, то в країні будуть змушені закритися багато федеральних агентств.

Як повідомлялося, 23 січня Конгрес США встановив мораторій на узгодження стелі запозичень до 19 травня 2013 року. Скасування ліміту запозичень дозволить уряду США уникнути дефолту в найближчі місяці, коли розмір держборгу досягне встановленого раніше рівня в 16,4 трильйона доларів.

Нагадаємо, на початку 2013 року Обама підписав закон, який був покликаний запобігти так званому «фіскальному обриву» в США. Документ відклав автоматичний секвестр бюджету - сумарне скорочення витрат американської скарбниці на 1,2 трильйона доларів в 2013-2021 роках, а також ввів ряд заходів, завдяки яким з'явиться можливість збільшити доходи бюджету на 600 мільярдів протягом десяти років.

Зазначимо, 2 серпня 2011 року закінчувався термін дії ліміту державного боргу США. Нагадаємо, що міністерство фінансів США підрахувало, що Конгрес повинен був підвищити ліміт держборгу, що становить 14,3 трлн дол, до 2 серпня 2011 р., інакше США допустять технічний дефолт за своїми зобов'язаннями - вперше в історії. Фактично стелі боргу було досягнуто в травні 2011 року, однак додаткові бюджетні доходи і низка технічних хитрощів поки що дозволяють американському уряду платити по рахунках.

Ліміт держборгу - унікальне визначення, яке існує тільки в США. Вперше Американський конгрес визначив максимальний рівень боргу в 1917 році і відтоді постійно підвищував його. З початку 2000-х років робити це доводилося частіше, і за цей період він піднімався 10 разів.

Довідка

Секвестр має на увазі скорочення бюджетних витрат на 86 мільярдів доларів. У тому випадку, якщо він набере чинності (це має статися вже 1 березня), погіршає фінансове становище багатьох простих американців, а також скоротиться фінансування низки оборонних програм. Для економіки країни це може обернутися негативними наслідками.

У результаті секвестру на 46 млрд доларів будуть скорочені витрати на оборонні потреби, на 28,7 млрд доларів - асигнування на різні внутрішні проекти, майже на 10 млрд доларів - фінансування програм медичного страхування.

В одному тільки Вашингтоні буде відправлено в неоплачувані відпустки понад 13 тисяч цивільних службовців міністерства оборони США. У штаті Вірджинія це число складе 90 тисяч осіб. Крім того, владі доведеться призупинити обслуговування 11 військових кораблів, що базуються на базі ВМС США в Норфолку (штат Вірджинія), а скорочення витрат на розташовану в цьому штаті базу американських ВПС та Сухопутних військ складе в загальній складності понад 150 млн доларів, передає NEWSru Russia.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: закон про секвестр, президент США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ