Чт, 2024-04-25, 01:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 10 » Президенти США і РФ "побили горщики": Обама бажає паузи
13:02
Президенти США і РФ "побили горщики": Обама бажає паузи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Президент США Барак Обама зробив низку різких заяв на адресу Москви. Очевидним чином риторика Білого дому змінилася: нинішні слова на прес-конференції цілком укладаються в поведінку американського лідера. Спершу він, нагадаємо, демонстративно відмовився коментувати надання притулку Едварду Сноудену, а через кілька днів скасував візит до Москви і зустріч з Володимиром Путіним. У п'ятницю, 9 серпня, на прес-конференції в Білому домі Обама спробував пояснити свою позицію.

США та Росії треба взяти паузу у відносинах, з посиланням на Reuters цитує слова президента РИА "Новости". Ми збираємося взяти паузу, щоб зрозуміти", де знаходиться Росія, і в чому полягають інтереси Сполучених Штатів, сказав він.

Крім того, Обама зауважив, що при президенті Дмитрові Медведєві відносини досягли великого прогресу. Було укладено Договір про СНО, була співпраця з санкцій щодо Ірану. Росія допомогла у постачаннях американським військам в Афганістані. "Ми змогли добитися вступу Росії до СОТ, що відповідає інтересам не тільки Росії, але і наших компаній", - перерахував Обама.

Але потім, з поверненням Володимира Путіна в Кремль, посилилася антиамериканська риторика, що відроджує в пам'яті старі стереотипи "холодної війни".

"Я закликав Путіна дивитися вперед, а не назад з цих питань - зі змішаним успіхом", - додав Обама. Американський лідер визнав, що розбіжності між США і Росією будуть зберігатися і надалі. Але разом з тим підкреслив, що не може назвати свої особисті відносини з Путіним "поганими". Вони відверті і "конструктивні". Найчастіше діалог двох лідерів йде "дуже продуктивно".

Далі - президент США не підтримує ідею бойкотування Олімпійських ігор в Сочі. "У нас є велика група американців, які серйозно готуються (до Олімпіади), які роблять все можливе, щоб домогтися успіху", - сказав Обама, якого цитує Інтерфакс.

При цьому він підкреслив, що "більше всіх" пригнічений новим російським законодавством щодо сексуальних меншин, через які, власне, і лунали заклики до бойкоту Ігор.

Також Обама вважає важливою участь у саміті "великої двадцятки" в Санкт-Петербурзі. Він ще раз підтвердив, що поїде на форум у Санкт-Петербурзі у вересні, однак не заради відносин з Росією: "Це важливо для нашої економіки, для наших робочих місць".

Обама ще раз наголосив, що його відмова їхати до Москви пов'язана не тільки з справою Едварда Сноудена. Що стосується самого Сноудена - президент наполягає, що колишній співробітник ЦРУ має з'явитися в суд і відстояти свою точку зору, якщо він вважає себе правим.

Він нагадав, що Сноудену були пред'явлені звинувачення за трьома пунктами. "Сноуден не патріот, - сказав Обама. - Якщо він вважає себе правим, то повинен з'явитися в суд зі своїм адвокатом і відстояти свою точку зору".

Путін направив телеграму Бушу: можливо, це натяк Обамі

Президент РФ Володимир Путін направив телеграму своєму колишньому колезі і партнеру Джорджу Бушу, колишньому президенту Сполучених Штатів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на прес-службу Кремля. У ній російський лідер побажав Бушу якнайшвидшого одужання після операції на серці, яку той переніс напередодні.

У екс-глави США була заблокована одна з серцевих артерій, і лікарі порадили йому зробити операцію. Буша прооперували 6 серпня і на наступний день виписали з лікарні. Зараз його стан хороший, незабаром він повернеться до звичайного графіка роботи.

Як зазначає Reuters, це може бути збігом, але прес-служба Кремля оприлюднила телеграму через день після того, як нинішній американський лідер Барак Обама скасував особисту зустріч з Путіним перед міжнародним самітом "Великої двадцятки".

На думку агентства, подібна послідовність подій може служити своєрідним натяком нинішньої адміністрації США, з якою у Росії відносини поступово погіршуються.

Можливо, відносини між США і Росією зараз такі холодні через відсутність особистої дружби між главами держав. Агентство нагадує про досить близькі відносини між Бушем і Путіним. Екс-президент США, нагадаємо, одного разу сказав, що заглянув Путіну в очі і побачив у них "його душу". Російський лідер також побував на ранчо Буша, що ще більше зміцнило зв'язок між ними.

Тим сильніше підкреслюється відмінність у відносинах між Обамою і Путіним. Президенти під час останніх зустрічей, в основному, обговорювали ділові аспекти, були один з одним холодні. На думку західних експертів, Путін говорив в "повчальному тоні" на минулому саміті G8, часто був розсерджений і стурбований. Це, підкреслює Reuters, зовсім не схоже на відносини Бориса Єльцина і Білла Клінтона, які завжди залишалися доброзичливі один до одного.

"Часом, у кризові часи, коли компроміс нездатні знайти дипломати, особисті взаємини можуть бути важливі - як остання надія ... Але між Обамою і Путіним існує дефіцит взаємної "хімії", - цитує агентство аналітика Московського центру Карнегі Марію Ліпман.

Нагадаємо, що Барак Обама скасував зустріч з Володимиром Путіним "один на один", яка, як передбачалося, повинна була пройти в Москві на початку вересня перед петербурзьким самітом "Великої двадцятки". В основному, таке рішення викликане розчарованістю американської влади тим, що Росія надала притулок втікачеві - екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену і відмовилася видати його Сполученим Штатам. Також США були незадоволені порушенням прав громадян в Росії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: паузи, Обама, президенти США і РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ