Вт, 2024-04-23, 10:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 15 » Президентом Венесуели обрали спадкоємця Чавеса
09:46
Президентом Венесуели обрали спадкоємця Чавеса
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У Венесуелі на позачергових президентських виборах з мінімальною перевагою здобув перемогу тимчасово виконуючий обов'язки голови держави Ніколас Мадуро. Про це оголосила у понеділок, 15 квітня, Національна виборча рада. За попередніми підрахунками, Мадуро набрав 50,76% голосів, у той час як його основний суперник кандидат від опозиції Енріке Капрілес - 49,07%.

Право голосу у Венесуелі мають майже 18,9 мільйона осіб - за попередніми оцінками, ним скористалися більше 14 мільйонів. Близько 100 тисяч венесуельців проголосували за кордоном, пише NEWSru.com.

Всього на виборах були зареєстровані сім кандидатів, але тільки два з них, за оцінками спостерігачів, мали реальні шанси на перемогу - виконуючий обов'язки президента Ніколас Мадуро і кандидат від опозиції Енріке Капрілес.

Термін голосування в країні закінчився в 18:00 за місцевим часом в неділю, 14 квітня (01:30 за Києвом). Однак на кількох виборчих дільницях, де не встигли проголосувати всі бажаючі, спалахнули заворушення - виборці зажадали продовження виборів. Вмовляв незадоволених в прямому ефірі національних телеканалів генерал Вильмер Баррьєнтос, який відповідав за безпеку на виборах. Він закликав громадян зберігати спокій.

У свою чергу голова виборчого штабу Ніколаса Мадуро Хорхе Родрігес у зв'язку з напруженістю звернувся до співгромадян з проханням зібратися біля президентського палацу в очікуванні результатів голосування. У той же час опозиційний кандидат Енріке Капрілес попередив своїх прихильників про можливе підтасовування результатів голосування.

Капрілес не визнає результати виборів у Венесуелі і наполягає на перерахунку голосів

Лідер венесуельської опозиції Енріке Капрілес каже, що не визнає результати президентських виборів доти, поки не буде проведений перерахунок голосів. "Ми не будемо визнавати результати до тих пір, поки не буде перерахований кожен бюлетень", - сказав Капрілес.

На думку Капрілеса, Мадуро "став ще більш нелегітимним", ніж до виборів. Опозиціонер підкреслив, що, на його думку, Мадуро вибори програв.

Ніколас Мадуро, у відповідь заявив, що перемога на виборах голови держави в Венесуелі була чесною. "Ми перемогли на виборах правильно, законно і конституційно", - заявив Мадуро відразу після оголошення перших результатів виборів.

За його словами, він поважає вибір тих венесуельців, які голосували за його суперника - кандидата від опозиції Енріке Капрілеса, який набрав більше 49% голосів. Обраний президент закликав своїх прихильників відзначити його перемогу.

"Давайте святкувати, всі на вулиці!" - сказав Мадуро. Продаж алкоголю в Венесуелі заборонений до вечора понеділка. Мадуро залишився вірним собі і в своєму зверненні до прихильників згадав про померлого Уго Чавеса.

"Хай живе Чавес!" - повторив кілька разів Мадуро, і присутні прихильники підтримали його клич. У ході своєї передвиборної кампанії Мадуро згадував Чавеса в середньому по 100-200 разів на день.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: спадкоємець Чавеса, Президент Венесуели
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ