Чт, 2024-05-02, 07:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 16 » Президію Ради опозиція заблокувала через Тимошенко та трубу
15:03
Президію Ради опозиція заблокувала через Тимошенко та трубу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько 30 депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина" під час перерви заблокували президію Верховної Ради, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше на вимогу фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив півгодинну перерву і запросив лідерів фракцій до себе в кабінет на консультації.

Як повідомив журналістам перший заступник голови фракції Сергій Соболєв, БЮТ вимагає заслуховування в Раді інформації генерального прокурора Віктора Пшонки про причини недопущення в п'ятницю депутатів від фракції на територію Качанівської жіночої виправної колонії №54 (Харків).

Зі слів Соболєва, фракція блокуватиме президію доти, доки вимогу не буде виконано.

Водночас міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що троє народних депутатів від опозиції безперешкодно допущені на територію Качанівської колонії, де перебуває екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

"Я щойно зв'язався з в.о. голови пенітенціарної служби, який повідомив про те, що троє народних депутатів, які прибули в Качанівську колонію, безперешкодно допущені на територію і зараз перебувають в адміністративному корпусі. З'ясовується ситуація, яким чином і що вони хочуть подивитися на території", - заявив міністр.

У свою чергу, лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін дорікнув міністру юстиції у тому, що він каже неправду. "Там перебувають не троє депутатів, а десятеро. Після того як я підняв це питання в залі, вони злякалися і впустили трьох депутатів, але там ще семеро депутатів стоять під стінами колонії. Чому їх не пропустили?" - обурився депутат.

У свою чергу, перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк повідомив, що зараз у керівництва Качанівської колонії перебувають восьмеро депутатів: Сергій Шевчук, Євген Добряк, В'ячеслав Передерій, Антоніна Балюра, Олена Бондаренко, Олена Шустік, Елліна Шишкіна та Володимир Філенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада України в п'ятницю планувала розглянути проекти постанов про заходи щодо реалізації рекомендацій та вимог Парламентської асамблеї Ради Європи ( резолюціяПАРЄ від 26 січня цього року "Функціонування демократичних інституцій в Україні").

Ці проекти постанов внесено до плану роботи парламенту в п'ятницю.

Проекти підготовили народні депутати України Олегом Білорус (фракція "БЮТ-Батьківщина") та Іван Попеску (фракція Партії регіонів).

Крім того, в п'ятницю парламент заслухає звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки України.

Литвин попросив опозицію не блокувати трибуну через трубу

Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликає депутатів від опозиції не блокувати роботу парламенту в п'ятницю. Про це він сказав на засіданні Верховної Ради.

"Я просив би, шановні колеги, не блокувати трибуну Верховної Ради й не реалізовувати ці плани, тому що повністю прислухалися до пропозицій, які звучали, у тому числі з боку опозиції", - сказав Литвин, слова якого наводять "Українські новини".

Спікер пояснив, що на погоджувальній раді була досягнута домовленість розглянути законопроект під авторством депутата Ради від фракції НУ-НС Юрія Кармазіна про дозвіл Кабміну реформувати "Нафтогаз", однак тільки в тій частині, що стосується можливості поділу "Нафтогазу" на дві компанії: на транспортувальну й добувну компанії.

Спікер підкреслив, що це відповідає Європейській енергетичній хартії.

Також він повідомив, що міністр енергетики Юрій Бойко проводить переговори з комісаром Євросоюзу з питань енергетики Гюнтером Еттінгером, тому не прийшов на годину питань до уряду.

Водночас Литвин пообіцяв, що після зустрічі Бойко візьме участь у годині запитань. Однак "година запитань до уряду" закінчилася, Бойко на засіданні так і не з'явився.

Як відомо, на п'ятницю був перенесений розгляд проектів про реформування "Нафтогазу України", яким, на думку опозиції, буде дозволено приватизацію української ГТС. Планувалося, що розгляд відбудеться після того, як депутати зможуть поставити свої питання міністру Бойку.

Єфремов виключає продовження роботи Ради в п'ятницю

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов виключає те, що парламент продовжить свою роботу в п'ятницю. Про це він сказав на брифінгу.

"Сьогодні засідання не буде", - сказав він.

Єфремов зазначив, що депутати його фракції залишили зал засідань, тому що вважають необґрунтованим блокування опозицією трибуни й президії Ради.

На думку голови фракції ПР, опозиціонери, заблокувавши трибуну, продемонстрували, що не хочуть допустити розгляду Радою проектів постанов із виконання рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи.

"У мене особисто закрадається така підозра, що вони дуже не хочуть, щоб якісь рішення щодо Тимошенко взагалі були прийняті на її користь. Вони на словах говорять одне, а їхні дії зовсім суперечать цим словам", - вважає депутат.

Крім цього, на думку Єфремова, блокування трибуни можна пояснити небажанням опозиції подання Раді звіту тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування обставин підписання газових угод з Росією в 2009 році.

БЮТ каструлями зірвав брифінг Богословської

Представники фракції БЮТ зірвали брифінг Інни Богословської у Верховній Раді.

Як повідомляє "Українська правда", коли Богословська вийшла на прес-поінт для звіту в якості голови ТСК щодо газових контрактів Тимошенко, близько 10 депутатів БЮТ стали кричати: "Брехуха".

Крім того "бютівці" Сергій Пашинський та Володимир Бондаренко принесли їй дві великі каструлі. Таким чином вони вимагали в неї повернути посуд, який вона начебто вивезла з орендованого будинку.

У свою чергу Богословська заявила, що "істерика БЮТ пов’язана з тим, що вона не хоче чути правду про Тимошенко".

Їй не вдалося перекричати "бютівців", тому вона роздала звіт журналістам і пообіцяла донести його до світової спільноти.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: опозиція заблокувала президію Ради, трубу, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ