Пт, 2024-03-29, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 6 » Прибічники Тимошенко встановили під Печерським судом 20 армійських наметів
11:46
Прибічники Тимошенко встановили під Печерським судом 20 армійських наметів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

О 22:45 п'ятниці, 5 серпня, біля Печерського суду прихильники заарештованої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко розбили 20 армійських наметів, на яких повісили вивіски приймальних народних депутатів від ВО "Батьківщина", а також 10 агітаційних наметів, повідомило "Інтерфакс-Україна".

Вхід в дворик, що веде до суду, захистили і поставили 20 міліціонерів, тоді як біля самого суду знаходилося понад 100 представників правоохоронних органів. На вулиці Богдана Хмельницького стояли автобуси спецпідрозділу "Беркут".

- Турчинов: влада не зупиниться перед будь-яким злочином, навіть перед фізичним знищенням Тимошенко
- Українська діаспора закликає владу негайно звільнити Тимошенко
- Європарламент: владі України доведеться довести, що процес проти Тимошенко не політичний
- "Наша Україна" вважає рішення заарештувати Тимошенко невиправданим і неадекватним кроком
- Катеринчук переконаний, що арешт Тимошенко поставив хрест на євроінтеграційних процесах
- Народний рух: влада пройшла "точку неповернення" і остаточно відмежувалася від європейського вибору

На місці події знаходилися адвокат Тимошенко Юрій Сухий, замглави ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов ряд громадських діячів, народні депутати.

Раніше повідомлялося, що на Хрещатику, біля Печерського райсуду Києва, посилювалася охорона працівниками міліції.

Близько 22:00 5 серпня уздовж всього Хрещатику, з боку, де розташовано приміщення суду, вишикувалася понад сотня працівників правоохоронних органів.

На Хрещатик також прибув перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Попков.

Нагадаємо, 5 серпня суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кирєєв задовольнив клопотання сторони звинувачення про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Суд над нею продовжиться 8 серпня.

Як відомо, Тимошенко звинувачують в перевищенні влади і службових повноважень при підписанні в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. За статтею, яку їй інкримінують, екс-прем'єрові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Турчинов: влада не зупиниться перед будь-яким злочином, навіть перед фізичним знищенням Тимошенко

Влада може піти на фізичне знищення екс-прем`єра Юлії Тимошенко.

Таку думку озвучив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"Вони не зупиняться перед будь-яким злочином, у тому числі вони можуть не зупинитися щодо фізичного знищення своїх головних опонентів, зокрема, Юлії Тимошенко", - сказав він.

На його думку, саме це означає заява, яку передала Тимошенко своєму захиснику Сергію Власенку перед арештом.

Як відомо, у заяві екс-прем'єр, зокрема, написала, що у неї немає жодної схильності до самогубства.

"Трюки, які вони вчинили з Кірпою та Кравченком, їм повторювати не варто. Я ніколи не буду закінчувати своє життя самогубством", - відзначила Тимошенко.

Українська діаспора закликає владу негайно звільнити Тимошенко

Світовий Конґрес Українців закликає негайно звільнити з-під арешту екс-прем’єра Юлію Тимошенко, повідомляє "Українська правда".

"Протягом судового процесу Юлія Тимошенко захищає себе від звинувачень, які міжнародна спільнота розцінює як політично вмотивовані", - йдеться в заяві конгресу.

"Пані Тимошенко була заарештована після того, як головуючий суддя відмовив у проханні колишнього прем’єра заслухати ключових свідків і відтермінувати слухання для надання захиснику додаткового часу для ознайомлення з матеріалами", - зауважують в СКУ.

"Сьогоднішній арешт колишнього прем’єр-міністра та основного опозиційного лідера під час судового процесу, який широко розцінюється як політично мотивований, є серйозним кроком назад для владних структур України", - зазначається в заяві.

"Зважаючи на роль України як представника Європи у виконанні таких зобов’язань, як нинішнє головування в Комітеті міністрів Ради Європи, проведення в наступному році Євро-2012 та головування в 2013 р. в Організації з безпеки та співробітництва в Європі, для владних структур є критичним негайно звільнити Юлію Тимошенко і виконувати свої міжнародні зобов’язання", - заявили в конгресі.

У свою чергу Український конгресовий комітет Америки також висловив глибоку стурбованість арештом Тимошенко.

Як представницький орган американців українського походження, УККА закликає уряд США публічно засудити політичний арешт Тимошенко і докласти всі дипломатичні зусилля для забезпечення безпеки її життя і звільнення.

"Вибіркове застосування режимом Януковича правосуддя, яке призвело до кримінальних розслідувань проти лідерів політичної опозиції та арешту Юлії Тимошенко та інших, є лише одним з ряду кроків антидемократичної політики політичного переслідування", - вважають у комітеті.

"Світові демократії не повинні мовчати, коли порушуються базові права людини, а верховенство права є не більше, ніж адміністративно-командна система", - додали українці США.

Європарламент: владі України доведеться довести, що процес проти Тимошенко не політичний

Депутат Європейського парламенту від Партії європейських соціалістів Марек Сивец вважає, що після арешту Юлії Тимошенко українській владі потрібно буде довести громадськості, що судовий процес проти колишнього прем'єр-міністра дійсно не має політичного забарвлення, передає УНІАН з посиланням на інтерв'ю політика Deutsche Welle.

"Українській владі потрібно буде тепер довести громадськості, що цей процес дійсно не має політичного забарвлення. Якщо Тимошенко винна - це програш опозиції, якщо ж ні-то влади. Обставини ж цього арешту викликають достатньо багато питань, але ми знаємо ще дуже мало для того, щоб негайно виступати з якимись заявами", - відзначив Сивец.

За його словами, "такі процеси, поза сумнівом, впливають на імідж держави. Вся ситуація навколо її арешту здається мені дуже неприємною".

Він також відзначив, що хоча українська влада постійно відзначала, що суд над Тимошенко знаходиться виключно в юридичному, а не політичному полі, після її арешту в це віриться насилу.

У свою чергу депутат Європарламенту Павло Зальовський, який представляє партію "Цивільна платформа" і входить до групи парламентських зв'язків з Україною, відзначив виданню, що стежив за динамічним розвитком подій в Печерському суді.

На його думку, сьогоднішній арешт екс-прем'єра був зайвим кроком. "У справі Юлії Тимошенко і членів її уряду достатньо багато питань, - міркує депутат. - У тому числі і до судочинства. Наприклад, заборона Тимошенко на виїзд за кордон. Адже ніхто насправді не вірив в те, що вона може не повернутися назад".

Арешт, продовжив Зальовський, не став крапкою в судовому процесі, адже вирок до цих пір не оголошений. "Втім, ми не знаємо, на який час її заарештували. Я сподіваюся, що цей захід є лише тимчасовим і короткостроковим, і що пані Тимошенко матиме можливість, відповідно до європейських стандартів, себе захистити", - додав Павло Зальовський.

"Україна є членом Ради Європи, - нагадав депутат, - і відповідно узяла на себе зобов'язання, які передбачають дотримання стандартів судочинства і правосуддя. В той же час я не сумніваюся в тому, що ця ситуація неодмінно стане предметом розгляду на дипломатичному рівні".

Зальовський завірив, що Європарламент, для якого дотримання прав людини в Україні є украй важливим питанням, теж обов'язково розглядатиме цю справу.

Раніше МЗС України зробило заяву про те. що арешт Юлії Тимошенко ніяк не вплине на євроінтеграційні перспективи України, зокрема, терміни підписання з ЄС угоди про асоціацію.

"Наша Україна" вважає рішення заарештувати Тимошенко невиправданим і неадекватним кроком

"Наша Україна" засуджує рішення взяти під варту лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко і розцінює його як невиправданий і неадекватний крок.

Про це сказано в заяві голови політради "Нашої України"Валентина Наливайченка, повідомляє УНІАН.

"Наша Україна" заявляє про категоричну незгоду з рішенням про арешт Юлії Тимошенко, який не відповідає ніяким демократичним нормам і підтверджує звинувачення у вибірковості і упередженості процесу проти одного з лідерів опозиції", - мовиться в заяві.

У нім наголошується, що "судовий розгляд справи проти Юлії Тимошенко вийшов з-під контролю судді Родіона Кирєєва і перейшов будь-які цивілізовані межі".

"Це означає, що жодна людина в країні не застрахована від неправомірного арешту. Жодна людина в країні не має гарантії справедливого суду і таких гарантій не мають ні публічний політик, ні пересічний громадянин", - підкреслюють в "Нашій Україні" і відзначають, що "такий підхід представляє загрозу для нашої демократії, безпеки і держави".

"Ми солідаризувалися зі всіма заявами, діями і об'єднуємо зусилля всіх опозиційних сил з тим, щоб покласти край свавіллю влади.

Ми підтримуємо заяви представників опозиційних сил із засудженням арешту Юлії Тимошенко, які були виголошені Наталією Королевською, В'ячеславом Кириленком, Арсенієм Яценюком, Анатолієм Гриценком і всіма іншими", - підкреслюється в заяві.

"Ми виступаємо за нашу спільну, єдину позицію і закликаємо всю опозицію до категоричної, об'єднаної дії", - заявляють в "Нашій Україні".

"Влада продемонструвала, що не в змозі забезпечити справедливий і неупереджений розгляд справи стосовно Юлії Тимошенко. І Печерський суд і ті, хто їх тримає на ниточках, втратили відчуття законності і елементарну пошану до прав людини", - підкреслюється в заяві голови політради "Нашої України".

Раніше лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк заявив, що влада Президента України Віктора Януковича стала режимом.

Катеринчук переконаний, що арешт Тимошенко поставив хрест на євроінтеграційних процесах

Народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук переконаний, що арешт Юлії Тимошенко, поставив хрест на євроінтеграційних процесах України, повідомляє прес-служба Європейської партії України.

Катеринчук відзначив, що "взяття під варту екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко свідчить і вказує на виключно політичний підтекст судового процесу".

"Судовий процес в Печерському суді, який ми спостерігаємо ось вже протягом тривалого часу, із самого початку був далеким від права і правосуддя. Свідчення свідків не підтверджували факти сторони звинувачення, фактично справа розвалювалася на очах і стороні захисту частково вдалося розвалити звинувачення", - сказав він.

"Арешт Юлії Тимошенко - це безсилля в змагальному процесі сторони звинувачення довести її провину. Вона не ухилялася від слідства і суду. Справа Тимошенко - це спроба натиснути на свідків, яких ще не допитали, і переламати процес на користь прокуратури", - вважає народний депутат.

"У результаті я можу упевнено говорити, що арешт Юлії Тимошенко засвідчив готовність влади, що діяла, до відкритих політичних репресій. Завтра варто чекати арештів інших опозиціонерів. Україна, стараннями провладної коаліції, уперто рухається до диктатури на зразок сусідньої Бєларусі", - підкреслив Катеринчук.

"Проте я хочу застерегти владу від таких необдуманих рішень. Українці мають хоч і гіркий, та все ж практичний досвід суспільної непокори. Як у 2005 році їм вдалося позбавитися режиму Кучми, так і сьогодні їм буде під силу чинити опір режиму свавілля і репресій", - додав народний депутат.

Крім того, Катеринчук переконаний, що "арешт Юлії Тимошенко, поставив хрест на євроінтеграційних процесах України".

"Євроспівтовариство по-новому дивитиметься на Україну, і цей погляд буде не кращий, ніж вчора", - сказав він. - "З сьогоднішнього дня Україна втратила свої можливості просування в Європейський Союз і істотно ослабила свої позиції на міжнародній арені. Я навіть сумніваюся в подальшій співпраці з чинною владою Міжнародного валютного фонду, що у результаті матиме дуже негативні наслідки для всіх українців".

Народний рух: влада пройшла "точку неповернення" і остаточно відмежувалася від європейського вибору

Арештом екс-прем'єра Юлії Тимошенко влада пройшла точку неповернення, остаточно відмежувавшись від демократії і європейського вибору, повідомляється в заяві Народного руху України, поширеній його прес-службою.

"Зміна запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт в так званій "газовій справі" остаточно виявила наміри влади всіма доступними інструментаріями ліквідовувати в державі опозицію як явище", - вважають в Народному русі.

"Проаналізувавши наслідки необгрунтованих висновків в СІЗО Луценка, Іващенка, Діденка, Макаренка і інших, влада зважилася на наступний крок", - мовиться в заяві.

"Цими діями вона пройшла точку неповернення, остаточно відмежувавшись від демократії і європейського вибору", - підкреслюють в НРУ.

Там вважають, що "цими діями була допущена фатальна помилка, яка ознаменувала початок кінця правлінню нинішнього режиму".

"Такими діями владі не вдасться знищити ні свого головного опонента, ні опозиції в цілому. При нинішній ситуації і жахливому стані держави, до якої привели безпосередні дії президента, уряду і парламентської більшості, опозицією до влади стає весь народ", - мовиться в заяві.

Народний рух закликає українські демократичні сили і суспільство об'єднатися і "дати адекватний опір антиукраїнським і антидемократичним діям авторитарного режиму Януковича".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 891 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ