Пт, 2024-03-29, 01:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Серпень » 25 » Причини цього рішення все ще актуальні - Туск про вигнання РФ із G8
08:37
Причини цього рішення все ще актуальні - Туск про вигнання РФ із G8
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Під час прес-конференції, перед початком засідання G7 голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що причини, за яких виключили Росію з “Великої вісімки” (G8) все ще актуальні.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на з посиланням на УНН.

“Політика Росії щодо сусідів, особливо агресія проти України. Рік тому в Канаді президент Трамп запропонував знову запросити Росію до G7, відкрито заявляючи, що анексія Криму Росією була частково виправдана. І що ми повинні прийняти цей факт. Ні за яких умов ми не можемо погодитися з цією логікою”, – відповів Дональд Туск.

За його словами, він хотів виключити всі “спекуляції навколо запрошення Росії за стіл переговорів”. Тому Туск однозначно заявив:

“Перше: причини, за якими Росія була виключена [з G8] в 2014 році, як і раніше актуальні. Більше того, з’являються нові причини, такі як провокація Росії на Азовському морі. Друге: коли Росію вперше запросили в “сімку”, вважалося, що вона піде по шляху ліберальної демократії, верховенства закону і прав людини. Чи є серед нас хто-небудь, хто може з повною упевненістю сказати, не через бізнес-інтереси, що Росія йде по цьому шляху? ”

Він зазначив, що на засіданні G7 він планує спробувати переконати своїх співрозмовників у тому, що “було б краще запросити Україну як гостя, звичайно, на наступній зустрічі G7, щоб почути думку нового президента. Я говорив з ним про це два дні тому, і я знаю, що він дуже зацікавлений”.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп повідомив, що в телефонній розмові з французьким президентом Еммануелем Макроном домовився запросити президента РФ Володимира Путіна на саміт G7 у наступному році. Також Трамп заявив про намір обговорити цю ідею з іншими представниками “Великої сімки”.

Між тим у Німеччині заявили, що не бачать підстав для повернення РФ до числа держав “Великої вісімки” (G8). За інформацією представника німецького уряду Штеффена Зайберта, вони виступають проти ідеї повернення Росії.

Також відзначимо, що 21 серпня президент Франції Емманюель Макрон напередодні саміту “Великої сімки”, заявив, що Росія не може повернутися до формату G8 без врегулювання ситуації в Україні.

22 серпня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном, у ході якого сторони обговорили нещодавні заяви про можливість повернення Росії до “Великої сімки” і свої позиції щодо цього питання.

Згідно з опублікованою інформацією, співрозмовники погодилися, що в умовах агресії РФ, яка проходить в Україні, окупації Криму і невиконання Росією Мінських домовленостей «неможливо говорити про повернення РФ на міжнародну майданчик, де вирішуються глобальні проблеми».

А у п’ятницю, 23 серпня, у Адміністрації президента США заявили, що для відновлення Росії у форматі G8, крім припинення агресії в Україні, владі РФ треба буде ще й попросити про повернення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 422 | Додав: adminA | Теги: Туск, вигнання РФ, G8
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ