Нд, 2024-04-28, 15:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Прийняли фінальну декларацію "друзі Сирії", Хілларі Клінтон засудила позицію Росії
14:51
Прийняли фінальну декларацію "друзі Сирії", Хілларі Клінтон засудила позицію Росії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Заклики до негайного припинення будь-якого насильства і введення нових санкцій щодо сирійської влади містяться в підсумковій декларації конференції "друзів Сирії", прийнятої в ніч на суботу, 25 лютого, в Тунісі.

Учасники конференції - понад 60 країн - закликали сирійське керівництво негайно припинити будь-яке насильство для того, щоб відкрити доступ для постачань гуманітарної допомоги, а також вжити заходів для того, щоб продовжити застосування вже схвалених санкцій і ввести нові.

"Друзі Сирії" підкреслили прихильність суверенітету, незалежності і територіальній цілісності Сирії, відзначивши необхідність політичного розв'язання кризи.

У декларації міститься заклик до сирійського уряду дозволити забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій в найбільш неспокійні регіони, зокрема, місто Хомс.

Крім того, "друзі Сирії" взяли до уваги запит, представлений Лігою арабських держав в ООН, про формування спільних сил ЛАД і ООН з підтримки миру в Сирії.

Учасники конференції також визнали Сирійську національну раду законним представником сирійців, які розраховують на мирний демократичний перехід, і заявили про ефективну підтримку опозиції, не уточнивши проте, про яку саме підтримку йде мова.

Клінтон засудила "негідну" позицію Росії по Сирії

Держсекретар США Хілларі Клінтон обрушилася з гнівною критикою на Росію і Китай за те, що вони перешкоджають ухваленню резолюцій ООН по Сирії, і засудила російську владу за постачання зброї Башару Асаду, передає британська телерадіокорпорація Бi-Бi-Сi.

Держсекретар США Хіларі Клінтон обрушилася з гнівною критикою на Росію і Китай за те, що вони заблокували ухвалення декількох резолюцій Радбезу ООН з приводу конфлікту в Сирії.

Виступаючи в Тунісі на міжнародній конференції групи "Друзі Сирії" Клінтон назвала "негідними" спроби Москви і Пекіна перешкодити ухваленню резолюцій ООН, націлених, за її словами, на зупинку кровопролиття в Сирії.

Клінтон також заявила, що у російських властей руки в крові, оскільки вони продовжують постачати зброю режиму Башара Асада.

Росія і Китай відмовилися від участі в конференції, яку російський МЗС назвав "сколочуванням міжнародної коаліції".

У лютому Москва і Пекін наклали вето в Раді Безпеки ООН на проект резолюції по Сирії, за що були жорстко розкритиковані з боку західних країн і деяких арабських держав.

Протести у Сирії тривають з середини березня 2011 року, за даними ООН, конфлікт забрав життя понад 5 тисяч осіб. Антиурядові активісти заявляють, що кількість загиблих вже перевищила 7,5 тисяч.

В п'ятницю, 24 лютого, про ситуацію в Сирії говорив і президент США Барак Обама. Він заявив, що міжнародне співтовариство використовує всі засоби, що мають в його розпорядженні, щоб зупинити "бійню безневинних людей".

А за словами Хілларі Клінтон, Башар Асад і його війська довели Сирію до "гуманітарної катастрофи".

Кажучи про позицію Росії і Китаю, держсекретар США сказала, що "жахливо бачити, як два постійні члени Радбезу ООН використовують своє вето, коли вбивають народ".

"Це негідно, і я хочу знати, на чиїй вони стороні? Явно, не на стороні сирійського народу", - заявила Клінтон на конференції в Тунісі.

На зустрічі в Тунісі було ухвалено рішення прийняти одну з головних антиурядових груп - Сирійська національна рада - як "заслуговуючий довіри" голос опозиції.

У свою чергу, представники Сирійської національної ради звернулися до учасників міжнародної конференції із закликом допомогти повстанцям озброїтися.

"Якщо правлячий режим не прийме умови, запропоновані Лігою арабських держав, і не припинить кровопролиття, то "Друзі Сирії" не повинні заважати окремим країнам поставляти в руки сирійських повстанців зброю і боєприпаси, а також проводити військову підготовку добровольців з опозиції", - мовиться в заяві Національної ради.

Тим часом співробітники добродійної організації Міжнародний Комітет Червоного Хреста продовжують евакуювати постраждалих при обстрілі міста Хомс урядовими військами.

В п'ятницю, 24 лютого, Червоний Хрест вивіз з Хомса 27 осіб, що потребують невідкладної медичної допомоги.

Порятунку чекають і два іноземних журналісти, які отримали поранення. Червоний Хрест поки не підтвердив, чи потрапили вони в число евакуйованих.

Згідно з інформацією від антиурядових активістів, в п'ятницю, 24 лютого, в результаті обстрілу з боку урядових військ в різних містах Сирії загинули більше 100 осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: Хілларі Клінтон засудила позицію Ро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ