Чт, 2024-04-25, 21:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 24 » Приватизацію "Укртелекому" здійснювала кіпрська фірма, пов'язана з Льовочкіним - ЗМІ
17:39
Приватизацію "Укртелекому" здійснювала кіпрська фірма, пов'язана з Льовочкіним - ЗМІ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кіпрська фірма Epic telecom invest ltd, яка є ключовою у схемі приватизації та продажу "Укртелекому" Ріната Ахметова, пов’язана з кіпрськими менеджерами Сергія Льовочкіна. Про це пишуть "Наші гроші".

У 2011 році, коли Льовочкін очолював Адміністрацію президента Януковича, Фонд держмайна продав "Укртелеком" компанії ESU – дочірній фірмі вищевказаного Epic telecom.

У 2013 році Epic telecom перепродала групі СКМ свою дочірню ESU.

По завершенні оборудки з перепродажем "Укртелекому" фірма Epic telecom invest ltd змінила назву на "Рага істеблішмент лтд" (Raga establisment ltd). Один з директорів "Раги" Георгіа Георгіу водночас є секретарем у іншій кіпрській фірмі "Утело холдінг лтд" (Utelo holding ltd), яка фігурує у схемі власності банку "Кліринговий дім".

Кінцевими бенефіціарами цього банку нещодавно визнали себе сестра Льовочкіна Юлія і його одногрупник по інституту Іван Фурсін. У "Кліринговому домі" Сергій Льовочкін тримає вклад на 19 млн грн.

Директором "Утело" є Марія Шуфтас, яка також є директором іншої кіпрської фірми "Оскаро інвестментс лімітед" (Oskaro investments limited). Останню фірму народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін офіційно визнав власною у своїй декларації про доходи, також вказавши незначну кількість акцій "Укртелекому".

Ще одним директором "Раги" є Адріана Піас. Вона також є директором у фірмах Arakua ltd, Bokar ventures ltd и Kilchoman ltd, які володіють вертольотами групи Дмитра Фірташа.

У цих фірмах ще одним директором є Джордж Вілсон Говард - співдиректор Centragas holding limited, на яку було записано 50% акцій "РосУкрЕнерго".

Офіційно "Центрагаз" представляла Дмитра Фірташа та Івана Фурсіна у компанії, яка на паях з російським "Газпромом" у 2000-х роках була монопольним постачальником газу в Україну. Також у "Центрагазі" співдиректором є вищезгадана Марія Шуфтас.

Окрім цього, Адріана Піас є директором фірми "Слансан холдінгс лтд" (Slansan holdings ltd). Ця компанія виступає засновником українського ТОВ "Акванова". Ця компанія фігурує у карній справі з виведення 2 млрд грн. Держінвестпроекту за часів Віктора Януковича.

Директором "Акванови" є Ігор Тинний, друг колишнього голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва, який був призначений на посаду завдяки дружбі з Льовочкіним.

Нагадаємо, зараз Генеральна прокуратура України веде карну справу, пов’язану з "Укртелекомом". За даними нардепа Сергія Лещенка, у цій справі фігурує Віктор Янукович. Після оприлюднення цих даних, Льовочкін і СКМ поширили свої заяви про непричетність до приватизації "Укртелекому".

При цьому Льовочкін заявив, що він "не брав участі у приватизації "Укртелекому", і, відповідно не був бенефіціаром".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: Льовочкін, кіпрська фірма, приватизація Укртелекому, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ