Пн, 2024-09-16, 21:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2024 » Вересень » 7 » Привітали воїнів-розвідників зі святом Зеленський, Сирський і Буданов
09:04
Привітали воїнів-розвідників зі святом Зеленський, Сирський і Буданов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні відзначають День воєнної розвідки: Зеленський, Сирський і Буданов привітали воїнів-розвідників зі святом.

Щорічно в Україні 7 вересня своє професійне свято відзначають захисники з лав воєнної розвідки. В умовах повномасштабної війни вони здобувають надважливу інформацію щодо планів і намірів ворога, місць концентрації його живої сили, техніки та озброєнь, вогневі точки та позиції злету російських ракет і літаків.

Також вони зі зброєю у руках відбивають ворожу навалу, проводять диверсії у тилу окупантів і влаштовують операції зі знищення бойового потенціалу рф. Зі святом тих, хто пліч-о-пліч з побратимами з інших складових Сил оборони України, щохвилини наближає Перемогу, привітали президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

"День воєнної розвідки України. Дякуємо кожному й кожній, хто здобуває важливу для нашої держави інформацію, завдає вагомих втрат нашому ворогу, суттєво послаблює його потенціал, захищає інтереси України та українців. Пишаємось вами й вашими результатами. Слава воєнній розвідці України!" – наголосив глава держави.

На ролі воєнної розвідки у веденні бойових дій наголосив Сирський.

"Дорогі воїни-розвідники! Щиро вітаю вас з професійним святом. Від вашої злагодженої роботи залежать успіх на полі бою та ефективне знищення ворога. Військові частини та підрозділи розвідки Сил оборони України ефективно та якісно здобувають важливу розвідувальну інформацію, яка використовується для прийняття виважених стратегічних рішень", – зазначив головнокомандувач Збройних сил у своєму привітанні.

Повномасштабна війна, зауважив Сирський, стала для воєнних розвідників часом, коли вони не лише виконують свою безпосередню роботу зі збору розвідданих, а й вступають у безпосередні бої з загарбниками.

"І сьогодні тисячі розвідників зі зброєю у руках пліч-о-пліч у складі Сил оборони України на передовій відбивають російські атаки, наближаючи нашу Перемогу. Дорогі побратими і посестри, дякую за мужність, незламність і безкомпромісне знищення ворогів України! У цей день бажаю вам міцного здоров’я, стійкості, Божої опіки, нехай кулі минають вас! Ми переможемо!" – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Буданов же переконаний: нині пишеться нова історія воєнної розвідки.

"Сьогодні ми пишемо нові сторінки історії воєнної розвідки – героїчні, драматичні й трагічні. Хто присвятив себе професії розвідника – свідомо йде на самопожертву заради України, адже інформація, добута та надана в потрібний час, може мати історичне значення для держави й бути вирішальним фактором у війні", – зазначив він.

Начальник ГУР акцентував увагу на тому, що повномасштабна війна змусила українську воєнну розвідку не лише стрімко розвиватися й упроваджувати інновації у свою роботу, а й діяти асиметрично і вдаватися до несподіваних рішень.

"Отримавши інноваційний досвід ведення розвідувальної діяльності, ми знаємо всі наміри й плани кремля, бачимо кожну точку концентрації ворожих військ, усі райони запуску ракет і зльоту бойових літаків. Навіть на своїй території агресор не може сховатися – війна поступово повертається на росію. Високо ціную зусилля та внесок кожного й кожної у захист національних інтересів і забезпечення безпеки та оборони держави. Де б нам не довелося виконувати свою місію – напрямок руху один, незмінний – Перемога!" – написав Буданов.

Він окремо наголосив на тому, що розвідники роблять свій значний внесок у те, аби цю Перемогу наблизити.

"Пишаюся здобутками наших спеціальних бойових підрозділів, без яких не обходиться жоден гарячий напрямок. У непередбачуваних умовах на лінії зіткнення і в глибокому тилу ворога ви дієте сміливо та рішуче, виконуючи надскладні спеціальні завдання. Вічна пам’ять бойовим побратимам, які повернулися на щиті. Шана всім, хто зі щитом! Упевнений – разом ми вистоїмо й переможемо! Vi vista vis – сила перемагається силою!" – резюмував Буданов.

Нагадаємо, День воєнної розвідки України відзначається щорічно 7 вересня з 2022 року. Саме цього дня у далекому 1992 році указом президента "Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України" було створено розвідувальний орган стратегічного рівня. Це стало початком новітньої історії української воєнної розвідки, в яку вже вписано чимало славних сторінок – і яка ще не раз проявить себе у відстоюванні незалежності, цілісності та суверенітету нашої держави від зазіхань ворога.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 341 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ