Пт, 2024-03-29, 10:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 2 » Про ефективність партизанського опору в Україні ISW розказали: рф не справляється
09:24
Про ефективність партизанського опору в Україні ISW розказали: рф не справляється
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Наголошується, що атаки українських партизанів відволікають російські ресурси від лінії фронту на допомогу в захисті тилових районів, що погіршує здатність армії рф захищатися від контрнаступів ЗСУ.

Українські партизанські атаки ефективно відвертають армію рф від виконання завдань на фронті щодо безпеки тилових районів. Їх діяльність погіршує здатність російських окупантів захищатись від постійних контрнаступів ЗСУ, не кажучи вже про проведення власних наступальних операцій.

До такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

За даними експертів, погана російська оперативна узгодженість уможливила українські партизанські напади, а дефіцит живої сили в росії, що зростає, ймовірно, погіршує здатність російських військ ефективно захищати російські тилові райони.

Наголошується, що москва досі не змогла ефективно протистояти українському організованому партизанському руху і навряд чи зможе це зробити.

Станом на 1 листопада російські війська окупували приблизно 85 300 квадратних кілометрів материкової частини території України, за винятком Криму. Нестача російської живої сили перешкоджає зусиллям щодо безпеки цієї території.

При цьому за даними української розвідки, російські військові зосередили 40 000 військовослужбовців - більшу частину звичайних збройних сил росії - в окупованій росією Херсонській області, де росія займає приблизно 23 000 квадратних кілометрів.

Надання російськими військовими пріоритету Херсонській області, ймовірно, призвело до деградації російських сил безпеки в Запорізькій (помітний осередок партизанської активності), Донецькій і Луганській областях. Партизанські напади продовжуються в окупованих росією Херсонській і Запорізькій областях навіть після анексії росією цих регіонів 30 вересня, що свідчить про подальшу нездатність російських сил забезпечити безпеку окупованої території.

Партизанський рух в Україні: що відомо

Як писали ЗМІ, українські партизани у тилу ворожих російських окупантів допомагають ЗСУ наносити смертельні удари. Так, зокрема, за словами високопоставленого українського військового чиновника, партизани, до складу яких входять цивільні чи колишні солдати, надали інформацію, яка сприяла атаці ЗСУ на дві російські бази на Херсонщині.

Раніше американський Інститут вивчення війни виділив Мелітополь як центр партизанського руху. За інформацією міського голови Івана Федорова, з початку окупації місцеві патріоти провели понад 20 успішних операцій опору окупантам, пошкодили об'єкти критичної інфраструктури подвійного призначення, надали цінний масив військової інформації про дислокацію окупаційних військ українській розвідці та ліквідували більше сотні окупантів.

Військовий, герой України Володимир Жемчугов, який проводив партизанські операції у тилу бойовиків на Донбасі, розказав, що рух партизанів на окупованих російськими військами територіях південного сходу України набирає обертів. Саме він може стати вирішальною силою у звільненні захоплених ворогом населених пунктів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 261 | Додав: adminA | Теги: партизанський опір, iSW, Україна, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ