Пт, 2024-04-19, 02:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 30 » Про євроінтеграцію та опозицію говорили президенти України та Польщі
20:22
Про євроінтеграцію та опозицію говорили президенти України та Польщі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович у Гданську зустрівся з Президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським. Зустріч відбулася у форматі "віч-на-віч".

Під час зустрічі сторони обговорили питання європейської інтеграції, зокрема підготовки угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, повідомляє прес-служба президента України.

Як відомо, нині Польща головує в ЄС.

Крім того, під час розмови президенти України та Польщі торкнулися питань двосторонньої співпраці, зокрема, стану й перспектив розвитку торговельно-економічних відносин.

У повідомленні прес-служби не зазначено, чи йшлося на зустрічі віч-на-віч про арешт колишнього прем'єр-міністра України Тимошенко. Раніше польські ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до Міністерства закордонних справ Польщі, повідомляли, що президент Коморовський планує обговорити з Януковичем ситуацію навколо арешту Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Візит президента Януковича також може стати доброю нагодою для обговорення питань, пов'язаних з арештом колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко", - зазначило згадане джерело.

Тим часом на офіційному сайті президента Польщі розміщено новину агентства РАР, у якій зазначено, що серед обговорюваних на зустрічі тем "буде також ситуація з українською опозицією, зокрема арешт екс-прем'єра та головної опозиціонерки Юлії Тимошенко".

Президент України Янукович перебуває у вівторок у Гданську (Польща) з одноденним робочим візитом.

Перед цією зустріччю Президент Янукович вшанував пам’ять загиблих у Другій світовій війні і поклав квіти до пам’ятника "Героям Вестерплятте" у Гданську. Присутні представники влади Польщі та українська делегація вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Як ми повідомляли, 22 серпня радник президента з гуманітарних питань Ганна Герман заявляла, що "всю цю історію" з колишнім прем’єр-міністром Тимошенко використовують "ті сили", які розробляли сценарій скандалу з "кольчугами" при президентові Леонідові Кучмі.

"Я не знаю, чи Юлія Володимирівна вже усвідомлює, яку страшну роль у долі України їй виписали, і яку вона, вже приперта до стіни, мусить уже виконувати. Бо той, хто розробляв цей сценарій, прекрасно знав, як все це буде відбуватись. Він знав, що Тимошенко буде рятуватися всіма способами", - сказала Герман.

Вона наголосила, що звертання Тимошенко за захистом до європейських країн було прогнозованим, це мало дати той ефект, щоб відвернути Україну від євроінтеграції. Вся задумка всієї цієї історії була дуже проста - повернути європейський напрям України, яким вона йде, в інший бік. І ослаблену Україну в особі ослабленої влади штовхнути в інший бік. І Юлія Тимошенко дуже примітивно на цей гачок попала. Мені шкода її. Тому що я не знаю, чи вона усвідомлює, як страшно буде використане її ім’я для нищення України", - заявила Герман.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ