Чт, 2024-04-25, 13:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 3 » Про можливий відхід через "нечіткі правила гри" іноземні IT-компанії попередили РФ
13:14
Про можливий відхід через "нечіткі правила гри" іноземні IT-компанії попередили РФ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Найбільші закордонні IT-компанії можуть згорнути свої інвестиційні програми і піти з російського ринку "в умовах нечітких правил гри" з держконтрактів, цитує газета Коммерсант.ru заяву Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), надіслану до уряду РФ.

З листом до міністра зв'язку і масових комунікацій РФ Миколи Нікіфорова, міністра промисловості і торгівлі Дениса Мантурова, міністра економічного розвитку Олексія Улюкаєва та голови ФАС Ігоря Артем'єва звернувся гендиректор АЄБ Франк Шауфф.

У АЄБ пропонують відстрочити як мінімум на півроку набуття чинності закону, що зобов'язує держоргани з 1 січня 2016 року обґрунтовувати закупівлю іноземного програмного забезпечення. У зверненні Шауффа йдеться, що в іншому випадку іноземні IT-компанії можуть покинути ринок РФ, оскільки "необхідний рівний підхід і недопущення дискримінації і обмеження вільної конкуренції та доступу на російський ринок для іноземних компаній".

Якщо набуття чинності відповідного закону буде відстрочено на півроку, відомства зможуть виробити спільні критерії локалізації іноземних IT-компаній в Росії, щоб їх софт також міг бути включений в створюваний Єдиний реєстр російського ПО, вважають в АЄБ.

Джерело газети в одному з міністерств пояснив Коммерсант.ru, що побоювання АЄБ викликані не стільки підписаним президентом РФ Володимиром Путіним законом, скільки постановою про обмеження держзакупівель іноземного ПО, проект якого був внесений Мінкомзв'язку в уряд 30 червня. Документ може бути підписаний прем'єром Дмитром Медведєвим вже в найближчі два тижні, йдеться в статті.

Постанова встановлює заборону на придбання з початку 2016 року іноземного ПО для державних і муніципальних потреб "з метою захисту внутрішнього ринку Російської Федерації, розвитку національної економіки, підтримки російських товаровиробників". Закордонне ПЗ можна буде купувати тільки через відсутність російських аналогів.

В цілому за минулий рік, за даними ООН, приплив прямих іноземних інвестицій у Росію по всіх галузях знизився на 70% - до 21 млрд доларів, нагадує видання. При цьому іноземні інвестиції - ключовий чинник розвитку IT-галузі в Росії.

За даними Національної асоціації учасників електронної торгівлі, найпопулярнішим розробником ПЗ в держсекторі і компаніях з державною участю за підсумками 2014 року стала німецька SAP - її рішень держструктури закупили на 5,6 млрд рублів. Слідом ідуть американські Oracle ( 4,6 млрд рублів) і IBM (3,3 млрд рублів), Microsoft (3,05 млрд рублів) і Cisco (1,9 млрд рублів).

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що іноземні інвестори в міжнародних судах намагаються стягнути з України 170 млрд грн. Як повідомив заступник міністра юстиції України Антон Янчук, ця сума складається з 19 судових спорів, а також 21 досудового врегулювання з іноземними інвесторами. Він розповів, що в 2012 році сума позовів становила 30 млрд грн, а в 2013-му - 20 млрд. Зростання обсягу фінансових претензій заступник міністра пояснив втратами іноземних інвесторів в Україні у зв'язку з окупацією РФ Криму та частини території, а також "опором олігархів".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: нечіткі правила гри, відхід, РФ, іноземні IT-компанії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ