Пт, 2024-04-19, 14:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Вересень » 3 » Про Північний потік в Німеччині по-іншому заговорили. Все через Навального
19:26
Про Північний потік в Німеччині по-іншому заговорили. Все через Навального
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

В Німеччині по-іншому заговорили про Північний потік. Все через Навального

Після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального риторика німецьких політиків щодо співпраці з Росією і спільного газового проєкту "Північний потік-2" змінилася.

Норберт Рьоттген, один із провідних членів ХДС - правлячої партії, до якої належить і канцлерка Ангела Меркель, заявив, що ЄС ризикує проявити неадекватність, якщо не відреагує на отруєння.

Пан Рьоттген, який очолює комітет із закордонних справ Бундестагу, заявив, що головну газову угоду з Росією - будівництво другої гілки газогону "Північний потік", що має доставляти російський газ до Європи через Німеччину - треба переглянути.

За словами політика, якого називають серед головних претендентів на посаду канцлера після наступних виборів, Берлін ризикує стати надто залежним від Москви через газ після того, як газопровід почне працювати.

Раніше про таку можливість попереджали у Вашингтоні, де сприймають "Північний потік" як інструмент російського тиску на союзників США у Європі.

Так само про небезпеку проєкту неодноразово говорили і в Україні.

Проте Берлін відповідав, що газопровід не несе політичних ризиків, а є суто бізнесовим проєктом.

    Трамп вважає, що Росія контролює Німеччину
    Чи зупинять США російський Північний потік-2?
 

Норберт Рьоттген зазначив, що реакція Німеччини має включати і сферу торгівлі газом, тому що це "єдина мова, яку розуміє Путін".

Про те, що питання Північного потоку неможливо оминути, коли йдеться про реакцію ЄС на отруєння Навального, заявив і голова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер.

"Якщо ми разом з партнерами хочемо дати Москві чіткий сигнал, це має торкнутися й економічних відносин. І це означає, що "Північний потік-2" не має лишитися поза увагою", - заявив пан Ішинген, додавши водночас, що "будувати стіну між Заходом та Росією було б занадто".

Тим часом Süddeutsche Zeitung закликає уряд Німеччини та Євросоюз цього разу не обмежуватися лише заявами і дрібними санкціями.

"Цієї середи уряд Німеччини позбавився ілюзій. В тій ілюзії можна було провести тонку лінію між Росією, що розв'язала війну в Україні, і Росією, і Росією, яку можна вважати партнером у багатьох галузях", - пише оглядач баварського видання Даніель Брьосслер.

Адекватні чи ні?

Канцлер Меркель каже, що отруєння Навального не варто пов'язувати із "Північним потоком". Голова закордонного комітету Бундестагу Рьоттген каже, що - тільки так і варто

Норберт Рьоттген також закликав ЄС до жорсткої реакції: "Ми знову зіштовхнулися із грубою реальністю путінського режиму, який зневажає людей".

Голова закордонного комітету німецького парламенту зауважив, що президент Путін вже продемонстрував силу Росії у Сирії, Лівії та Білорусі.

"Питання в тому, чи європейці, як завжди, врешті завершать все нічим? Якщо так, то ми ризикуємо стати неадекватними, нас не сприйматимуть серйозно", - заявив Норберт Рьоттген.

    "Москва робить, що хоче". Західні ЗМІ про отруєння Навального

Водночас наприкінці минулого тижня сама пані Меркель заявила, що отруєння Навального не варто пов'язувати із "Північним потоком-2", який офіційний Берлін послідовно називав суто бізнесовим проєктом. Цього тижня вона ще раз підтвердила цю позицію.

При цьому канцлерка назвала Олексія Навального жертвою замаху на вбивство і заявила, що світ дивитиметься, як відповість Росія.

Напередодні стало відомо, що лабораторія збройних сил Німеччини встановила, що Олексія Навального отруїли бойовою речовиною класу "Новачок".

   Навального отруїли "Новачком" - влада Німеччини

У Кремлі заперечують діагноз, поставлений в Німеччині, твердячи, що не бачили даних з німецької клініки, де лікують Олексія Навального.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 352 | Додав: adminA | Теги: Навальний, Німеччина, Північний потік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ