Чт, 2024-04-25, 09:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 24 » Про початок роботи з впровадження 4G в Україні Порошенко підписав указ
12:25
Про початок роботи з впровадження 4G в Україні Порошенко підписав указ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко підписав указ про початок роботи з впровадження технології 4G в Україні.

Про це він повідомив в Twitter.

Текст указу на сайті глави держави наразі не оприлюднено.

Водночас, заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків нагадав на брифінгу в четвер, 23 липня, що в результаті тендеру на ліцензію частот під запуск технології 3G, який був проведений в лютому поточного року, до держбюджету України вдалося залучити 11 млрд грн.

"Це був один з найпрозоріших конкурсів, і зараз багато людей у Києві та багатьох інших містах мають можливість користуватися цією послугою", - додав Шимків.

За словами присутнього на брифінгу голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері інформатизації та зв`язку, (НКРЗІ) Олександра Животовського, провести тендер для видачі частот під 4G буде набагато складніше, ніж конкурс на ліцензії під третє покоління зв`язку.

"Конкурс з 3G - це була quick win (швидка перемога) в порівнянні з 4G і тією роботою, яку ми збираємося провести", - зазначив Животовський.

Він повідомив, що в першу чергу, НКРЗІ має намір провести аудит радіочастотного ресурсу України із залученням міжнародних експертів, після чого буде складено дорожню карту щодо використання частот. При цьому фінансуватися зазначені послуги будуть за рахунок учасників ринку.

"У нас є 8 операторів, які висловили свою готовність фінансувати дослідження та брати участь у підготовці впровадження нової технології", - зазначив глава НКРЗІ.

При цьому він додав, що терміни впровадження 4G в Україні в 2017 році, які раніше були задекларовані президентом, є "досить реалістичними»".

Як повідомлялося, на початку червня президент України Петро Порошенко заявив, що прозорий конкурс з видачі ліцензій на зв`язок четвертого покоління (4G) в Україні відбудеться в 2017 році.

На думку експертів ринку телекомунікацій, однією з перешкод на шляху до 4G є відсутність принципу технологічної нейтральності, який дозволяє оператору в межах свого радіочастотного ресурсу (РЧР) впроваджувати сучасні технології.

У лютому поточного року НКРЗІ провела торги з голосу по тендеру на отримання ліцензій на 3G-зв`язок. За результатами торгів три найбільших мобільних оператори - "Київстар", "МТС Україна" і "Астеліт" - оплатили в цілому майже 10 млрд грн за ліцензії та радіочастотну конверсію.

Згідно з умовами тендеру, оператори повинні протягом 18 місяців після проведення конкурсу запустити мережу третього покоління на території всіх обласних центрів України, а протягом 6 років - на території всіх районних центрів і всіх населених пунктів з населенням понад 10 тисяч осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: впровадження 4G, указ, Україна, початок, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ