Пт, 2024-04-19, 20:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 17 » Про початок створення єдиної помісної Української православної церкви президент заявив
14:38
Про початок створення єдиної помісної Української православної церкви президент заявив
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Сьогодні Україна близька до появи власної помісної православної церкви. Про це свідчать позиція патріарха Вселенського Варфоломія та синоду у Константинополі.

Про це під час зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко, трансляція якого була на телеканалі ZIK.

«Ми маємо унікальний шанс здійснити мрію українців. У Великодню ніч я відвідував храми різних конфесій, крім великої радості, віряни демонстрували надію на те, що Україна отримає єдину помісну православну церкву. Цим бажанням і молитвою українці жили від моменту здобуття незалежності», – каже Президент.

Петро Порошенко наголошує на тому, що часто звертався до Константинополя із проханням надати Україні помісну православну церкву.

«Під час передвиборчої компанії, і у липні 2016 року, під час звернення з нагоди 1028 річчя хрещення України, яке відбулося дякуючи нашій матері церкви з Константинополя, я прагнув, щоб ці мрії нарешті здійснилися. У світлий понеділок я відбув до Царграду, Константинополя, Стамбулу. Крім світських зустрічей з президентом, міністром закордонних справ, у мене була зустріч з його все святістю патріархом Вселенським Варфоломієм. І не лише з ним, а й членами синоду. Ми провели понад сім годин. Незважаючи на те, що я зустрічався з ним два-три роки тому, я намагався ставити питання про визнання Української автокефальної церкви і зараз. Тепер можу наголосити на дуже приємній новині. Україна сьогодні, як ніколи близько до появи власної церкви Це засвідчить не лише позицію Вселенського патріарха, а й членів синоду. Я не можу відкрити всі деталі, однак є ключові моменти, які забезпечать цей процес», – підкреслив Президент.

За його словами, одразу після повернення в Україну він провів низку зустрічей з українськими духівниками. «Після моєї зустрічі з патріархом Філаретом всі єпископи Української православної церкви Київського патріархату поставили свої підписи у зверненні до Вселенського патріарху щодо надання томасу новій автокефальній Українській церкві. Всі до єдиного».

Також, як повідомив Петро Порошенко, у нього відбулася зустріч з його блаженством митрополитом Макарієм  – главою Української автокефальної православної церкви. «Вранці я дізнався результати Архієрійського собору Української автокефальної православної церкви з дуже приємною новиною. Всі архієпископи Української автокефальної православної церкви підписали звернення до Вселенського патріарху і президента».

«За двадцять шість років це перший документ, який об’єднав всіх ієрархів церков. Також патріарша рада Української православної церкви приєдналася до цього звернення.

Двері відкриті. І єпископи інших церков підписали або розглядають можливість підписання звернення до його Всесвятості щодо надання нам томаса на автокефалію. Це абсолютно історична подія у розвитку нашої держави», – зазначив Президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: Президент, crime!
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ