Чт, 2024-04-25, 03:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Червень » 12 » Про що сказав Зеленський у Давосі - війна завершується сльозами і втратами
09:20
Про що сказав Зеленський у Давосі - війна завершується сльозами і втратами
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Володимир Зеленський виступив на зустрічі Всесвітнього економічного форуму. Глава держави провів відеоконференцію з делегатами, долучившись до відкриття Українського дому в Давосі – платформи, створеної для Києва та міжнародних спонсорів. Загальні тези президента.

Зустріч із путіним

Зустріч із президентом росії володимир путіним можлива, якщо на ній розглянуть питання припинення війни в України. Зеленський наголосив, що його не цікавлять російські посередники, тому що рішення все одно ухвалюватиме глава кремля.

Найголовніші цінності

– Наше завдання – щоб світ не втомлювався від війни в Україні. Дуже прості речі – найважливіші: діти поруч, живі батьки, дружина поруч, живі сусіди. Я зрозумів, що це найголовніше – зібратися ввечері разом, просто подивитися одне на одного, – переконаний президент Володимир Зеленський.

Завершення війни в Україні

Війна завершується стражданнями, сльозами, втратами людей, батьками, які пережили своїх дітей. Але президент переконаний, що у мирних жителів немає вибору, оскільки не вони розпочали цю війну, а країна-агресор російська федерація.

– Це не війна до останнього українця. Перемога буде, тому що це наша земля. Буде перемога, тому що іншого виходу немає, – вважає глава держави.

Зеленський заявив, що з початку повномасштабної війни росії проти України було багато спроб замахів на його життя.

– Стільки спроб. Люди витрачали сили та гроші. Я вже готовий їм допомогти, але зранку прокидаюсь та прокидаюсь. Я до цього ставлюсь достатньо філософськи. Ми всі вирішили відстоювати нашу державу. Нікуди не бігти, а залишатись в Україні, – сказав Зеленський.

Російська агресія

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що чисельність окупаційних сил російської федерації на Донбасі переважає українські сили.

– Я це повторюю вже місяць усім нашим партнерам: найкривавіша ситуація у нас на Донбасі. Ми втрачаємо багато людей. У вас є все, щоби зберегти цих людей. Просто почуйте, – наголосив Зеленський.

З 24 лютого російська армія завдала по Україні 1 474 ракетних удари, застосувавши 2 275 різних ракет.

– Окупанти ведуть проти нас дуже жорстоку війну. Такої війни дійсно не було на європейському континенті вже 77 років. Тотальної війни. Коли ворог намагається знищити якомога більше людей та інфраструктури, – наголосив президент.

Обмін бійців Азовсталі

Найголовніші дві гуманітарні проблеми – обмін українських захисників, які перебували на заводі Азовсталь у Маріуполі, та розблокування портів. Якщо найближчі декілька місяців не відбудеться домовленостей щодо розблокування портів з росією – тоді настане голод.

Боротьба України

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що найближчі тижні війни будуть складними.

- Окупанти дуже стараються показати, що вони нібито не віддадуть захоплені райони Харківської області, не віддадуть Херсонщину, окуповану територію Запорізької області та Донбасу. Десь наступають, кудись підтягують резерви, десь намагаються закріпити позиції. Найближчі тижні війни будуть складними, – переконаний Зеленський.

Деокупація Криму

Володимир Зеленський вважає, що спроби деокупації криму призведуть до сотень тисяч вбитих серед українських військових.

– Я впевнений, що це сотні тисяч вбитих військових. Я не рахую людей з боку ворога. З нашої сторони – це сотні тисяч вбитих, – наголосив Зеленський.

Примусове вивезення українців

Близько 500 тис. людей російська федерація примусово депортувала на територію рф та на тимчасово окуповану територію Донбасу. Діти опинились окремо від своїх батьків, наголосив президент України.

– Ми шукаємо цих людей. У них забрали документи та телефони. У цій проблемі я не можу поки що знайти формат вирішення. Хочу повернути людей, хоча б знайти інформацію: де вони та чи живі, – наголосив глава держави.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 562 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, війна завершується сльози, давос, втрати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ