Пт, 2024-03-29, 09:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 30 » Про школу магії Джоан Ролінґ опублікувала нову історію. ВІДЕО
22:19
Про школу магії Джоан Ролінґ опублікувала нову історію. ВІДЕО
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

"Мама" Гаррі Поттера Джоан Ролінґ представила шанувальникам історії про юних чарівників чергову розповідь і фільм про школу Ільверморні, що розташована в Північній Америці і чимось нагадує, а в чомусь відрізняється від Гоґвортса, передає NEWSru.com.

Ознайомитися з історією Ільверморні, заснованої в XVII столітті в Массачусетсі, можна на сайті Pottermore. Головним героєм розповіді є персонаж на ім'я Айсолт Сер - сирота з Ірландії, яка заснувала школу магії та чаклунства. Ролінґ розповідає про чотири факультети (Horned Serpent, Pukwudgie, Thunderbird і Wampus) і основні предмети, які вивчають північноамериканські чарівники. Читачам також стає відома історія родини Салазара Слизерина, великого чарівника і співзасновника Гоґвортса.

Школа Ільверморні буде фігурувати у фільмі "Фантастичні тварини і де їх шукати", що вийде в прокат у листопаді 2016 року. Раніше Ролінг розповідала про школи для магів у Бразилії, Японії та Уганді.

Північноамериканські індійці звинуватили письменницю в "культурному присвоєнні" та неповазі до легенд і вірувань північноамериканських індіанців. Історії, пов'язані зі світом і героями книг про Гаррі Поттера, викликали критику тим, що письменниця переплела реальні легенди індіанців та їхні уявлення про магію з вигаданими законами чарівного світу.

Ролінґ переказала легенду про індіанських анімагів, які приносили в жертву своїх родичів, аби навчитися трансформації. У відповідь на запитання одного з користувачів Twitter з приводу того, чи були перевертні злими чи ні, письменниця відповіла: "У моєму магічному світі не було перевертнів. Ці легенди були створені маглами, які демонізують чарівників".

Критики авторки надпопулярних у підлітків книг переймаються питанням, чи не почнуть юні читачі Ролінґ думати, що корінні північноамериканські народи є вигаданими, як і персонажі "Гаррі Поттера".

Нагадаємо, "Фантастичні звірі і де їх шукати" – книга, написана Джоан Ролінґ, випущена у видавництві "Блумсбері" в 2001 році. У серії романів про Гаррі Поттера ця книга є підручником з дисципліни Догляд за магічними істотами.

У книзі розглянута історія магічної зоології, описано 75 різних видів, знайдених по всьому світу. Інформація, що міститься в книзі, зібрана вигаданим автором книги Ньютом Скамандером протягом багатьох років спостережень та подорожей по 5 континентах. Книга є обов'язковим навчальним посібником для першокласників Гоґвортсу. Вступ до цієї книги написано Альбусом Дамблдором.

Примітною особливістю книги є позначки, залишені Гаррі та Роном. Так, наприклад, з них ми дізнаємося, що Гоґвортс знаходиться в Шотландії.

У 2013 студія Warner Brothers повідомила, що зніме декілька фільмів за цією книгою. Зйомки фільму "Фантастичні звірі і де їх шукати" почалися в серпні 2015 під керівництвом Девіда Єйтса. Випуск фільму на екрани планують 18 листопада 2016 року. Трейлер було випущено 15 грудня 2015 року. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: школа магії, Нова історія, Джоан Ролінґ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ