Пт, 2024-04-26, 10:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 15 » Про вірусний Армагеддон у 2017-2018 роках попереджають науковці
15:29
Про вірусний Армагеддон у 2017-2018 роках попереджають науковці
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Науковці попереджають, що глобальний спалах смертельно небезпечної вірусної інфекції неминучий протягом найближчих п'яти років і може призвести до величезних людських втрат. Британські лікарі зафіксували аж кілька випадків зараження смертельними захворюваннями, що передаються від тварин і комах до людини.

Днями в одній з лікарень Лондона помер 38-річний чоловік. У нього виявили симптоми кримсько-конголезької лихоманки, також відомої під назвою "середньоазійська геморагічна лихоманка". Хвороба проявляється сильним головним болем, високою температурою, ломотою в суглобах, різями в животі і блюванням. У міру прогресування захворювання у пацієнтів з'являються великі гематоми і неконтрольовані кровотечі внутрішніх органів. Щонайменше 30% випадків зараження кримсько-конголезькою лихоманкою закінчуються смертю, пише NEWSru.com.

Це захворювання дуже поширене у свійських і диких тварин в Африці та Азії. Перенощиком і зберігачем інфекції є кліщі, переважно з роду Hyalomma. Випадки хвороби раніше фіксувалися в Україні в Криму, в Росії - в Астраханській, Ростовській областях, Краснодарському і Ставропольському краях, у Центральній Азії, Китаї, Болгарії, Югославії, в країнах Африки.

Імовірно, британець заразився геморагічною лихоманкою на весіллі свого брата в Афганістані.

Минулого місяця в лондонську лікарню потрапив 49-річний пацієнт. У нього була висока температура, сильний кашель і утруднене дихання. Ознаки захворювання були схожі на атипову пневмонію, епідемія якої у 2003 році забрала життя близько 1000 осіб. Однак аналізи крові чоловіка показали, що це не атипова пневмонія, а якийсь невідомий досі вірус.

Як з'ясувалося, пацієнт нещодавно приїхав з Катару. Використовуючи новітні високотехнологічні технології генного сканування, науковці з Агентства з охорони здоров'я досліджували вірус. Вони встановили, що він з того ж сімейства, що й атипова пневмонія, але має зовсім інший склад. Фахівці дійшли висновку, що люди заразилися цією хворобою від тварин. Пошук по медичних базах різних країн показав, що від цього ж захворювання в липні в Саудівській Аравії помер 60-річний чоловік.

Повідомлення про зоонози - небезпечні заразні хвороби тварин, до збудників яких сприйнятлива і людина, розбурхало медичних експертів. Вони не виключають, що вже в найближчі роки людство чекає найбільша пандемія, подібна до "іспанки", яка забрала з 1918 по 1919 роки від 50 до 100 мільйонів життів по всьому світу.

Один з провідних британських вірусологів професор Джон Оксфорд з лікарні Королеви Марії Лондонського університету, який є світовим авторитетом з епідемій, попереджає, що люди повинні чекати пандемії зоонозних інфекцій, яка може уразити планету протягом наступних п'яти років. Нашестя вірусів загрожує катастрофічними наслідками для людської раси.

На думку вірусолога, незабаром може виникнути новий штам супергрипу, який перейде від диких або свійських тварин до людини і почне свою смертельну ходу по світу з Азії або Африки. Професор ґрунтує свій прогноз на історичних прикладах. І справді в недавньому минулому вже були тривожні прецеденти типу епідемії атипової пневмонії. З березня по липень 2003 року близько 8400 можливих випадків атипової пневмонії були зареєстровані в 32 країнах. У 2009 році свинячим грипом H1N1 було інфіковано сотні мільйонів людей по всьому світу.

В даний час загрози від зоонозів набагато більше, ніж раніше, через поширення сучасних технологій, активне пересування людей по світу та зростання населення, попереджають експерти. Крім того, зростає ризик зараження смертельними інфекційними захворюваннями від диких тварин через грубе вторгнення людства в джунглі і тропічні ліси.

У жовтні міжнародна група дослідників оголосила про виявлення нового африканського вірусу BASV, який вбив двох підлітків у Демократичній Республіці Конго в 2009 році. Хвороба починається з гострої геморагічної лихоманки, потім у пацієнта починається кровотеча з очей, вух, носа і рота. Заражена людина може загинути за кілька днів.

15-річний хлопчик і 13-річна дівчинка померли від цієї інфекції дуже швидко. Через тиждень після смерті дівчинки у медичного працівника, який доглядав за пацієнткою, з'явилися схожі симптоми. Він дивом вижив. За версією науковців, вірус походить з дикої природи і, ймовірно, передався людям через укуси комах.

Кандидатів на нову вірусну епідемію дуже багато - люди можуть отримати хвороба як від диких, так і від свійських тварин типу коня. На думку дослідників, саме таким способом до людства раніше потрапили вірус смертельної лихоманки "Ебола" і вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). За даними науковців, можливо, вперше ВІЛ проявився ще в 1908 році, але лише в 80-ті роки минулого століття він поширився по всьому світу, забравши життя вже близько 30 мільйонів людей. В даний час ВІЛ-інфікованими вважаються 33 мільйони жителів Землі.

У той же час віруси лихоманки "Ебола" і ВІЛ не передаються повітряно-крапельним шляхом. Якщо зоонози такої ж вражальної сили будуть поширюватися повітрям, це буде найжахливіший збудник на планеті, зазначають експерти. Науковці очікують пандемії вірусної зонозної інфекції вже в 2017-2018 роках і пропонують зробити все для того, щоб запобігти їй.

У січні американські біологи встановили, що вірусам для повної мутації потрібно не 100 років, а кілька тижнів. Вони з'ясували, що сучасні віруси здатні на надшвидкі мутації. Раніше вважалося, що нові стратегії боротьби з вірусами стають актуальні лише через приблизно 100 років з моменту розробки вакцини. До цього у США засекретили новий штам грипу, який "загрожує людству".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: вірусний Армагеддон у 2017-2018 рок, науковці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ