Сб, 2024-04-27, 06:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Про втручання співробітників СБУ в роботу сервера ЦВК заявляє Тягнибок, у спецслужбі це спростовують
19:41
Про втручання співробітників СБУ в роботу сервера ЦВК заявляє Тягнибок, у спецслужбі це спростовують
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявляє про те, що внесення даних на сервер Центральної виборчої комісії контролюють співробітники Служби безпеки України. В СБУ пояснюють присутність своїх співробітників у серверних ЦВК викликана "необхідністю контролю по забезпеченню безпечного функціонування системи "Вибори".

"Влада грубо фальсифікує результати виборів до Верховної Ради України VII скликання. Через нахабні фальсифікації результати, оприлюднені на сервері ЦВК, кардинально розходяться з результатами, зафіксованими у протоколах з мокрими печатками з виборчих дільниць. Масштаб фальсифікацій, а також те, що внесення даних на сервер ЦВК контролюють співробітники СБУ, свідчить: схему фальсифікації розробили і реалізують із найвищих владних кабінетів на Банковій (на цій вулиці розташована Адміністрація президента - ред.)", - цитує Тягнибока прес-служба ВО "Свобода" у вівторок.

На його думку, таким чином влада намагається "вкрасти кожен третій голос за ВО "Свобода".

Крім того, на брифінгу у вівторок Тягнибок висловив обурення з приводу того, що в окружних комісіях по два співробітники СБУ стежать за тим, як вводяться дані в комп'ютер, які потім передають на сервер ЦВК. Водночас ці співробітники, за словами політика, ніяк не реагують на те, що вводяться дані, які не збігаються із зазначеними в протоколах з мокрими печатками.

У свою чергу, у прес-центрі СБУ повідомили, що співробітники спецслужби не втручаються у виборчий процес, а їхня присутність у серверних приміщеннях ЦВК викликана "необхідністю контролю із гарантування безпечного функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

У прес-центрі наголосили, що співробітники СБУ діють на підставі постанови ЦВК від 12 жовтня 2012 року про заходи із гарантування безпеки функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

У СБУ наголосили, що заходів із гарантування безпеки вживають перед кожними виборами, і напередодні парламентських виборів була створена спеціальна група із співробітників СБУ і Державної служби спецзв'язку та захисту інформації України.

"Ця постанова зобов'язує запобігати факти несанкціонованого втручання в систему, а у разі виявлення реагувати в рамках законодавства", - зазначили у прес-центрі.

У ЦВК визнають, що за багатьма округами дані протоколів відрізняються від введених у систему "Вибори"

За низкою округів дані, введені в інформаційно-аналітичну систему "Вибори", не збігаються з даними протоколів окружних виборчих комісій, заявляє заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна.

"На сьогодні існує цілий перелік округів, де є розбіжність між цифрами, введеними в інформаційно-аналітичну систему "Вибори", та протоколами з мокрими печатками", - заявила Усенко-Чорна на засіданні ЦВК, присвяченому прийманню протоколів окружних комісій із мокрими печатками у вівторок.

"Таких округів досить багато, й у зв’язку з тим, що це не поодинокі випадки, я думаю, правильним буде взяти за правило, щоб стосовно кожного округу протоколи дільничних комісій були наявні в приміщенні, де проводиться засідання ЦВК", - додала вона.

Свою пропозицію, щоб протоколи дільничних комісій були наявні під час приймання протоколів окружкомів, заступник голови ЦВК аргументувала тим, що бланки протоколів окружних і дільничних комісій були виготовлені на замовлення Центрвиборчкому й мають відповідні номери. Тому, за її словами, фізична наявність цих протоколів дасть змогу пересвідчитися в тому, чи є вони сфальсифікованими.

Пропозиція Усенко-Чорної про наявність протоколів дільничних комісій на засіданні ЦВК викликала невелику дискусію. Однак у результаті голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що він ухвалює таке приватне організаційне рішення, щоб у когось не склалося враження, що члени ЦВК намагаються приховати якусь інформацію.

ЦВК у вівторок розпочала безперервне засідання з приймання протоколів окружних комісій із мокрими печатками. Після прийомів протоколів окружних комісій №45 і №146 у засіданні комісії оголошено перерву.

Зазначимо, у Комітеті виборців України стверджують, що в ході парламентських виборів було зафіксовано рекордну кількість фактів підкупу виборців.

У разі умисного спотворення інформації, що вводиться в систему "Вибори", може бути порушена справа

У разі умисного спотворення інформації про результати виборів, яка вводиться в інформаційно-аналітичну систему (ІАС) "Вибори", правоохоронні органи можуть порушити кримінальну справу, повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо будуть виявлені ознаки умисного спотворення інформації, безумовно, це вже буде питання до правоохоронних органів відносно порушення кримінальної справи", - заявив Магера на брифінгу у вівторок.

При цьому він повідомив, що системний адміністратор в окрузі №223 (Шевченківський район Києва) припустив помилку при введенні інформації в ІАС "Вибори" за результатами голосування на 4 виборчих дільницях. У ЦВК звернулися представники ряду політичних партій з цього питання, і ЦВК зобов'язала окружну комісію внести відповідні зміни.

В той же час він нагадав, що порядок введення даних в ІАС "Вибори" була затверджена ЦВК "не одноголосно". Зокрема, порядок передбачає, що доступ до кімнати сисадміна при введенні цих протоколів про результати голосування має право лише голова комісії, або член, який визначений комісією.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: сервера ЦВК, втручання, СБУ, Тягнибок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ