Чт, 2024-04-25, 08:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 3 » Про законність акції під Українським домом у Києві заявляє Тягнибок
23:07
Про законність акції під Українським домом у Києві заявляє Тягнибок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Акція протесту під Українським домом в центрі Києва проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" є санкціонованою і законною, заявляє лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"Ми повідомили про проведення акції в установленому порядку. Вона є дозволеною, немає ніякого рішення суду, який би її забороняв", - сказав він журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз на сходинках і майданчику перед "Українським домом" продовжує протестувати близько 700осіб, а "Беркут" відтягнув своїх бійців в нішу зліва від "Українського дому". Серед протестуючих більше десятка народних депутатів.

Активісти Львівської обласної організації ВО "Свобода" у вівторок відправляються до Києва, щоб приєднатися до акції протесту проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" біля Українського дому, повідомляє прес-служба облорганізації партії з посиланням на її керівника організації Ірину Сех.

"Ми закликаємо приєднуватися до акції протесту. Створено мобілізаційний штаб, куди можуть звертатися всі, хто хоче приєднатися до протесту у Львові та в Києві", - цитує прес-служба слова Сех.

Крім того, як повідомляє прес-служба, львівські "свободівці" організували цілодобове пікетування будівлі Львівської обласної держадміністрації - біля будівлі розставляють намети.

Глава Тернопільської облради назвав депутатів, які голосували за скандальний закон, зрадниками і покидьками

Голова Тернопільської обласної ради, лідер Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда обурений ухваленням мовного закону і закликає українців не допустити перетворення нації в безсловесну групу.

"Нині - один з найбільш ганебних днів в новітній історії суверенної України. На 21-му році незалежності нашої держави купка зрадників і покидьків ухвалила закон, який починає найжорсткіший наступ на нашу рідну мову", - цитує заяву Кайди прес-служба Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".

За його словами, "окупаційна влада" поставила собі за мету знищити українську націю - "відібрати нашу історію, культуру, віру, мову", перетворити націю в "безправну, безсловесну групу".

"Ми не можемо допустити цього! Сьогодні кожен свідомий українець повинен виступити проти русифікованих продажних політиків. Звертаюся до кожного представника провладних партій від Верховної Ради в базових органах місцевого самоврядування. Вашим кроком у відповідь... має стати спалювання партійних квитків - вихід з антиукраїнських партій. Це в тому випадку, якщо Ви самоідентіфіціруете себе як українці", - наголосив Кайда.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект проголосували 248 депутатів. Законопроект було поставлено без обговорення і внесення до порядку денного.

Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: Тягнибок, законність акції під Українським до
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ