Ср, 2024-04-24, 21:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Лютий » 3 » Про заплановану зустріч із Путіним у Москві заявив Шольц
10:24
Про заплановану зустріч із Путіним у Москві заявив Шольц
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Канцлер ФРН найближчим часом планує відвідати з візитом Росію. За його словами, необхідно використати всі канали зв'язку, щоб уникнути військової ескалації у зв'язку з нарощуванням військ РФ на кордоні з Україною.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) найближчим часом вирушить до Москви для переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним щодо ситуації навколо України. Ця зустріч вже "запланована і незабаром відбудеться", сказав Шольц в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF 2 лютого. Однак точної дати він не назвав.

За словами глави уряду ФРН, у зв’язку з нарощуванням чисельності російських військ на кордоні з Україною необхідно надіслати "подвійний сигнал". "Ситуація дуже серйозна", - наголосив він, додавши, що Росії дали зрозуміти, що вона заплатить високу ціну в разі порушення територіальної цілісності України. "І цей сигнал зрозуміли", - запевнив Шольц.

Водночас необхідно використати всі канали зв'язку, щоб уникнути військової ескалації, сказав Шольц, нагадавши про переговори у "нормандському форматі" за участі України, РФ, Німеччини та Франції, які, на його переконання, вдалося "знов наповнити життям".

Шольц: Діалог може не знизити напругу з РФ, але мовчання - не вихід

Шольц: Необхідна деескалація

З моменту вступу на посаду канцлера Німеччини (8 грудня 2021 року)  у Шольца відбулась одна телефонна розмова з Путіним - 21 грудня 2021 року. Тоді канцлер наголосив на "нагальній необхідності деескалації ситуації" щодо України.

Наступного тижня, 7 лютого, відбудеться зустріч Шольца з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Очікується, що її основними темами стануть політика в сфері захисту клімату, пандемія коронавірусу та конфлікт навколо України.

Напруга довкола України

За даними країн Заходу, Росія перекинула до анексованого нею Криму та до українського кордону до 120 тисяч військовослужбовців. Це розглядають як загрозу чергового вторгнення в Україну. Москва заперечує підготовку до нового вторгнення та звинувачує європейців і американців в озброєнні України та проведенні маневрів поблизу кордонів РФ.

Наприкінці грудня Росія висунула низку вимог до США та Організації Північноатлантичного договору (НАТО), що стосуються скорочення американських військ та озброєнь у Європі та відмови від подальшого розширення НАТО на схід. Вашингтон та керівництво Альянсу відповіли на них відмовою. Серія січневих переговорів із РФ закінчилася безуспішно. Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та погрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 343 | Додав: adminA | Теги: зустріч, Шольц, москва, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ