Вт, 2024-04-23, 12:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 26 » Про застосування санкцій щодо України заговорили у Європі
15:26
Про застосування санкцій щодо України заговорили у Європі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парламентська асамблея Ради Європи розгляне можливість застосування до України санкцій, повідомляє "Українська правда". 

У четвер зранку на засіданні моніторингового комітету була прийнята поправка до резолюції по Україні, згідно з якою, Асамблея може розглядати санкції проти України за кримінальне переслідування колишніх членів уряду.

"Асамблея вважає, що здійснення рекомендацій, що стосується кримінального переслідування колишніх членів уряду, означатиме прихильність влади до норм і цінностей Ради Європи", - сказано у поправці.

З іншого боку, відзначають у ПАРЄ, "нереалізація цих рекомендацій у розумний термін, викличе серйозні сумніви щодо прихильності влади принципам демократії й верховенства закону, що має привести до відповідної реакції Асамблеї".

"Тому Асамблея закликає Моніторинговий комітет уважно стежити за ситуацією й запропонувати Асамблеї будь-які подальші дії відповідно до вимог ситуації. У тому числі можливе застосування санкцій, якщо вимоги Асамблеї не будуть виконані", - зазначено в документі, що потрапив у розпорядження "Української правди".

Ця поправка була прийнята більшістю голосів Моніторингового комітету.

ПАРЄ підкоригувала свою резолюцію щодо України

До проекту резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інституцій в Україні" внесено 15 поправок. 13 з них були підтримані моніторинговим комітетом, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Такі результати обговорення поправок, яке відбулося в рамках засідання моніторингового комітету ПАРЄ в четвер у Страсбурзі напередодні голосування резолюції, яке відбудеться в другій половині дня, орієнтовно, близько 19.00.

Зокрема, комітетом затверджена нова поправка до пункту першого всієї резолюції, яка свідчить, що "Асамблея вітає співробітництво з українською владою в рамках моніторингового процесу. Із задоволенням відзначає, що владою було здійснено ряд важливих кроків з метою виконання решти зобов'язань, взятих при вступі, включаючи боротьбу з корупцією. Асамблея вітає тісне співробітництво між Радою Європи та українською владою в імплементації необхідних реформ. Разом з тим, Асамблея висловлює жаль, що кримінальне переслідування колишніх членів уряду в Україні негативно впливає на європейську інтеграцію країни".

Автором цієї поправки виступили співдоповідачі по Україні, а також депутати від європейських країн.

Відповідно з другою поправкою, другий параграф резолюції зазнав змін. Так, слова "Асамблея закликає українську владу терміново виключити ці статті з Кримінального кодексу і зняти звинувачення з колишніх посадових осіб уряду" доповнені наступним абзацом: "У зв'язку з цим Асамблея закликає владу швидко змінити ці дві статті відповідно до стандартів Ради Європи". Решта тексту зі статті видалені.

Авторами цієї поправки виступили Юлія Льовочкіна, Іван Попеску, Олексій Плотніков (усі - Партія регіонів) та інші.

Крім того, другий параграф доповнено таким реченням: "У цьому зв'язку Асамблея просить президента розглянути всі можливі доступні йому законодавчі засоби, щоб звільнити цих колишніх членів уряду і дозволити їм взяти участь в майбутніх парламентських виборах".

Автором цієї поправки виступили співдоповідачі моніторингового комітету по Україні, а також депутати від європейських країн.

Доповнення внесено і в параграф третій, в якому висловлюється жаль у зв'язку з численними недоліками, зазначеними в ході судових процесів проти членів колишнього уряду. Так, пропонується це положення доповнити словами: "У цьому зв'язку Асамблея відзначає той факт, що Європейський суд з прав людини прийняв рішення розглянути за скороченою процедурою скаргу Тимошенко" Автором додатку виступили члени моніторингового комітету і співдоповідачі по Україні.

Не знайшла підтримку поправка, запропонована Плотніковим, Льовочкіною і іншими депутатами від Партії регіонів і деякими європейцями, якою пропонувалося цілковито виключити параграф про судову систему України.

Одночасно, підтримана поправка, в якій "Асамблея висловлює свою стурбованість у зв'язку з  погіршенням стану здоров'я Юлії Тимошенко і закликає владу дозволити без висунення будь-яких умов медичне обстеження і, якщо це необхідно, лікування незалежними медиками за межами пенітенціарної служби".

Автором цієї поправки виступили співдоповідачі по Україні моніторингового комітету і депутати від європейських країн.

Нагадаємо, що сьогодні лідер партії "Фронт Змін", народний депутат Арсеній Яценюк спрогнозував, що резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи акцентує увагу  на утисках демократичних свобод в Україні.

Сьогодні ввечері Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалить резолюцію про ситуацію з демократією в Україні. Підсумок сьогоднішнього голосування залежить не тільки від переконливості авторів поправок.

Розгляд українського питання заплановано на пізній вечір четверга, коли більша частина депутатів ПАРЄ залишає зал, тому цілко можливо, що голосуватиме тільки кілька десятків людей. У цій ситуації вирішальними можуть виявитися лічені голоси депутатів, які попри пізній час вирішать залишитися в залі, щоб допомогти українським колегам.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: санкцій щодо України заговорили у Є
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ