Вт, 2024-04-23, 21:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 22 » Продаж українських вишиванок в інтернеті
12:22
Продаж українських вишиванок в інтернеті
Інші останні Мода, стиль і краса на сайті holosUA.com/
Попит на вишиванки в українському інтернеті  протягом останніх п’яти-шести років значно збільшився. Так, згідно wordstat.yandex, п’ять років тому кількість запитів за місяць по слову «вишиванка» складала приблизно 6000. Станом на січень 2013 року кількість збільшилися майже до 24000 за один місяць. З чим же пов’язаний такий підвищенний інтерес до українського національного одягу, та для чого українці купують вишиті сорочки?

Звичайно, дивлячись на динаміку запитів, перший факт який слід враховувати, це зростання інтернет-аудиторії. Другий – все більше людей переключаються на онлайн-шопінг. Покупки в мережі стають дедалі популярнішими. Проте, це не єдині причини. Зацікавленність українців у вищеназваних товарах можна оцінити хоча би по кількісті інтернет-магазинів вишиванок, що з’явилися останнім часом, а з’явилося їх багато. Хто та для чого купує вишиванки? Виходячи з власних спостережень, значна кількість вишитих сорочок купується для подарунку. Тенденція насправді в чомусь позитивна. Замість того, щоб купувати вироби китайської промисловості: техніку, сувеніри та інші речі, що знаходяться в ціновій категорії 300-700 грн., а потім часто стають непотрібом для нового власника, покупці надають перевагу українським речам.  Зазначимо, що вишиванка теж не використовується щодня, і більшість часу проводить у шафі. Проте, на відміну від більшості звичних подарунків вона з часом не втратить актуальності.  Навпаки, якщо людині подарували сорочку авторської роботи, вишиту вручну на полотні, то цінність її буде лише зростати. Така сорочка може стати звичайним одягом до сімейних або релігійних свят і переходити від батьків дітям.

Досить популярними стали весілля в українському стилі. Якщо вже молоді вирішили відсвяткувати важливу подію саме так, то готуються серйозно. Як правило, вбрання в цьому випадку роблять на замовлення, часто це авторська робота при чому осучаснена.  Раніше вишите вбрання молого і молодої  було не схоже між собою. Зараз на сорочці молодого та сукні молодої може бути майже однаковий орнамент, щоб пара виглядала гармонійно.  Крій одягу теж сучасний.

Близько 50% замовлень надходить від людей які хочуть придбати вишиванку для себе.  Найпопулярніший аргумент полягає в тому, що люди відчувають себе свідомими українцями і вважають вишиту сорочку  обов’яковим елементом власного гардеробу. Цілком зрозуміло, що тут більший попит на речі ручної роботи і бажано зі старовинним візерунком. Дехто навіть бажає мати сорочку з візерунком який притаманний рідному  регіону.

Окрема категорія  покупців особливо активна в період зимових свят. Це ті, хто купують  вишиванки до корпоративних свят  та схожих заходів.  Нажаль, тут ситуація більше всього схожа на «шароварщину».  Це таке поверхневе розуміння української культури та традицій: борщ, сало, горілка, шаровари та гопак. Так як сорочка в таких випадках купується «на один вечір» вимоги до неї мінімальні. Це або машинна вишивка або найдешевша ручна.  Ставитися до цього можна по різному,  але в будь-якому випадку,  засуджувати людей за бажання весело проводити час  таким чином як вони того бажають нерозумно. Тим більше, по всьому видно – цей тренд з корпоративами у нас надовго.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Мода, стиль і краса | Переглядів: 2861 | Додав: admin | Теги: вишиті сорочки, магазин вишиванок, чоловіча вишита сорочка, вишиванка, Український національний одяг, вишиванки, вышиванка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ