Пт, 2024-04-26, 08:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 12 » Прогноз: людина майбутнього - це хамелеон зі щупальцями
19:10
Прогноз: людина майбутнього - це хамелеон зі щупальцями
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Federal Post передає, що лікар-науковець Дін Бернетт створив список функцій, які, на його думку, можуть розвинутися у людей в майбутньому. Він вважає, що у людей майбутнього з'являться щупальця і можливість змінювати колір шкіри, а також гнучкий скелет.

Невролог з гумором зазначає, що позаяк еволюція - процес дуже повільний, то до того часу, як його пророкування збудуться, про них вже забудуть. Надихнувшись здатністю хамелеона, люди навчаться свідомо змінювати колір своєї шкіри, пише він у своєму блозі на The Guardian.

На його думку, це може відбутися, якщо в результаті еволюції у людей з'являться хоматофори - світловідбивні клітини, що містять пігмент, такий самий, як і у рептилій. Хоча науковець не відкидає ймовірності, що вони будуть впроваджені в геном людини штучно. Втім, зазначає він, у будь-якому випадку це дасть людям численні еволюційні переваги.

"Можливість зливатися або виділятися за бажанням стане потужною перевагою в суспільстві майбутнього", - сказав він.

Доктор Бернетт зазначає, що люди вже вміють обирати з кількох розмов ту, що для них найбільш цікава, відсікаючи решту шуму. Однак, поки у людського вуха для цього немає фізичного механізму. Вчений вважає, що з плином часу вибіркове слухання може стати ще більш важливим, можливо, щоб відфільтрувати підвищений шум соціальних медіа та інших джерел інформації.

"Замість того, щоб розсіювати свою увагу, люди можуть розвинути в собі здатність активно "налаштовуватися" на отримання найбільш цінної для них інформації - так само, як ми заплющуємо очі, коли відбувається щось неприємне для нас, те, чого ми не хочемо бачити", - пояснює він.

Водночас, як це може призвести до того, що люди в майбутньому будуть отримувати менше інформації, доктор Бернетт вважає, що це ж зробить їх менш напруженими і сердитими, а також зробить їх щасливішими і продовжить життя. На його думку, для того щоб більш ефективно використовувати клавіатуру і сенсорний екран, люди можуть розвинути більш спритні руки, які дозволять зробити рухи більш точними. Вони навіть можуть виявитися більше схожими на щупальця актинії.

"Люди могли б також замінити кістки скелета на хрящі, як у акули, що також дасть низку переваг, наприклад, жінкам буде легше народжувати. Оскільки світ стає безпечнішим для більшості з нас, це зменшує необхідність у жорстких і негнучких кістках, покликаних витримувати силовий вплив", - сказав він.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1293 | Додав: admin | Теги: хамелеон зі щупальцями, людина майбутнього
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ