Пт, 2024-04-19, 23:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 8 » Прокуратура долучає нові документи до справи Тимошенко
12:44
Прокуратура долучає нові документи до справи Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

8 вересня Печерський районний суд Києва продовжує розгляд кримінальної справи проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Засідання 8 вересня почалося із заяв клопотань з боку держобвинувачення. У залі суду присутні Тимошенко, її захисники Юрій Сухов, Микола Сірий, а також донька екс-прем'єра Євгенія, яка також має офіційний статус захисника. Також на суд з'явилися прокурори і представники НАК "Нафтогаз України". Перед початком суду до зали засідань прийшов священик.

- Гриценко повідомив, що з фракції НУ-НС виключать групу Балоги, а Тимошенко отримає по повній
- У БЮТ вважають, що Тимошенко і Луценко невинуваті й амністії не потребують

Прокурор Олександр Микитенко заявив низку клопотань про долучення до матеріалів справи нових доказів: копії постанови про закриття кримінальної справи проти Тимошенко в Росії в 2005 році, довідка НАК "Нафтогаз України" від 2009 року про обсяги технічного газу, диск з відеосюжетами Тимошенко, в яких вона стверджує про достатні запаси газу в Україні на початку 2009 року, декілька статей з преси, що стосуються дій третього президента України Віктора Ющенка щодо вирішення газових конфліктів.

Крім того, прокуратура попросила долучити до матеріалів справи фінансову звітність НАК "Нафтогаз України", проведену міжнародною аудиторською компанією Ernst & Young. Раніше аналогічне клопотання неодноразово заявляв захист екс-прем'єра. Також сторона держобвинувачення наполягає на залученні до справи ліцензії на судово-економічне експертне дослідження.

Також на початку засідання адвокат Тимошенко Юрій Сухов попросив суд розглянути питання про можливість відновлення телевізійної трансляції судових засідань, тобто винести рішення щодо допуску електронних засобів масової інформації на засідання, зауважує прес-служба Тимошенко.

Але суддя Киреєв не поставив питання захисника підсудної Юрія Сухова про відновлення фото- та відеофіксації судових засідань представниками ЗМІ на розгляд.

Крім того, суд має розглянути клопотання від адвокатів екс-прем'єра. Вони сподіваються на розгляд не менш як 60 клопотань.

7 серпня Печерський районний суд Києва завершив допит Тимошенко в "газовій справі". Допит тривав близько 8 годин, включаючи питання всіх сторін процесу та головуючого в "газовій справі" судді Печерського суду Родіона Киреєва.

Тимошенко заявила в суді, що слідство сфабрикувало "газову" справу, а Ющенко збрехав під присягою. Крім того, за словами екс-прем'єра, в 2009 році вона домовилася з прем'єром РФ про ціну газу 232 дол за тисячу кубометрів (замість 250 дол), але підписані головою НАК "Нафтогаз" контракти з ціною вище 400 дол - його рішення.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією 2009 року. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

Тимошенко звинувачується в тому, що затвердила директиви Кабміну як колегіального органу на укладання економічно невигідних для України газових контрактів з Росією, за які насправді, за даними досудового слідства, уряд голосувати відмовився.

Екс-прем'єр же стверджує, що підписаний нею документ хоч і є директивами, але фактично є її особистим дорученням як прем'єра, які, за її словами, вона мала право давати.

Захист Тимошенко стверджує, що це Ющенко порушив закон

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко наголошує, що екс-президент Віктор Ющенко не мав права видавати директиви "Нафтогазу".

Про це заявив адвокат Юрій Сухов під час судового засідання, обґрунтовуючи недоцільність долучення до матеріалів справи документів, які запропонувала сторона обвинувачення.

Зокрема прокурори пропонували долучити до справи роздруківки з інтернет-сайтів, в яких Ющенко вказував, що Тимошенко діяла не в рамках його директив.

За словами Сухова, саме президент порушив закон, бо не мав права видавати такі документи суб'єкту господарювання. "Як раз в діях президента треба розглядати склад злочину, бо він не мав права видавати директиви", - сказав адвокат.

Крім того Сухов наголосив, що його дивує той факт, що прокуратуру не цікавить це порушення закону з боку Ющенка.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 849 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ