Пт, 2024-03-29, 00:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 4 » Прокуратура порушила справу проти дочки Василя Онопенка
15:28
Прокуратура порушила справу проти дочки Василя Онопенка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо молодшої доньки голови Верховного суду Василя Онопенка - Ірини Онопенко.

Про це повідомляє"Комерсант-Україна" з посиланням на постанову про порушення справи.

Повідомляється, що 1 лютого в ГПУ звернувся громадянин Ксьонзенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Ірини Онопенко та її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою в шахрайстві.

- Віталій Портников. Онопенко в облозі
- Онопенка змусили задуматися над відставкою

Онопенко і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені 300 тисяч доларів, частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку "для вирішення якогось питання".

"Таким чином, в діях Котлярова й Онопенко вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК ("шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах")", - цитує документ видання.

Вчинення зазначеного злочину підтверджується заявою пана Ксьонзенка, а також копіями договорів позики та розписок.

У виданні припускають, що людиною, яка позичала великі суми і чиї ініціали відповідають ініціалам громадянина, який звернувся із заявою до ГПУ, може виявитися Валерій Петрович Ксьонзенко, власник Банку регіонального розвитку (з 3 грудня 2009 року установа перебуває у стадії ліквідації).

У свою чергу голова Верховного суду Василь Онопенко заявив, що він знає "тільки те, що є договір позики і в Печерському суді є позов про повернення позики, але це звичайні цивільно-правові відносини".

Він підкреслив, що не має стосунку до грошей, які нібито були позичені для нього. "Я тільки сьогодні дізнався, що вона позичила у когось гроші, але це звичайна справа, коли бізнесмени один у одного позичають на певних умовах. Моя дочка повнолітня, живе самостійно, якось-то займається бізнесом, і якщо вона у когось позичила гроші і з якихось обставин не повернула, то, звичайно, потрібно повертати", - заявив Онопенко.

"А якщо порушено справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене", - вважає голова Верховного суду.

Він не захотів уточнити, кого підозрює у здійсненні тиску: "Не хочу ворожити на кавовій гущі".

Онопенка змусили задуматися над відставкою

Голова Верховного Суду заявив про те, що кримінальна справа проти дочки - це тиск на нього. На питання навіщо це потрібно владі, Онопенко рекомендував у неї ж і питати.

"Судячи з документів, які у мене є на руках - 15 травня 2008 року вона зайняла 50 тисяч доларів у Ксендзенка Валерія Петровича. Вона самостійна людина, займається бізнесом. У неї магазин і ці гроші пішли на закупівлю дитячого одягу в Італії. Вона ці гроші не повернула. Там була низка обставин, про які я не хочу говорити. Були складнощі з бізнесом. Про те, що дочка взяла ці гроші і не повернула, я не знав. 31 січня 2011 Ксендзенко подав позов в Печерський райсуд до дочки про повернення боргу "- прокоментував справу Онопенко.

За словами голови Верховного суду України, це цивільна справа, яка повинна слухатися в суді і вирішуватися в цивільно-правовому порядку. Тому що, якщо керуватися логікою Генпрокуратури, люди, які займають гроші у банків або один у одного, будуть потрапляти під карні справи, у разі, якщо з поверненням боргу будуть виникати якісь проблеми.

Раніше Ксендзенко жодних претензій по боргу не висував, гроші назад не вимагав, все це було оформлене без нотаріуса, просто в письмовому вигляді, розпискою, пише Фокус"з посиланням на слова судді.

На питання журналіста, чи подасть все таки голова ВСУ у відставку, Онопенко відповів: "Буду думати"

У ГПУ підтвердили інформацію про порушення кримінальної справи стосовно доньки голови Верховного Суду.

"Так, дійсно, така справа є. Вона порушена за частиною 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Зараз проводяться першочергові слідчі дій", - сказали у прес-службі Генпрокуратури.

Водночас у відомстві не повідомили про подробиці справи.

Як відомо, у грудні 2010 року було затримано колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, чоловіка другої доньки пана Онопенка, Лади Онопенко.

Політологи прогнозували, що влада намагатиметься всіма силами змусити Онопенка піти у відставку. Саме спробами усунути незалежного суддю з посади пояснювали арешт Корнійчука в день, коли народилася його дочка. Однак після інциденту Онопенко офіційно заявив, що у відставку не піде. "Моя позиція державницька, тому у відставку я не збираюся", - сказав він.

Раніше Онопенко виступив з жорсткою критикою звуження повноважень ВСУ в результаті реформи судової системи в Україні та передачі будівель суду Вищому спеціалізованому суду з розгляду цивільних кримінальних справ. Разом з тим, він заявив, що не збирається у відставку і буде "боротися за незалежність судової системи" після проведення судової реформи.

"Висновки Венеціанської комісії стосовно неприпустимості зменшення ролі ВСУ дають підстави вважати, що маргіналізація Верховного суду сталася лише через персону Онопенка. І як тільки його приберуть (точніше – він подасть у добровільну відставку), значення ВСУ відновиться", - сказав після затримання Корнійчука політолог Тарас Березовець.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ