Пт, 2024-04-26, 05:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 7 » Прокуратура виступає за легалізацію видобутку бурштину. ВІДЕО
10:36
Прокуратура виступає за легалізацію видобутку бурштину. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рішенням Голосіївського суду Києва усі затримані підозрювані у "бурштиновій" справі заарештовані із правом внесення застав на 2,7-9,5 млн грн. Про це повідомив військовий прокурор України Анатолій Матіос у Facebook.

"Всі 5-теро затриманих у понеділок підозрюваних організаторів і керівників злочинної організації у "бурштиновому" провадженні заарештовані суддями Голосіївського райсуду столиці, з правом внесення застав відповідно у розмірі 9,5-5-5-4-2,7 мільйона гривень", - написав він.

Матіос виступає за легалізацію видобутку бурштину. Про це він сказав в ефірі "5 каналу", передають Українські Новини.

"Без правоохоронців на Рівненщині жодна помпа не виїжджає, оскільки моментально з'являлися корумповані співробітники міліції або їхні громадські помічники і здійснювали самосуд або реєстрували відповідні кримінальні провадження у 240-й статті, яка позбавляла інструменту видобутку бурштину... Рівненська область пронизана цими "метастазами", потрібно це легалізувати або десантувати всі держоргани на боротьбу з тими, хто отримує на цьому хабарі", - сказав він.

За словами Матіоса, загальна сума хабарів, отриманих п'ятьма затриманими чиновниками, встановлена військовою прокуратурою і становить 1,3 млн доларів.

Копачі не давали провести процесуальну процедуру - обшук в одному з приміщень.

"Не все так просто сталося. На одному з обшуків слідчо-оперативну групу з 15 осіб оточили так звані копачі в кількості 300 осіб, які збунтувалися, і нам вдалося не допустити самосуду. Відповідні процесуальні дії ми закінчили, але це не так легко", - повідомив військовий прокурор.

"Копачі не давали провести процесуальну процедуру - обшук в одному з будинків. Приїхали і сказали, що "тут наша вольниця". Якщо держава не може впоратися в окремо взятій області чи регіоні Полісся з вольницею, то потрібно "сушити весла" і розписатися, що в нас автономія", - додав Матіос.

Потрібно ухвалити закон, який би дозволяв легалізувати видобуток бурштину і приносити гроші до держбюджету. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат ("Народний фронт") Антон Геращенко.

"Проблема в тому, що вже рік Верховна Рада розглядає чергові закони проєвропейські, закони необхідні для введення безвізового режиму, проте вже рік їм не вистачає часу, щоб поставити закон про легалізацію видобутку бурштину. На сьогодні немає фактично жодного родовища, яке б розроблялося б законно. Все робиться "вчорну", - зазначив він.

За словами Геращенко, зараз потрібно ухвалити закон, який би дозволяв легалізувати видобуток бурштину і приносити гроші до держбюджету або місцевий бюджет для розвитку соціальної сфери регіонів.

"Потрібен закон, який би був дуже простий. Ось добули кілограм бурштину, будь ласка, оплатіть 10-15% собівартості державі, місцевому бюджету, щоб на ці гроші можна було будувати дороги, школи, лікарні та дитячі садки, і далі, щоб цей бурштин без всяких "дахувань" міг продаватися за кордон, або залишався в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, проблема незаконного видобутку бурштину набула поширення минулого року на території Житомирської, Рівненської та Волинської областей. Тисячі місцевих жителів і заїжджих гастролерів почали незаконний і хаотичний видобуток скам'янілої смоли, по-варварськи знищуючи локальні екосистеми.

Цього року масштаби хижацького промислу набули такого розмаху, що влада була змушена ввести в регіони видобутку підрозділи Національної гвардії України.

У той же час, на думку фахівців, розв'язанням цієї проблеми є не лише рейди проти нелегальних видобувачів, а й законодавче вирішення цього питання. У травні 2015 року Волинська облрада вперше дозволила підприємству розробку "бурштинової" землі.

4 липня силовики провели масштабну операцію "Бурштин" у Рівненській області, в якій взяли участь понад 400 оперативників. Затримано заступника обласного прокурора Рівненщини Андрія Боровика. У Нацполіції повідомили про затримання в Києві "бурштинового" кримінального авторитета. Генеральний прокурор Юрій Луценко також заявив, що має намір звільнити прокурора Рівненської області Анатолія Ковальчука.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: легалізацію видобутку бурштину, Прокуратура
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ