Пт, 2024-04-26, 00:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 11 » Прокурор України Віктор Пшонка пообіцяв
12:29
Прокурор України Віктор Пшонка пообіцяв
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

10 лютого генеральний прокурор України Віктор Пшонка пообіцяв народним депутатам переглянути питання щодо доцільності подальшого утримання під вартою деяких колишніх чиновників, повідомляє УНІАН.

Зокрема Генпрокурор пообіцяв Юрію Гримчаку, Андрію Павловському, Сергію Подгорному та Олегу Тищенку подумати щодо перебування під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, екс-керівника Державної митної служби Анатолія Макаренка, колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука та колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Як повідомили у прес-службі партії "Народна самооборона" з посиланням на Гримчака, відповідної домовленості було досягнуто в ході зустрічі парламентарів із Пшонкою.

"Генпрокурор згідно із Кримінально-процесуальним кодексом не приймає такого рішення (переглядати та змінювати запобіжний захід), тому ми домовились, що вони розглянуть його з керівником Слідчого управління і слідчим, а про рішення буде трохи пізніше нам повідомлено", - сказав Гримчак.

Він також зауважив, що група депутатів, які були присутні на зустрічі з Генпрокурором, подали йому клопотання, в якому просять звільнити з-під арешту на підписку про невиїзд вказаних посадовців уряду Юлії Тимошенко, досудове слідство з кримінальних справах яких уже закінчилося.

При цьому Гримчак зазначив, що депутати готові взяти на поруки всіх звільнених з-під арешту і гарантувати, що вони залишаться в Україні, будуть знайомитися з матеріалами справи та за першим же викликом з'являться в суд.

Гримчак також нагадав, що на сьогодні Верховною Радою ухвалено зміни до Кримінально-процесуального кодексу, які дозволяють звільняти з-під варти.

Нагадаємо, що у зв'язку із прийнятими Верховною Радою змінами до Кримінально-процесуального кодексу, посадовці уряду Тимошенко, які нині перебувають за ґратами, можуть розраховувати на заміну запобіжного заходу і звільнення з-під арешту.

Ці зміни визначають перелік підстав для арешту громадян. Зокрема в них йдеться про те, що взяття під варту не може бути застосоване у справах про злочини, за якими законом передбачено позбавлення волі на термін, менший 5 років, та у тих випадках, коли є можливість вжити більш м'якого запобіжного заходу.

Зважаючи на внесення цих змін, депутати фракцій "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" вирушили до Генеральної прокуратури України з проханням видати на поруки затриманих опозиційних політиків. Депутати висловили сподівання, що генпрокурор задовольнить їхнє прохання. "Ми сподіваємося, і у нас є аргументи для того, щоб він погодився", - сказав Гримчак.

Наразі в СІЗО утримують кількох членів уряду Тимошенко. Зокрема це колишній міністр внутрішніх справ Луценко, який перебуває за ґратами з 27 грудня 2010 року і на цей час вже ознайомлюється зі своєю справою; колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Філіпчук; колишній перший заступник міністра юстиції Корнійчук.

Також у СІЗО утримують колишнього голову Держмитниці Макаренка, якому нещодавно продовжили термін ув'язнення до 10 березня; колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Діденка, якому також продовжили термін перебування за ґратами до березня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 909 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ