Сб, 2024-04-20, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 20 » Прокурори не вбачають політичного підтексту в переслідуваннях LB.ua і ТВі
11:08
Прокурори не вбачають політичного підтексту в переслідуваннях LB.ua і ТВі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У прокуратурі Києва не вважають втручанням у роботу ЗМІ порушення кримінальних справ проти телеканалу TBi і сайту LB.ua. Про це сказав на прес-конференції прокурор Києва Анатолій Мельник.

"Я вважаю, що передчасно говорити про втручання в роботу ЗМІ, і взагалі немає необхідності. Розмова йде про фінансово-господарську діяльність цього підприємства, де керівником є Княжицький", - сказав він.

За словами прокурора, в ході проведення перевірки фінансово-господарської діяльності ТВі органами податкової служби було встановлено ухилення від сплати податків на суму понад 3 млн грн, передає УНІАН.

Прокурор Києва також наголошує, що відкриття кримінальної справи за заявою народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка щодо порушення інтернет-виданням LB.ua таємниці листування державного діяча не має під собою політичного підґрунтя.

"Всілякі пересуди щодо цього питання не мають під собою ніякого, в тому числі політичного, підґрунтя", - сказав він.

Мельник нагадав, що прокуратура провела перевірку за заявою Ландіка від 21 червня цього року, в якій той зазначав, що працівники ЗМІ втрутилися в його особисте життя і просить провести відповідну перевірку.

За словами прокурора, у першій половині дня 5 липня Ландік подав заяву, у якій просив припинити розгляд його першої заяви. Натомість після обіду цього ж дня на ім’я прокурора Печерського району столиці надійшло звернення Ландіка, в якому він просив продовжити проведення перевірки за його заявою від 21 червня, що зареєстровано у прокуратурі Печерського району 25 червня.

Мельник повідомив, що того ж дня Ландік подав звернення до Генеральної прокуратури України, в якому чітко вказав свої вимоги, які виклав у заяві від 25 червня.

За словами прокурора, слідчі без пояснень Ландіка особисто не могли ухвалити рішення щодо порушення чи не порушення кримінальної справи, і його запросили до прокуратури Києва для надання пояснень.

"У поясненні 13 липня Володимир Іванович чітко відобразив свою кінцеву позицію", - сказав Мельник.

За його словами, в поясненні Ландік зазначає, що його заява від 21 червня має бути розглянута відповідно до вимог чинного законодавства.

Мельник також повідомив, що на даний час проводяться необхідні слідчі дії для встановлення об’єктивності подій.

"Слідчі прокуратури будуть допитувати всіх причетних осіб, в першу чергу, будуть вилучати документи, які підтвердять, хто був акредитований від видання у Верховній Раді України, хто проводив зйомки і якою апаратурою проводилися зйомки", - додав прокурор столиці.

Нагадаємо, 12 липня гендиректор ТВі Микола Княжицький дізнався, що проти нього податкова міліція порушила кримінальну справу. Це сталося, коли до офісу телеканалу приїхала податкова міліція для вилучення фінансово-господарської документацію у цій кримінальній справі.

13 квітня 2012 року Княжицький заявив про тиск на телеканал з боку податкових органів і звернувся до МВС і до Податкової службу з проханням розібратися з цими "переслідуваннями".

Через кілька днів "податківці" провели позапланову перевірку телеканалу ТВі за постановою слідчого.

Пізніше, 18 липня інтернет-видання LB.ua закрило доступ до свого контенту й оприлюднило на головній сторінці фотографії посадовців, яких редакція вважає відповідальними за порушення кримінальної справи щодо LB.ua.

Замість звичної головної сторінки зі стрічкою новин і статтями сайт відкривається картинкою, на якій зображені фотографії голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна, першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського і радника президента Андрія Портнова з підписом: "Спитайте в них, де LB.ua". На картинці є місце для ще одного фото, замість якого - знак запитання.

Також на головній розміщено посилання на повідомлення прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом оприлюднення у виданні смс-листування народного депутата Володимира Ландіка. При цьому залишилася опція коментарів на сайті.

19 липня біля стін Генеральної прокуратури пройшла акція на підтримку телеканалу ТВі та інтернет-видання LB.ua.

Прокурор пообіцяв Ландику справу на LB.ua не відкривати

Депутат від Партії регіонів Володимир Ландік заявив, що прокурор Києва обіцяв йому не відкривати справу проти інтернет-видання LB.ua. Про це він повідомив у ефірі телеканалу ТВі.

Депутат підтвердив, що відкликав свою заяву про втручання в особисте життя.

"Ми питали цього прокурора, і прокурор міста був, і заступники там були, як вони нам розповіли, і мені раніше розповіли, коли я їм відніс свою заяву, після вибачення Кошкіної, до неї не маю ніяких претензій, то мені сказали, що "ну не маєте, то й не маєте", - розповів він.

"Я кажу: Так все закрито? А вони кажуть: "Ні, це не проти особистості, це стаття нібито проти держави там, чи проти державного діяча. І ми будемо продовжувати перевірку", - переповів депутат.

Ландік уточнив, що "був задоволений тим, що прокурор заявив: "Ось 26-го вже має зовсім закінчитися перевірка, а карна справа ні на кого не порушена. Ні на Кошкіну, ні на LB.ua".

"Ну тоді і добре Бог дасть, але якщо оці слова і ці заяви їхні з ділом зійдуться", - зазначив депутат.

До демонстрації інтерв’ю гендиректор телеканалу Микола Княжицький повідомив, що запис був зроблений до порушення кримінальної справи проти LB.ua.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: LB.ua і ТВі, підтексту, прокурори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ