Чт, 2024-04-18, 13:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » Проповідь Папи Бенедикта XVI на свято святих Петра і Павла
15:29
Проповідь Папи Бенедикта XVI на свято святих Петра і Павла
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Проповідь Папи Бенедикта XVI у свято святих Петра і Павла

Св. Петра Базиліка, 29 червня 2011
Дорогі брати і сестри!
"Я вже не називаю вас рабами, але друзями" (пор. Ів 15:15). Шістдесят років від дня мого священицького рукоположення, я чув, ще раз глибоко всередині мене ці слова Ісуса, які були звернені до нас нових священиків в кінці церемонії висвячення архієпископа, кардинал Faulhaber, за його тендітним твердим голосом . Згідно літургійної практики того часу, ці слова, покладені на знову висвячених священиків влади прощати гріхи. "Немає більше службовців, а є друзі": в той момент я знав, в глибині душі, що ці слова не були порожньою формальністю, вони не були просто цитати з Писання. Я знав, що, в той момент, Сам Господь говорив зі мною в дуже особистий шлях. У хрещення і конфірмації він уже звертається близько до нас, він уже прийняв нас в Божу сім'ю. Але те, що відбувається зараз було щось ще більше. Він називає мене своїм другом. Він вітає мене в коло тих, він говорив у світлиці, в коло тих, кого він знає, абсолютно особливим чином, і тим самим пізнав його абсолютно особливим чином. Він дарує мені робити те, що тільки він, Син Божий, з повною підставою може говорити і робити: Я прощу вам ваші гріхи. Він хоче, щоб я - з його авторитетом - щоб бути в змозі сказати, в його імені («я», вибачте), слова, які є не просто словами, а дією, змінюється щось на найглибшому рівні буття. Я знаю, що за цими словами лежить його страждання за нас і за рахунок нас. Я знаю, що прощення має свою ціну: у його пристрасті він пішов у глибину брудної темряви наших гріхів. Він спустився в ніч нашої вини, бо тільки так він може бути перетворений. І, даючи мені владу прощати гріхи, він дозволяє мені дивитися в безодню людини, в неосяжності його страждання заради нас, людей, і це дозволяє мені отримати почуття неосяжності його любові. Він довіряє мені: «Немає більше службовців, а є друзі". Він довіряє мені слова посвяти в Євхаристії. Він довіряє мені проголосити своє слово, щоб пояснити це правильно і привести його до народу сьогодні. Він довіряє себе мені. "Ви більше не слуги, але друзі": ці слова принесе велику внутрішню радість, але в той же час, вони настільки вражаючі.
"Немає більше службовців, а є друзів": це слово містить у собі всю програму священицького життя. Що таке дружба? Те ж velle, те ж саме Нолле - бажання одне і те ж, відкидаючи і те ж: це було, як вона була висловлена ​​ще в давнину. Дружба спілкування мислення і воління. Господь говорить те ж саме для нас найбільш наполегливо: "Я знаю, що мій власний і моїх власних ноу Мене» (Ів. 10:14). Пастир кличе своїх по імені (пор. Ів 10:3). Він знає мене по імені. Я не якийсь безіменній перебуваючи в нескінченність всесвіту. Він знає мене особисто. Знаю я його? Дружба, що він дарує мені може означати тільки те, що я теж намагаюся дізнатися його трохи краще, то в Священному Писанні, в Таїнствах, в молитві, в спілкування святих, в людей, які приходять до мене, посланий з ним, я намагаюся пізнати самого Господа більше і більше. Дружба це не тільки знаючи, когось, це насамперед буде спілкування. Це означає, що моя воля зростає у все більшу відповідність з його волею. Для його воля не є щось зовнішнє і чуже мені, те, до чого я більш-менш охоче уявляю, або відмовляюся підкоритися. Ні, в дружбі, моя воля зростає разом з його волею, і його воля стає моєю: це, як я став по-справжньому собою. Понад спілкування мислення і дарувань, Господь згадує-третє, новий елемент: він віддає своє життя за нас (пор. Ін 15:13; 10:15). Господи, допоможи мені пізнати все більше і більше. Допоможи мені бути все більш і більш на один з вашої волі. Допоможи мені жити своїм життям, не для себе, але в союзі з вами, щоб жити для інших. Допоможи мені стати ще більш вашим другом. Слова Ісуса про дружбу слід розглядати в контексті міркувань про виноградні лози. Господь пов'язує образ виноградної лози з комісією до учнів: "Я поставив вас, щоб ви повинні вийти і приносити плід, і щоб плід ваш дотримувався" (Ін 15:16). Перша комісія для учнів - до своїх друзів - це те, що викладається, виходить за рамки самого себе і по відношенню до інших. Тут ми чуємо відлуння слова воскреслого Господа учням Своїм наприкінці Євангелія від Матвія: "Тож ідіть, і навчіть всі народи ..." (пор. Мт 28:19 і далі) Господь закликає нас перейти за межі нашого світу і нести Євангеліє в світ інших, так що вона пронизує все, і, отже, світ відкрився для Царства Божого. Нагадаємо, що навіть Бог ступив поза себе, він поставив собі слави в сторону, щоб шукати нас, для того, щоб принести нам своє світло і свою любов. Ми хочемо слідувати за Богом, який настановляє, таким чином, ми хочемо вийти за рамки інерції, так що він сам може увійти у наш світ.
Після заслання на налаштування, Ісус продовжує: приносити плоди, фрукти, що перебуває. Який же плід він чекає від нас? Що це за фрукт, який перебуває? Тепер, плід виноградної лози є виноградний, і саме з винограду, вино. Давайте замислимося на мить на цьому зображенні. Для гарного винограду, щоб дозріти, сонце необхідно, але також дощ, вдень і вночі. Для благородних вин, щоб дозріти, виноград повиннен бути достигнутим, терпіння необхідні в той час як сік ферментів, турбота необхідна, щоб допомогти процесу дорослішання. Благородні вина характеризується не тільки солодощами, але багатим і тонким смаком, аромат, який різноманітно розвивається в процесах дозрівання і ферментації. Чи не є це вже спосіб життя людини, і особливо в нашому житті, як священики? Нам потрібно і сонце, і дощ, свято і негаразди, час очищення і тестування, а також час радісної подорожі з Євангелієм. Озираючись назад, ми можемо дякувати Богові за обох: для викликів і радості, для темних часів. В обох випадках ми можемо визнати, постійна присутність у своїй любові, яка незмінно підтримує нас. Але тепер ми повинні запитати: які фрукти робить Господь чекає від нас? Вино образ любові: це справжній плід, що перебуває, фрукти, що Бог хоче від нас. Але давайте не будемо забувати, що в Старому Завіті вино очікувати від благородних виноградників, перш за все, образ правосуддя, який виникає з життя, прожитого відповідно до закону Божим. І це не повинно бути відхилена як Старий Завіт зору, яка була перевершена - ні, вона як і раніше залишається в силі. Справжній зміст права, його сум, це любов до Бога і ближнього. Але ця подвійна любов не просто сахарином. Вона несе в собі дорогоцінний вантаж терпіння, смирення, і зростання відповідно до нашої волею Божою волею, волі Ісуса Христа, нашого друга. Тільки в цьому випадку, як і вся нашого буття набуває властивості істини і правди є любов теж вірно, тільки так він стиглий плід. Її внутрішній попит - вірність Христу і Його Церкви - прагне виконання, яка завжди включає в себе страждання. Саме таким чином, що справжня радість зростає. На глибинному рівні, сутність любові, суть справжні плоди, збігається з ідеєю викладом, йдучи назустріч: це означає, самозабуття, самовіддачі, вона несе в собі знак хреста. Григорій Великий якось сказав з цього приводу: якщо ви прагнете до Бога, піклуватися, щоб не піти до нього на собі поодинці - кажуть, що ми, священики, повинні тримати перед нами щодня (H Ev 1:06:06 PL 76, 1097f.).
Дорогі друзі, може бути, я жив дуже довго на моєму внутрішньому спогади про шістдесят років священичого служіння. Тепер прийшов час звернути нашу увагу на конкретні завдання, які повинні бути виконані сьогодні. У свято святих Петра і Павла мої найщиріші вітання йде в першу чергу Вселенський Патріарх Варфоломій I, а також делегації він послав, якому я висловлюю щиру подяку за їх вітати візитом щасливим нагоди цього свята святих апостолів які є покровителями Риму. Я також вітаю кардиналів, єпископів моїх братів, послів і цивільних властей, а також священиків, ченців і мирян. Я дякую всім вам за вашу присутність і ваші молитви.
Митрополит призначив архієпископа зі святом святих Петра і Павла в минулому році, тепер буде отримувати плащ. Що це означає? Це може нагадати нам, в першу чергу ярмо Христове, яке поклав на нас (пор. Мт 11:29 сл.) Ярмо Христове збігається з його дружбою. Це ярмо дружба і, отже, "солодкий ярма», але як такий він також вимагає ярма, одна, яка формує нас. Це ярмо його волі, яка буде правди і любові. Для нас, то це в першу чергу ярмо вести інших до дружби з Христом і бути доступними для інших, піклуватися про них, як пастухи. Це підводить нас до подальшої сенс плащ: він зітканий з вовни ягнят освячена на свято святого Агнес. Таким чином, нагадує нам про Пастир, який сам став ягнятком, з любові до нас. Він нагадує нам про Христа, який вирушив через гори і пустелі, в якій його ягням, гуманності, забрів. Він нагадує нам того, хто взяв ягняти - людство - мені - на його плечі, щоб нести мене додому. Таким чином, вона нагадує нам, що ми теж, як пастухи у нього на службі, повинні нести інші з нами, приймаючи їх як би на наші плечі і залучення їх до Христа. Це нагадує нам, що ми покликані бути пастирями своєї пастви, яка завжди залишається його і не стане нашим. Нарешті плащ також означає абсолютно конкретно спілкування пастирів Церкви з Пітером і з його наступниками - це означає, що ми повинні бути пастухами до єдності і в єдності, і що тільки в єдності представлений Петру, що ми дійсно приведемо людей до Христа. Шістдесят років священицького служіння. Запропоновано в цей момент, озирнутися назад на речі, які залишили свій слід в останні шість десятиліть. Я відчув, спонукало звернутися до Вас, щоб усі священики і єпископи та віруючі церкви, слово надії і підбадьорення, слово, яке дозріває в багаторічному досвіді, наскільки добре Господь. Перш за все, однак, цей час подяки: завдяки Господа за дружбу, що він дарував мені, і що він хоче дарувати всім нам. Завдяки людям, які формуються і супроводжували мене. І все це включає в себе молитви, щоб Господь одного разу зустрів нас у своїй доброті і запросив нас споглядати його радість. Амінь.

За матеріалами www.news.va/it
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1488 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ