Пт, 2024-04-26, 22:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » "Прощальну" серію спорт-купе RX-8 Spirit R представила компанія Mazda
16:04
"Прощальну" серію спорт-купе RX-8 Spirit R представила компанія Mazda
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Компанія Mazda представляє особливу серію чотиримісного задньоприводного спорт-купе RX-8, яка отримала назву Spirit R. У червні 2012 року виробництво автомобіля Mazda RX-8 буде припинено; тож спецсерію Spirit R можна вважати прощальним подарунком компанії для своїх найвідданіших шанувальників. Загалом буде випущено 1000 таких машин, пишуть "Автоновости".

Спецсерія RX-8 Spirit R, продажі якої почнуться в листопаді 2011 року, пропонуватиметься в одному з трьох кольорів: білому, чорному або сірому. Від стандартної версії Spirit R відрізняється ексклюзивним дизайном сидінь, різноколірними дисками, виготовленими з легкого сплаву, забарвленими в червоний колір гальмівними супортами, окантовкою фар і протитуманних ліхтарів чорного кольору, нарешті, наявністю шильдика "Spirit R", що підтверджує належність автомобіля до "особливого класу".

Mazda RX-8 Spirit R доступна для замовлення або з 6-ступінчастою "механікою", або з "автоматом" з такою ж кількістю ступенів. Відрізнити "механічну" RX-8 Spirit R від "автоматичної" нескладно: версії з МКПП комплектуються спортивними ковшоподібними сидіннями Recaro і колісними дисками діаметром 19 дюймів, що пофарбовані в бронзовий колір.

У версії з автоматичною трансмісією сидіння в салоні обтягнуті шкірою чорного кольору з червоним прострочуванням (така ж шкіра на кермі і рукоятці паркувального гальма), а колеса діаметром 18 дюймів забарвлено в сірий колір.

Ціни на Mazda RX-8 спеціальної серії: 42 400 доларів за варіант з механічною КПП і 40 700 доларів - з автоматичною трансмісією.

Раніше ЗМІ повідомляли, що легендарне спорткупе Mazda RX-8 - єдиний в світі серійний автомобіль з роторним двигуном - знято з виробництва. Протягом багатьох років саме ця флагманська розробка японської марки (і її попередниця RX-7) втілювала спортивні амбіції компанії Mazda. Компактний родстер MX-5 і "гарячий" хетчбек Mazda3 MPS, що лишилися в модельному ряду - машини набагато скромніші.

У RX-8 втілено багато незвичайних рішень. Перше - це, звичайно, двигун. Роторний агрегат мав робочий об'єм лише в 1,3 л, видаючи 232 к.с. Крутити його можна до 8 500 об/хв. У Mazda3 MPS потужність на 28 к.с. більша, але вона має привод на передні колеса і її кузов - звичайний цивільний хетчбек.

А у RX-8 привод - задній, кузов - класичне приземкувате купе. Втім, не таке вже й звичайне. На відміну від стандартних дводверок, ця модель мала додаткову пару мініатюрних дверей, що відкривалися проти руху. Вони полегшували доступ на задні місця. Частково, машину можна було називати спорткаром для всієї сім'ї.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 782 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ