Пт, 2024-04-19, 15:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Протести на Близькому Сході: Бахрейн розігнав "Майдан" за допомогою газу і танків, лівійці збираються на "День гніву"(ВІДЕО)
15:05
Протести на Близькому Сході: Бахрейн розігнав "Майдан" за допомогою газу і танків, лівійці збираються на "День гніву"(ВІДЕО)
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Поліція Бахрейну провела операцію з витіснення антиурядових демонстрантів з головної площі столиці країни Манами. Перед світанком сотні поліцейських оточили площу і застосували сльозогінний газ та гумові кулі проти тисяч учасників акцій протесту, що перебували на площі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Згідно з даними лідерів опозиції Бахрейну, внаслідок цієї операції загинули щонайменше дві людини.

- У Лівії заплановано "День гніву"
- Влада Алжиру прислухається до демонстрантів
- Німеччина закликає створити війська берегової охорони, щоб відгородитися від біженців з Африки
- Під час сутичок у Єгипті померли два українці

Уряд Бахрейну ввів армійські підрозділи до столиці Манами після жорстокого розгону антиурядової демонстрації, передає РБК. За словами очевидців, на вулицях міста з'явилися танки. Всі дороги до столиці перегороджені військовими вантажівками. 

По всьому місту посилено пости поліції. Влада робить все, щоб не допустити нових мітингів. Будь-яка спроба організувати пікет перевіряється, а їхніх організаторів саджають у вантажівки і відвозять у відділки.

У середу в Бахрейні пройшли багатотисячні демонстрації. Сили правопорядку не заважали провести акцію протесту. Раніше протягом двох днів тут відбувалися зіткнення демонстрантів з поліцією, в ході яких загинули двоє людей. Учасники акцій протесту закликали до проведення політичних реформ у королівстві.

Як розповів Ібрагім Шериф зі світської партії "Ваад", поліція Бахрейну почала операцію з очищення головної площі Манами о третій годині ранку за місцевим часом без попереднього попередження. За словами Шерифа, більшість демонстрантів, які встановили табір на площі, у цей час спали в наметах - зокрема і сотні жінок та дітей.

У Бахрейні - цій невеликій острівній країні в Перській затоці, що отримала незалежність у 1971 році, - існує напруженість у відносинах між сунітами, які перебувають у меншості, але традиційно керують країною, та шиїтською більшістю.

Шиїтські групи протестують проти сегрегації і репресій, яких вони, на їхню думку, зазнають.

У вівторок на державному телебаченні виступив зі зверненням король Бахрейну Хамад бін Іса Аль Халіфа. Він висловив жаль у зв'язку з загибеллю двох учасників демонстрацій і підтвердив свій намір продовжувати реформи, розпочаті в 2002 році, коли Бахрейн став конституційною монархією.

Бахрейн - найменша арабська держава, розташована у Перській затоці за 16 км від Саудівської Аравії. Там розташована найбільша в регіоні база Військово-повітряних сил США.

У Лівії заплановано "День гніву"

Сотні учасників антиурядових акцій протесту взяли участь у сутичках з поліцією і прихильниками влади в декількох містах Лівії.

За непідтвердженими повідомленнями, щонайменше у двох містах Лівії у середу ввечері пройшли акції протесту - напередодні великої акції, яку організатори пообіцяли влаштувати в четвер, оголошений ними "Днем гніву".

Вийти на вулиці у "День гніву" закликали в соціальній мережі Facebook супротивники режиму лівійського лідера Муамара Каддафі.

Повідомляється про те, що десятки людей отримали поранення в ході сутичок у місті Бенгазі. Вранці в середу державні лівійські телеканали показали репортаж про іншу демонстрацію в Бенгазі - на підтримку уряду, - в якій брали участь декілька сотень людей.

Уряд Лівії поки що ніяк не відреагував на ці події.

Влада Алжиру прислухається до демонстрантів

У сусідньому Алжирі, незважаючи на те, що в самій країні ситуація дещо заспокоїлася, владна еліта реагує на події, що відбуваються в арабському світі й Ірані.

Влада Алжиру має намір до кінця лютого скасувати надзвичайний стан, який діяв останні 19 років. Надзвичайний стан в Алжирі було запроваджено через різке зростання насильства з боку ісламських радикалів - тоді жертвами стали 150 тисяч осіб.

Один із засновників держави Алжир і колишній глава владної партії Абдулхамід Мегрі надіслав листа нинішньому президентові Абдулазізу Бутефліці, в якому заявив, що уряд не здатний дати раду викликам, які стоять перед країною.

За його словами, в Алжирі, який наступного року відзначатиме 50-річчя незалежності від Франції, необхідно провести радикальні зміни.

Прем'єр-міністр країни Ахмед Уях'я оголосив також про ухвалення урядом низки заходів щодо поліпшення соціального стану населення.

Активісти алжирської опозиції - натхненні успіхами антиурядових виступів у Тунісі та Єгипті - закликали в майбутню суботу провести другий марш протесту.

Акції протесту на Близькому Сході пішли за зміною влади в Тунісі та Єгипті. Антиурядові виступи відбулися також у Ємені та Ірані.






За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 942 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ