Сб, 2024-04-20, 14:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 28 » Протести на експорт: російський FEMEN роздягнувся за Каддафі. ВІДЕО
13:38
Протести на експорт: російський FEMEN роздягнувся за Каддафі. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


У центрі Москви відбулася перша акція активісток рухи FEMEN, які в напіводягненому вигляді протестували проти військових дій у Лівії, одну дівчину затримали, повідомляє "Интерфакс".

"В середу, о 12.00, перед будівлею представництва Європейської Комісії в Росії відбувся перший флешмоб російського жіночого руху FEMEN. Три напіводягнені активістки вийшли до будівлі Єврокомісії з матрацами, на яких було намальовано портрет лівійського лідера, полковника Каддафі", - повідомила в четвер лідерка російського відділення руху RU_FEMEN Наталя Камеліна.

Вона зазначила, що своєю акцією активістки хотіли привернути увагу громадськості до військової операції країн Заходу проти Лівії. "Гасла акції: "Make Love not War!", "Приспіть дух війни!" і "Матрац і груди - про війну забудь!", - розповіла Камеліна.

За її словами, напіводягнені дівчата пройшли Кадашевською набережною, після чого підійшли до будівлі Єврокомісії та вручили її співробітникам два матраци з намальованими на них портретами Муамара Каддафі. Одну з дівчат було затримано співробітниками правоохоронних органів.

На думку активісток цієї організації, причиною військової операції в Лівії європейських держав є те, що "лідери країн Євросоюзу сплять на огидних реліктових матрацах".

"З таким підходом вони регулярно не висипаються, мають проблеми зі здоров'ям і відповідно войовничо налаштовані щодо всього світу. Людина, яка не висипається, - фізично хвора та зла на весь світ. І саме таку політику характеризують останні події в Лівії, де три могутні наддержави воюють з маленькою беззахисною державою", - зазначила Камеліна.

У зв'язку з цим, повідомила вона, рух RU_FEMEN виготовив у Росії для голів Великобританії та Франції "якісні ортопедичні матраци, які відновлять їхнє здоров'я та міцний сон". На матрацах дівчата намалювали портрети Каддафі та гасла акції.

Як повідомила Камеліна, наступна акція пройде біля американського посольства, де такий же матрац буде передано американським дипломатам для Барака Обами. "Надалі рух RU_FEMEN планує проводити свої акції на підтримку прав російських дівчат і жінок на самореалізацію, професійне й особисте зростання", - підкреслила співбесідниця агентства.

У свою чергу, джерело агентства у правоохоронних органах повідомило, що напередодні навпроти будинку 14 на Кадашевській набережній у будівлі російського представництва Єврокомісії три жінки спробували провести неузгоджений пікет.

"Одна з дівчат розгорнула плакат з фотографією президента Лівії і написом "Приспимо дух війни", а дві інші, роздягнувшись до спідньої білизни, лягли на матраци. Побачивши співробітників поліції, вони швидко ретирувалися", - розказав співбесідник агентства.

За його словами, третю учасницю пікету було затримано, нею виявилась 23-річна громадянка Бєларусі, щодо якої було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, що рух FEMEN зародився кілька років тому в Україні. Його активістки регулярно проводять протестні акції, при цьому частіше заходи учасниці руху проводять без одягу, за що їх не раз затримувала міліція.

Акції протесту активісток руху присвячено здебільшого актуальним соціальним і політичним проблемам.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1107 | Додав: admin | Теги: FEMEN видео, FEMEN відео, FEMEN москва, FEMEN в рф, RU_FEMEN, FEMEN
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ